Folk

FOLK

Debat
23. marts 2020

Niels Erling

På Instagram efterlyser teaterinstruktøren Niels Erling sætninger, man glæder sig til at sige. Blandt de mange gode bud er opfordringer som ’high five!’, ’skal vi køre ned og købe bland selv-slik?’, ’jo flere, jo bedre’ og den festlige ’vi er samlet her i dag for at ...’.

Doctor Hielpelös

Fra sit coronaly i et sjællandsk sommerhus har forfatteren Harald Voetmann genoptaget sit gamle musikalske alter ego Doctor Hielpelös aff Græcken Land. Han skriver sange på bestilling, som han hver aften indspiller sammen med sin kæreste, Johanne Dalgaard.

Harald Voetmann

»Vi fortsætter med én sang hver aften, indtil nogen forbyder det, eller man kan give nogen et kram igen,« skriver han under sang nummer to, som har titlen »Tjenstlig samtale over Skype«. Omkvædet lyder: »Jeg er ikke ude på at beklikke ledelsesretten/ kan I høre mig/ hallo«.

De gamle egyptere

Ud over sangskrivningen dyrker Voetmann sin interesse for egyptiske hieroglyffer. Særligt fascinerende er for tiden hieroglyffen ka: to fremstrakte arme, der betegner den del af menneskets sjæl, der ikke er individuel, men handler om forbindelse med andre, fortæller han Folk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her