Satire

FOLK

7. marts 2020

Erik Clausen I

Klassekampen og arbejderromantikkens førstemand, Erik Clausen, har sat sit sommerhus – som han købte for 1,4 mio i 1994 – til salg for 8,2 mio kroner. I 2017 sagde han om sin rigdom: »Jeg har udviklet mig til at være en meget privilegeret person og kan gøre, lige hvad jeg vil«. OK, boomer.

Erik Clausen II

Det er nærmest en naturlov: Brugte man 60’erne og 70’erne på at kæmpe mod kapitalismen og vrænge ad småborgerligheden, er man endt som friværdismillionær. Som om 68’erne kollektivt har sat sig for at besvare Benny Holsts spørgsmål i Sangen om merværdi: »Hvordan skal nogle ellers blive rige uden at lave noget?«

Elitesmart

I årevis har det været sådan, at intet signalerer ny nordisk gastroautenticitet som en malplaceret omlyd over en vokal. Bare tænk på københavnske restauranter som Höst, Väkst, Köd og Mät. Heldigvis lader den utroligt irriterende trend til at være på vej ud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu