Satire

FOLK

Debat
7. marts 2020

Erik Clausen I

Klassekampen og arbejderromantikkens førstemand, Erik Clausen, har sat sit sommerhus – som han købte for 1,4 mio i 1994 – til salg for 8,2 mio kroner. I 2017 sagde han om sin rigdom: »Jeg har udviklet mig til at være en meget privilegeret person og kan gøre, lige hvad jeg vil«. OK, boomer.

Erik Clausen II

Det er nærmest en naturlov: Brugte man 60’erne og 70’erne på at kæmpe mod kapitalismen og vrænge ad småborgerligheden, er man endt som friværdismillionær. Som om 68’erne kollektivt har sat sig for at besvare Benny Holsts spørgsmål i Sangen om merværdi: »Hvordan skal nogle ellers blive rige uden at lave noget?«

Elitesmart

I årevis har det været sådan, at intet signalerer ny nordisk gastroautenticitet som en malplaceret omlyd over en vokal. Bare tænk på københavnske restauranter som Höst, Väkst, Köd og Mät. Heldigvis lader den utroligt irriterende trend til at være på vej ud.

Folkesmart

Arla har nemlig lanceret en ny plantebaseret drik med navnet JÖRD. Det er sådan modefænomener dør, og vi kan nu være helt sikre på, at det cool er blevet kikset. Ligesom med Cafe Latte. Da den først begyndte at komme ud af kaffeautomaten på Q8-tanken, var det slut.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her