Folk

FOLK

Erhvervslivet skal nok få det bedste ud af denne situation, mener erhvervsmand Lars Seier Christensen. Han har allerede en idé til, hvordan man bygger en respirator på en ny måde.

Erhvervslivet skal nok få det bedste ud af denne situation, mener erhvervsmand Lars Seier Christensen. Han har allerede en idé til, hvordan man bygger en respirator på en ny måde.

Jakob Dall

Debat
30. marts 2020

Martin Aagerup

Cepos’ direktør mener i lørdagens Politiken, at det største problem i denne nedlukningstid er, »at regeringen ikke har fremlagt nogen beregninger af, hvad de forventer, at det kommer til at koste per reddet menneskeliv.« Det skal jo kunne betale sig at redde folk fra corona.

Andre mennesker

Aagerup, der går ind for en mindre offentlig sektor, påpeger, at den tabte velstand kunne bruges på at redde andre menneskeliv. Det er derfor uetisk ikke at diskutere, hvad et reddet liv skal koste. »For så lader man, som om man ikke foretager en prioritering. Og det gør man jo.«

Gamle kronikere

På trafikområdet vurderer man, at ét reddet liv er en investering på 34 mio. kr. værd. »Og det er vel at mærke prisen for et helt normalliv,« siger Aagerup. Da de fleste coronaofre er gamle med kroniske lidelser, vil det aktuelle tal kun blive »en brøkdel af 34 mio. kr.,« mener han.

Lars Seier Christensen

I Berlingske udtaler erhvervsmanden Lars Seier Christensen fra sit slot i Schweiz, at det private erhvervsliv nok skal få samfundet på ret køl: »Den private sektors opfindsomhed er uendelig stor, og en simpel respirator lavet ud af en gammel knallertmotor er bedre end ingenting.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her