Læserbrev

Fritag butiksejere og små virksomheder fra at betale husleje under coronakrisen

Det kan ikke passe, at de store fonde og investeringsselskaber tjener penge på alle deres erhvervslejemål, mens virksomhederne, de lejer til, risikerer konkurs. Vedtag en lov, der midlertidigt fritager virksomheder fra at betale husleje, skriver Jannik Falhof i dette debatindlæg
27. marts 2020

Lige nu er det vanskelige tider for mange butiksejere og mindre virksomheder. Kunderne udebliver, virksomhederne må drosle ned eller lukke, og det kan hive tæppet væk under mange. Derfor er det prisværdigt, at Folketinget i al hast kan enes om økonomiske hjælpepakker.

Men alle sten bør vendes for at undgå et regulært økonomisk sammenbrud, og en faktor, jeg endnu ikke har hørt nævnt fra politisk side, er det faktum, at huslejen jo for mange er den store faste udgift, som man ikke kan regulere eller justere, som man kan med eksempelvis medarbejderstaben.

Men er det en naturlov, at de fonde og investeringsselskaber, der ejer lejemålene, går helt fri af krisen og først bliver ramt, når den lille virksomhed eventuelt går konkurs?

Kunne man ved lov fritage de virksomheder, der er berørt af coronapandemien, for husleje nu her i den aktuelle krise? En slags midlertidig nødhjælpsekspropriering?

Det ville være en sympatisk måde at lade de bredeste skuldre bære i denne krisetid – og endnu mere sympatisk ville det jo være, hvis de pågældende fonde og investeringsselskaber selv tog initiativ til det. Nu er tanken i hvert fald givet videre.

Jannik Falhof er praktiserende læge

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Knap
Peter Knap anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henning Kjær

Prøv lige at se ud over din egen næsetip. Det er langt fra kun fonde og investeringsselskaber der ejer erhvervslejemål/lejemål.
Når medarbejderstaben reguleres og arbejdsgiveren sparer lønudgifter, er der nogen der bliver arbejdsløse og de skal alligevel betale husleje.
Ikke mange undgår at blive ramt.

Jeg har tænkt lidt i samme baner. Der er skabt kæmpeformuer på pengeudlåns økonomien, og de burde bidrage væsentligt i den nuværende situation.
Der er også folk, der gennem belåning har opbygget et emperie af udlejningsejndomme med næsten kun gæld og stort set ingen egenkapital. Er det ikke bedre, at det er dem der går fallit, og ikke alle de arbejdsomme erhvervsdrivende og deres medarbejdere, der mister deres udkomme!

Jeg har tænkt lidt i samme baner. Der er skabt kæmpeformuer på pengeudlåns økonomien, og de burde bidrage væsentligt i den nuværende situation.
Der er også folk, der gennem belåning har opbygget et emperie af udlejningsejndomme med næsten kun gæld og stort set ingen egenkapital. Er det ikke bedre, at det er dem der går fallit, og ikke alle de arbejdsomme erhvervsdrivende og deres medarbejdere, der mister deres udkomme!