Klumme

Selv i en verden hvor Fie Laursen læste Kant, ville folk sugardate og få lavet buttlifts

Det er utroligt, at der ikke er flere, der vender deres moralske domme mod de firmaer, der tjener styrtende med penge på at bruge influenceren Fie Laursen som reklamesøjle for farlige skønhedsindgreb og sugardating, skriver litteraturanmelder Mathilde Moestrup i dette debatindlæg
»Med de seneste måneders mediedækning er Fie Laursen ved at blive en slags prygelknabe, vi kan slå på, hver gang vi ser unge mennesker bukke under for problematiske kropsidealer eller give sig hen til tvivlsomme økonomiske løsninger,« skriver Mathilde Moestrup. Her ses Fie Laursen med sin daværende kæreste, Daniel Cristino, til årets Reality Awards. 

»Med de seneste måneders mediedækning er Fie Laursen ved at blive en slags prygelknabe, vi kan slå på, hver gang vi ser unge mennesker bukke under for problematiske kropsidealer eller give sig hen til tvivlsomme økonomiske løsninger,« skriver Mathilde Moestrup. Her ses Fie Laursen med sin daværende kæreste, Daniel Cristino, til årets Reality Awards. 

Janus Nielsen

Debat
10. marts 2020

Et nyt kapitel i fortællingen om den 23-årige influencer Fie Laursen er skrevet: Torsdag kunne Politiken berette, at Laursen er begyndt at reklamere for en sugardatinghjemmeside på sin instagramprofil, hvor hun har flere hundredtusinde følgere.

I artiklen kritiseres hun af psykologen Kuno Sørensen fra Red Barnet, som udtaler, at influencere »helt klart har et moralsk og etisk ansvar, som gør, at der er nogle ting, de skal være varsomme med at reklamere for, fordi det kan være skadeligt for de unge, der ser op til dem«.

Fie Laursen har tidligere i år fået medieopmærksomhed for at udlodde rabatkuponer til et skønhedsfremmende indgreb, det såkaldte brazilian buttlift. Sidste år blev hun for alvor kendt for at lægge et selvmordsbrev ud på Instagram inden et selvmordsforsøg.

Dengang som nu blev der talt om influenceres etiske og moralske ansvar i sådanne sammenhænge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

"Dybere samtaler"???

godt brølt løvinde

Mon ikke Daniel har fortrudt den tatovering nu?

Martin yankov

Er det den sugardating hjemmeside https://todayters.com/ hun har reklameret for ?