Folk

FOLK

Debat
3. april 2020

Provinsens epicenter I

At sjællænderne er hårdest ramt af corona, er ikke nogen nyhed. Men at Herning stryger ind på andenpladsen med den næsthøjeste andel smittede pr. indbygger, er måske mere overraskende. Ingen ved, hvorfor Herning er blevet provinsens epicenter, men teorierne er gode.

Provinsens epicenter II

På sociale medier peger herningensere selv på alt fra en bestemt benzinstander til en særligt populær massageklinik. Blandt de mere plausible forklaringer er, at herningensere elsker at stå på ski. Ikke langrend, men fuld fart og shots i Alperne med corona on the side.

Provinsens epicenter III

En anden forklaring, som florerer på Facebook, er, at alle smittede hinanden i Bilka, da Mette Frederiksen lukkede landet, og uldjyderne strøg af sted for at hamstre toiletpapir, frossen cordon bleu og mælkesnitter, mens de hostede og harkede på hinanden for at komme først.

Provinsens epicenter IV

Den tredje forklaring er nok den bedste. Det siger de professionelle virologer i hvert fald. For mens arrangementer på stribe blev aflyst, holdt man i Herning fast i den årlige hingstekåring, som over seks dage samlede 50.000 mennesker fra mere end 20 forskellige lande.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her