Folk

FOLK

20. april 2020

Ildspåsættere

Rundt om i Europa er ukendte gerningsmænd begyndt at sætte ild til mobilmaster. I Holland er der de sidste par uger blevet sat ild til 15 mobilmaster, i Storbritannien er det næsten 60 siden januar, og i Irland og på Cypern har der også været ildspåsættelser på mobilmaster.

Konspirationsteoretikere 

Man mistænker gerningsmændene bag de påsatte brande for at være konspirationsteoretikere, der føler sig sikre på, at stråling fra det nye, hurtige 5G-netværk er helt eller delvis skyld i coronapandemien. Så vidt man ved, startede den jo i Wuhan, som netop havde fået 5G-netværk.

5G-modstandere

De fleste brændte master har dog ikke været 5G-master, og ingen sabotører har meldt ud, hvad formålet skulle være med sabotagen. Også før coronavirussen havde 5G-teknologien en del modstandere, som til trods for manglende beviser mener, at den er farlig for mennesker og miljø.

Talsperson

Det er surt for civiliserede 5G-modstandere at blive associeret med sabotører. Flere medier citerer den hollandske anti-5G-aktivist Georgette Polderman for, at de ikke aner noget om brandene og tager afstand fra dem. »Vi er meget kede af det her, og det skader os,« siger hun.

 

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu