Folk

FOLK

Debat
25. april 2020

Donald Trump

I et andet liv, i en anden tid ville det være nemt at forestille sig Donald Trump som omrejsende, rapkæftet kvaksalver, der solgte slangeolie på landsbytorvet. På sin vis er det stadig – tre og et halvt år inde i hans embedsperiode – nemmere end at forestille sig Donald Trump som præsident i Amerika.

Donald Trump II

De seneste uger har han bygget bro mellem de to erhverv. En del af hans krisestrategi lader nemlig til at gå ud på at gætte på forskellige mirakelkure mod coronavirus. »Nu er jeg jo ikke læge,« sagde han igen i går. »Jeg er bare en person med et godt ...« Og så pegede han på sin bruncremede pande.

Donald Trump III

Som gammel casinomand ved Trump, at hvis man spiller tilstrækkeligt mange gange, vinder man til sidst. Spørgsmålet er, hvor meget man taber undervejs, og om man har penge tilbage, når ens nummer bliver trukket. Sådan skulle man tro, det også var med troværdighed, men i det spil bliver Trump ved med at snyde huset.

Donald Trump IV

Fredag satte han pengene på to dark horses. Først luftede han ideen om, at man måske kunne kurere corona med intenst ultraviolet lys, inden han præsenterede sin hidtil mest uforsvarlige ide. At sprøjte desinficerende middel ind i blodårerne. »It’s powerful,« sagde han. Som kvaksalveren på landsbytorvet.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

- De er skøre de amerikanere, og jeg bliver ikke overrasket, hvis de (flertallet, i en eller forstand, - de har jo også et - mere end almindeligt - skørt valgsystem) genvælger ham ;-(