Folk

FOLK

Debat
29. april 2020

Youtuber

Siddende i solen i kortærmet skjorte fastslog Søren Espersen forleden på YouTube, at DF vil ud af EU. Klippet er set 1.200 gange, og det er nok flere tilhørere, end Espersen er vant til, når han taler i en halvtom folketingssal. Det har han for øvrigt kun gjort syv gange siden sommerferien.

Forslagsstiller

Helt folketingspassiv er Espersen dog ikke. 52 gange har han været medforslagsstiller bag beslutningsforslag i samlingen 2019-20. Eksempelvis om ændring af Folketingets flagregler, så der ikke skal flages med EU-flag den 9. maj eller med FN-flag den 24. oktober ved hovedtrappen i Rigsdagsgården.

Flagmand

Flag fra EU og FN forbindes med bestemte politiske programmer og projekter, og ved at flage med en organisations flag tager Folketinget politisk stilling. Et nationalitetsflag som Dannebrog knytter derimod an til en nation, et folk og er således hævet over politik, mener Espersen som forslagsstiller.

Udflager

DF venter på, hvordan det går med Storbritannien, sagde Espersen på YouTube. Hvis det går godt for briterne uden for EU, vil DF have folkeafstemning i Danmark og flage ud af unionen. Forhåbentlig vil vi andre inden da opleve mange Europadage den 9. maj og dermed EU-flag foran Christiansborg.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her