Folk

FOLK

Debat
30. april 2020

Sankt Valborg

Hvad stiller et broderfolk op i en virustid? På 30. april-aftener fejrer svenskere pr. tradition en middelalderlig helgen med bål, sang og bægerklang. Uden sociale sammenkomster og fysisk nærhed bliver det næppe så skojigt.

Adolf Hitler

»I Kamp mod Bolsjevismen til det sidste er Føreren faldet«, hed det for 75 år siden i Fædrelandet om Hitlers selvmord i sin bunker. Få dage senere faldt naziavisen, da Information overtog trykkeri og redaktion i Skt. Annæ Passage.

Jeppe Kofod I

Den triste saga om Danmarks pauvre tilbud til Italien med ubrugelige respiratorer og gamle telte er ikke helt slut. Det hed sig, at Italien havde betakket sig. Nu viser det sig, at et endeligt svar ikke foreligger, noterer Altinget.

Jeppe Kofod II

Tavshed er der også fra udenrigsministeriel side. Man kunne ellers mene, at den ret vellykkede virusbekæmpelse hertillands nu gav et råderum til at opgradere tilbuddet med overskydende udstyr, italienerne faktisk kunne bruge.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her