Folk

FOLK

Debat
1. maj 2020

Britta

I går blev sagen mod den bedrageridømte Britta Nielsens tre voksne børn genoptaget. De er tiltalt for særlig groft hæleri for samlet omkring 51 millioner kroner. I går blev den ene af de tre afhørt. Hun afviste at kende til svindlen, men som hun sagde i retten: »Mit indtryk var, at hun (Britta Nielsen, red.) tjente godt.«

Bent Høie I

Der er sagt meget om konsekvenserne af nedlukningen, men ikke meget har været så rammende, som da den norske sundhedsminister i denne uge talte om, hvordan nedlukningen af samfundet over sommeren vil ramme unge og voksne forskelligt.

Bent Høie II

For de voksne kommer der en sommer mere næste år, sagde sundhedsministeren, og den vil være en god erstatning for den aflyste sommer i år. Men »foråret, hvor du fyldte 14, ligger ikke og venter på dig. Og det er ikke muligt at vende tilbage til sommeren, da du var 17«. Er det ikke fint sagt?

Morten Hesseldahl

Kampen mod corona er som bekendt blevet en anledning til at kæmpe en række andre kampe: Mod neoliberalisme og for nationalstaten, mod de åbne grænser og for borgerløn. Nu er det også en kamp mod identitetspolitikken, skriver direktør på Gyldendal, Morten Hesseldahl, i Berlingske.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her