Folk

FOLK

16. april 2020

H.M. Margrethe II

I disse for vort land så alvorlige tider er al den pomp og pragt, hvormed vores statsoverhoved skulle være fejret, skåret ned til et minimum. 80-årsdagen kan så i stedet gå med at læse op på klimalektierne. Tillykke også herfra.

Danskerne

Kollektive henvendeformer som »borgerne« og »befolkningen« er for længst afskaffet – nu hedder det blot »danskerne«. I dag opfordres alle danske til at hylde hendes majestæt klokken 12 med skønsang fra haver, altaner og åbne vinduer.

Suzanne Brøgger

I mellemtiden vækker dansk litteraturs dronning opsigt ved at se gode ting i coronakrisen: Bag »civilisationens krakelerende fernis« opstår et nyt fællesskab mellem »unge, der kan miste deres job, og gamle, der risikerer livet«, funderer forfatteren.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
Eva Schwanenflügel og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu