Kronik

Blå og røde ungdomspartier i fælles opråb: Klimakrisen skal løses nu – indfør CO2-afgift

Blå og røde ungdomspartier er enige om, at klimakrisen skal løses nu. Forureneren skal betale, og vi skal indføre CO2-afgift. Vi vil være med til at træffe beslutningerne om fremtidens klimapolitik, skriver repræsentanter for syv ungdomspartier i dette fælles debatindlæg
Danske unge til 'Green Friday' på Christiansborg Slotsplads i København fredag den 29. november 2019.

Danske unge til 'Green Friday' på Christiansborg Slotsplads i København fredag den 29. november 2019.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

19. maj 2020

Sidste år stod der tusindvis af unge og råbte på klimahandling. Det kan stadig ikke vente til, at vi er på den anden side af coronakrisen. Vi skal handle nu, hvis vi vil i mål med den grønne omstilling.

I en bred kreds af Danmarks ungdomspartier er vi gået sammen og har dannet Det Unge Klimapartnerskab. Sammen med organisationer, ngo’er og eksperter vil vi bane vejen for en politisk klimasucces.

Vi repræsenterer fremtiden, men vi er trætte af at blive henvist til børnebordet, mens man ved beslutningsbordet taler uden at handle.

Klimaet kommer til at definere vores levetid, og de beslutninger, der træffes i dag, vil blive husket i historien. Enten bliver vi husket som generationen, der tog ansvar og skabte en grøn verden, eller som generationen, der nølede og vendte det blinde øje til.

Vi skal tage ansvar. Og det er os, ungdommen, der skal leve med konsekvenserne, så vi vil have del i beslutningstagningen og derfor have et reelt politisk mandat.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steen K Petersen
  • Hanne Ribens
  • Thomas Tanghus
  • Søren Kramer
  • Christian Skoubye
  • ingemaje lange
  • Ib Gram-Jensen
  • Werner Gass
Steen K Petersen, Hanne Ribens, Thomas Tanghus, Søren Kramer, Christian Skoubye, ingemaje lange, Ib Gram-Jensen og Werner Gass anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vel skrevet "unger". I har lige givet min tillid til fremtiden et tiltrængt nøk opad :-)

Steen K Petersen, Hilbert Larsen, Olaf Jensen, Susanne Kaspersen, Søren Cramer Nielsen, Peter Høivang, ingemaje lange, Sven-Åge Westphalen og Werner Gass anbefalede denne kommentar
Sven-Åge Westphalen

SÅDAN ungdomspartier. Tak for at I skærer igennem ideologiske forskelligheder, lytter til Klimarådet og økonomer og anbefaler det, som er bedst og billigst for samfundet, nemlig CO2 afgifter.

Steen K Petersen, Hilbert Larsen, jens christian jacobsen, Olaf Jensen, Søren Kramer, Susanne Kaspersen, Søren Cramer Nielsen, Christian Skoubye, Peter Høivang, ingemaje lange og Jane Doe anbefalede denne kommentar
Jacob Hejlesen

Lad de unge overtager. Det er tydeligt at de har forstået problemernes omfang i modsat til hvad de "gamle" leverer eller måske mere retteligt ikke leverer.