Folk

FOLK

Debat
13. maj 2020

Aki-Matilda Høegh-Dam

Siden juni har 24-årige Aki-Matilda Høegh-Dam været folketingsmedlem for Siumut. Hun har stillet otte spørgsmål, seks forslag og holdt fem ordførertaler, hvor hun for eksempel har understreget, at det er alle 179 medlemmer og ikke kun de to grønlandske medlemmer, der har ansvaret for befolkningen i Grønland.

Aaja Chemnitz Larsen

Lidt mere spørgelysten har 43-årige Aaja Chemnitz Larsen for Inuit Ataqatigiit været med 92 spørgsmål, 14 forslag og seks ordførertaler. Hun har kritiseret, at reformer af det grønlandske retsvæsen ofte sker mange år efter reformer i Danmark, og det er med til at holde Grønland tilbage.

Edmund Joensen

74-årige Edmund Joensen, valgt for Sambandsflokkurin på Færøerne, har også tidligere været folketingsmedlem. I denne samling tegner han sig for fem spørgsmål, fire forslag og fire ordførertaler, blandt andet om at Danmark uden Færøerne og i særdeleshed Grønland slet ikke ville være med i diskussionen om Arktis.

Sjúrður Skaale

53-årige Sjúrður Skaale er valgt for Javnaðarflokkurin. Syv spørgsmål, seks forslag og seks ordførertaler siden valget. Sjúrður Skaale har kaldt jagten på grindehvaler for eksemplarisk sammenlignet med griseproduktion i Danmark: Grinder bliver hverken holdt fanget, tvangsfodret eller tvangsinsemineret.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Ulrik Dahlin

Sjúrður Skaale har da ret i sammenligningen imellem dansk svineproduktion og færøsk grindehvalsjagt meget vel kan falde ud til fordel for grindehvalsjagten.

Selve grindedrabet er modbydeligt at se billeder af; men det kan da meget vel være, at det er lige så modbydeligt at se billeder af svineslagtning.