Klumme

De kaldte ham bøsse, tøsedreng og taber – og så blev han i stedet verdens første rockstjerne

Little Richard var vild, ødelagt, grænseoverskridende, stildannende og uimodståelig. Han var arketypen på den mest magtfulde figur i kulturhistorien, rockstjernen, skriver chefredaktør Rune Lykkeberg i denne klumme
Little Richard var verdens første rockstjerne, og kulturhistorisk blev rockstjernen den stolte, vilde rollemodel for en generation, der skulle være noget, ingen havde prøvet før: De skulle være unge, skriver chefredaktør Rune Lykkeberg i denne klumme.

Little Richard var verdens første rockstjerne, og kulturhistorisk blev rockstjernen den stolte, vilde rollemodel for en generation, der skulle være noget, ingen havde prøvet før: De skulle være unge, skriver chefredaktør Rune Lykkeberg i denne klumme.

Douglas Kent Hall

16. maj 2020

Da Richard Wayne Penniman, der siden blev berømt som Little Richard, og som døde lørdag, 87 år gammel, voksede op i en fattig familie i Macon, Georgia, var det ikke ualmindeligt, at forskellige mænd fra byen tog ham med ud i skoven og voldtog ham.

Han havde 11 søskende, men hans mor sagde, at Richard gav hende lige så mange problemer som alle de andre tilsammen. Han var en helt vild lille fyr, der haltede på det ene ben og så underlig ud i ansigtet, fordi det ene øje var større end det andet. Hans far smed ham ud, da han var 13, fordi Richard var mærkelig og homoseksuel. De andre børn i byen kaldte ham bøsse, tøsedreng og freak. De kunne ikke vide, at vi andre 70 år senere ville se tilbage på Little Richard som verdens rigtige første rockstjerne. Han var farligere end Elvis, vildere end Chuck Berry og antændte noget voldsomt, som ingen andre havde sat ild i før. Og som han selv blev bange for. 

Little Richard fik arbejde som opvasker på banegården i Macon. Han havde sunget gospel i kirken og lært at spille klaver, og når han stod med opvasken, sang han for sig selv Wabadadooda wambamboom for at efterligne lyde af trommer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu