Kronik

Pia Kjærsgaard: Indvandring fra Somalia og Libanon har præget Danmark negativt for evigt

Det er for simplet at påstå, at man er integreret, fordi man forsørger sig selv og ikke begår kriminalitet. Integration er, at man har valgt landet til. Også i hjertet. Desværre har man taget alt for meget hensyn til dem, der ikke ønsker at blive danske, skriver Pia Kjærsgaard i dette debatindlæg
’Grundlæggende er vi et godt og gæstfrit land og folk. Vi har i den grad rykket os i bestræbelserne på at imødekomme dem, der er kommet hertil. Problemet er blot, at vi har ofret en række værdier, som generationer før os har kæmpet hårdt for at opnå. De fremmede er kommet med en række krav. Og dem har vi – desværre – imødekommet,’ skriver Pia Kjærsgaard i denne kronik.

’Grundlæggende er vi et godt og gæstfrit land og folk. Vi har i den grad rykket os i bestræbelserne på at imødekomme dem, der er kommet hertil. Problemet er blot, at vi har ofret en række værdier, som generationer før os har kæmpet hårdt for at opnå. De fremmede er kommet med en række krav. Og dem har vi – desværre – imødekommet,’ skriver Pia Kjærsgaard i denne kronik.

Anders Rye Skjoldjensen

Debat
18. maj 2020

Lige nu er der naturligt forhøjet fokus på, hvordan vi bekæmper coronaen. Men selv om man umiddelbart skulle tro det, så er det absolut ikke Danmarks eneste problem. For selv om et nyt problem opstår, forsvinder et andet ikke automatisk. Faktum er, at så har vi blot et mere.

Gennem mere end 50 år har der været en indvandring til Danmark af mennesker fra ikkevestlige lande. I de år har vi desværre set, at udfordringerne er blevet større og større. Og at Danmark konstant støder ind i nye problemer, som vi skal forholde os til, og som forandrer vores samfund negativt.

Landet udvikler konstant en ringere sammenhængskraft, desto flere udlændinge med ikkevestlig baggrund der kommer til landet, som kræver og som får særhensyn. Det skaber et parallelt samfund, som ikke gavner Danmark eller indvandrerne.

Det er ikke alle indvandrere fra ikkevestlige lande, der udfordrer landets generelle sammenhængskraft. Det er for eksempel ikke kineserne, thaierne og inderne, der skaber problemerne. For de kommer fra en kultur, hvor man opfører sig ordentligt, er ydmyg og lægger en ære i ikke at ligge samfundet til last.

Derimod er det for eksempel somaliere og libanesere, som skaber udfordringerne. Her er den kulturelle og religiøse baggrund komplet anderledes end den danske, og succesraten for at integrere mennesker fra den ene kultur og religion frem for den anden er meget forskellig.

Muligheden for at lade sig integrere i et andet land afhænger i høj grad af ens kulturelle baggrund. Og ens kulturelle baggrund afhænger af, hvilken religiøs baggrund man selv har, eller hvilken religion, det land man kommer fra, har som den primære. Så uanset hvor meget vi ønsker det eller ej: Kultur og religion hænger sammen og har indflydelse på, hvor mulig integrationen vil være.

Og nej, man er ikke nødvendigvis uintegreret, fordi man kommer fra Somalia eller Libanon. Det er den desværre alt for store del af dem, der ikke er integrerede, jeg her retter blikket imod.

Dansk helt inde i hjertet

Det er en forsimpling at påstå, at man er integreret, fordi man forsørger sig selv og ikke begår kriminalitet. Sådan kan man høre selv borgerlige politikere argumentere. Det er unuanceret at stille det sådan op. Integration handler om så meget andet end det. Men gid, det var så simpelt.

At være integreret som dansker handler om, at man fuldt ud går ind for demokratiet, og man med den største selvfølgelighed mener helt inde i hjertet, at grundloven står over for eksempel Koranens ord og love.

At man går ind for lighed mellem kønnene.

At man føler sig som en dansker med den kulturelle og historiske baggrund, vi som nation har oparbejdet, udviklet og bragt med os gennem et utal af generationer.

At man har taget landet og dets værdier fuldt ud til sig. Ikke bare alle goderne, såsom det sociale system, velfærdssamfundet, uddannelsesmulighederne, sundhedsvæsenet, freden og så videre. Og så parallelt med det lever sit eget liv med egne normer og værdier og dybest set ønsker, at det danske samfund blot var en bedre udgave af, hvorfra man oprindeligt kom.

At man går til det danske politi og domstolssystem, hvis man er udsat for vold i hjemmet. Og det ikke er den lokale imam i moskeen, der afsiger dommen uden om det etablerede retssystem.

At man blander sig med den danske befolkning. Ikke blot med bekendte, men venner man deler overbevisning og livsanskuelse med. Dem, man inviterer med til sine fødselsdage og deler sin hverdag med.

At man som somaliske Kaaha gifter sig med danske Lars.

At libanesiske Abed giver sin dreng navnet Morten i stedet for Mohammed.

At æresbegrebet handler om, at man selv opfører sig ordentligt, og ikke om hvordan ens datter opfører sig ikkeærbart set ud fra en mellemøstlig kontekst.

At man kerer sig om det store danske fællesskab, samfundet som sådan, og ikke blot ens egen lille familiære klan.

At man helt grundlæggende har valgt det danske samfund til, for det er her, man ønsker, at ens familie skal leve et fremtidigt liv. Og det gøres nu bedst, hvis man har valgt landet til. Også i hjertet.

Det er alle sådanne elementære brikker, der er med til at udgøre mange små elementer i det store hele. Det, som handler om vores fælles samfund, som vi føler os som en integreret del af.

Gæster må tage hensyn

Man er ikke integreret, hvis man insisterer på, at ens datter på ni år kun må deltage i svømning, hvis holdet er kønsopdelt, og Søren på ti år dermed ikke også må deltage. Hvor svømmehallens vinduer skal være dækket til og livredderen være af samme køn.

Man er ikke integreret, hvis man ikke vil give hånd til det modsatte køn.

Eller hvis man mener, at kvinder og store piger skal tildække sig med løse beklædningsgenstande som maksimalt tilslører ansigt og hænder i det offentlige rum, for ikke at blive forulempet af den, her på det eneste punkt, svage mand. Hvorimod manden blot skal dække sig fra navlen og til knæet, som i praksis løses med et par shorts. For det siger ens religion.

Integration handler om en række af initiativer, man selv skal gøre sig, når man bosætter sig i et andet land. Landet skal gerne tage hensyn. Men den store forandring skal komme fra den fremmede. Gæsten, der kommer hertil, som ønsker, at det skal være vedkommendes nye land. Og identitet.

Det naive håb nogle havde engang om, ’at de skal bare lige være her en generation eller to, så vil de blive fuldt ud integrerede danskere’, skal man vist være mere end normal tykhudet eller fra Radikale Venstre for stadig at tro på.

Tværtimod viser al erfaring, at reel integration af mennesker fra ikkevestlige lande går den komplet modsatte vej, og at udfordringen aldrig har været større, end den er nu. Grundene hertil er formentlig mange, og en del af dem handler om danskernes alt for venligsindede tilgang til de anderledes og fremmede, hvor vi tilpasser samfundet for at inkludere dem, i stedet for det mest naturlige: At det er dem, der skal indordne og tilpasse sig os, vores liv og livsstil.

Helt grundlæggende har alt for mange glemt, at man som udgangspunkt er gæst, når man kommer til Danmark, og dermed at det er dem, der skal tage hensynet, når de kommer hertil.

Men den absolut primære årsag er, at de uintegrerede mennesker ganske enkelt ikke ønsker at blive danske, med alt hvad det indebærer. Derimod ønsker de at komme hertil og tage deres nordafrikanske eller mellemøstlige kultur, religion, mandsdominerede tilgang og egoistiske livsstil med sig og derudover leve godt af det danske velfærdssystem.

Et rigere samfund uden dem

Danmark er på en række områder forandret for evigt for at kunne lade mennesker fra en fremmedartet kultur bo her i landet. For grundlæggende er vi et godt og gæstfrit land og folk. Vi har i den grad rykket os i bestræbelserne på at imødekomme dem, der er kommet hertil.

Problemet er blot, at vi har ofret en række værdier, som generationer før os har kæmpet hårdt for at opnå. De fremmede er kommet med en række krav. Og dem har vi – desværre – imødekommet.

Bønneindkaldende minareter, æresrelaterede konflikter, undertrykte kvinder, social kontrol, en massiv, varig milliardudgift for det danske samfund og generel manglende deltagelse i vores veludviklede demokrati beriger os ikke og gør ikke landet noget godt. Og kommer aldrig til det.

Det får mig til at stille spørgsmålet: Hvordan har den ikkevestlige indvandring fra for eksempel Somalia og Libanon beriget Danmark? Hvor er det konkret, den har bidraget til et mere udviklet, harmonisk og positivt samfund?

Ville vi omvendt være et rigere, mere velfungerende og trygt samfund uden disse udlændinge fra ikkevestlige lande? Det helt klare svar er: Ja!

Pia Kjærsgaard er udlændingeordfører (DF) og tidl. formand for Folketinget.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Troels Ken Pedersen

Fra 2001 til 2019 var den centrale, bærende grundpille i dansk indenrigspolitik at Danmark skulle være så ugæstfrit som muligt. Nu har ugæstfriheden heldigvis fået konkurrence af klima-politik, og er mere blevet en akavet forudsætning end et organiserende princip som kræver konstant eskalering ud i nye urimeligheder. At kalde gæstfrihed for det danskeste af det danske savner sandfærdighedens dyd.

søren ploug, Ole Svendsen, Kirsten Lindemark, Inge Lynge, Per Madsen, Elisabeth Andersen, Holger Madsen, Werner Gass, Henriette Bøhne, Steffen Gliese, Gitte Loeyche, Birte Pedersen, Sven Erik Sørensen, Leif Drud, Tina Peirano, Allan Stampe Kristiansen, Grete Kladakis, Bjarne Tingkær, Jens Ole Mortensen, Ole Frank, Hanne Ribens, Ari Arnold, Marianne Stockmarr, Arne Albatros Olsen, Alvin Jensen, Christel Gruner-Olesen, Kasper Linneberg, peter juhl petersen, Helle Walther, Mogens Holme, Lone Hansen, Susanne Kaspersen, Karsten Lundsby, Nette Skov, Lillian Larsen, Poul Erik Pedersen, Inger Jensen, lars søgaard-jensen, Dorte Sørensen, Tommy Clausen, Ane Gaarden, Steen Obel, Eva Schwanenflügel og Morten Sørensen anbefalede denne kommentar
Kurt Svennevig Christensen

Her bliver det skrevet i neon, de "danskere" som Pia Kjærsgaard taler på vegne af er en hastigt uddøende del af de mennesker som bor i Danmark.

Kirsten Lindemark, Elisabeth Andersen, Niels Borre, Henriette Bøhne, Steffen Gliese, Birte Pedersen, Ole Svendsen, Allan Stampe Kristiansen, Jan Nielsen, Jens Ole Mortensen, Ole Frank, Hanne Ribens, Marianne Stockmarr, erik pedersen, Alvin Jensen, Bent Gregersen, Helle Walther, Lone Hansen, Nette Skov, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel og Inger Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Så skal den gamle krikke absolut trækkes af stalden igen.

Men mon ikke den efterhånden er for udtjent til at generere det helt store tilløbsstykke, som dengang i sine velmagtsdage..?

Kirsten Lindemark, Karen Møller Grothe, Per Madsen, Elisabeth Andersen, Niels Borre, Werner Gass, Henriette Bøhne, Steffen Gliese, Gitte Loeyche, Kristian Jensen, Mads Bentzen, Birte Pedersen, Torben Burkal, Ole Svendsen, hannah bro, Josephine Kaldan, Tina Peirano, jørgen djørup, Lars Hansen, Allan Stampe Kristiansen, Jan Nielsen, Jens Ole Mortensen, Ole Frank, Hanne Ribens, Marianne Stockmarr, Arne Albatros Olsen, Alvin Jensen, Kim Folke Knudsen, Dorte Schmidt-Nielsen, Jørgen Mathiasen, Bent Gregersen, peter juhl petersen, Helle Walther, Mogens Holme, Susanne Kaspersen, Lisbeth Glud, Thøger Lautrup Knøss, Karsten Lundsby, Elisabeth Harder, Nette Skov, Lillian Larsen, Maj-Britt Kent Hansen, Inger Jensen, Hans Larsen, Tommy Clausen, Anker Heegaard, Ane Gaarden og Steen Obel anbefalede denne kommentar
Christian Mondrup

Eva Schwanenflügel: Jeg håber du har ret.

søren ploug, Kirsten Lindemark, Elisabeth Andersen, Henriette Bøhne, Steffen Gliese, Gitte Loeyche, Birte Pedersen, Allan Stampe Kristiansen, Ole Frank, Alvin Jensen, Christel Gruner-Olesen, Mogens Holme, Elisabeth Harder, Nette Skov, Lillian Larsen, lars søgaard-jensen, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Et forsøg på kunstigt åndedræt til den indre svinehund ('helt inde i hjertet'), som aldrig bliver stueren.

Irene Clausens, søren ploug, Kirsten Lindemark, Svend Erik Sokkelund, Inge Lynge, Per Madsen, Elisabeth Andersen, hannah bro, Werner Gass, Henriette Bøhne, Steffen Gliese, Gitte Loeyche, Birte Pedersen, Torben Burkal, Oluf Dragsbo, Ole Svendsen, Allan Stampe Kristiansen, Jan Nielsen, Ole Frank, Hanne Ribens, Ari Arnold, Marianne Stockmarr, Alvin Jensen, Theophil Mertens, Bent Gregersen, Tino Rozzo, Kasper Linneberg, peter juhl petersen, Helle Walther, Mogens Holme, Lisbeth Glud, Karsten Lundsby, Elisabeth Harder, Nette Skov, Lillian Larsen, Maj-Britt Kent Hansen, Poul Erik Pedersen, Inger Jensen, Ernst Petersen, Tommy Clausen, Anker Heegaard, Poul Simonsen, Ane Gaarden og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Carsten Svendsen

"For evigt" - Der fik Fru Kjærsgaard da lige aflivet de gamle danske visdomsord:
"Det er svært at spå, især om fremtiden."

Werner Gass, Steffen Gliese, Birte Pedersen, Ole Svendsen, Allan Stampe Kristiansen, Ole Frank, Ari Arnold, Marianne Stockmarr, Alvin Jensen, Mogens Holme, Susanne Kaspersen, Karsten Lundsby, Nette Skov, Bjørn Pedersen, Lillian Larsen, Mads Greve Haaning, Poul Erik Pedersen, Tommy Clausen, Anker Heegaard, Ane Gaarden, Thorkil Søe og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ane Gaarden

Jeg tror man bliver skør af at være for meget alene. Det ser i al fald sådan ud, når man læser dette debatindlæg.

søren ploug, Elisabeth Andersen, Steffen Gliese, Gitte Loeyche, Kristian Jensen, Birte Pedersen, Ole Svendsen, Jan Nielsen, Ole Frank, erik pedersen, Marianne Stockmarr, Alvin Jensen, Ditte Jensen, peter juhl petersen, Helle Walther, Susanne Kaspersen, Lisbeth Glud, Karsten Lundsby, Elisabeth Harder, Nette Skov, Lillian Larsen, Inger Jensen, Tommy Clausen, Anker Heegaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Sjovt. Jeg altid haft den idé, at vi ville være et rigere, mere velfungerende og trygt samfund uden disse partidannelser fra hørefløjens småtkørende overdrev.
Skifter jeg fremmedfjendske ytringer ud med DF, Nye Borgerlige samt Sørine Gotfredsen og fjerne lokaliteter med neoliberale og "Det, der ikke må nævnes" platforme, bliver indlægget nærmest læseværdigt.

Steffen Gliese, Birte Pedersen, Ole Frank, Marianne Stockmarr, Alvin Jensen, Susanne Kaspersen, Karsten Lundsby, Nette Skov, Lillian Larsen, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Inger Jensen

Jeg bliver så trist over, at vi skal blive ved med at køre på disse danskhedsbegreber, som flertallet af danskere ikke bekender sig til. Jeg tror, at de fleste af os nyder godt af mangfoldighedskulturen i forhold til mad, musik, teater og andre ting. PK nævner østasiater, som eksempler på nogen, der tilpasser sig. Jeg har nu ikke indtryk af, at folk fra disse lande i højere grad gifter sig med etniske danskere. Udlændinge skal åbenbart for evigt føle sig som gæster, være ydmyge og tie stille. Det må være frygteligt at leve under. Jeg kan ikke få øje på nogen, der stiller krav som sådan. Jeg har IKKE lukket øjnene for, at der er problemer med kriminalitet og kvindeundertrykkelse, men disse problemer findes bestemt også i etniske danske familier, måske især i kredse med sociale og økonomiske problemer. DF lukker til gengæld øjnene for, at flygtninge ofte har alvorlige psykiske men af fx krig, flugt og senere uvished om fremtiden. Hvis man er ramt af PTSD, er det særdeles svært at vove sig ud i samfundet for at lære sproget og kulturen at kende. DF lukker også øjnene for, at efterkommere klarer sig betydeligt bedre i forhold til uddannelse og beskæftigelse, selvom de må kæmpe hårdt for bare at blive indkaldt til en samtale. Der bliver igen og igen refereret til det beløb, som ikke vestlige koster. Et beløb som er diskutabelt, da fx mere end halvdelen vedrører uddannelse af børn og unge, en gruppe som procentuelt er en del større end gennemsnitligt i befolkningen. Hvornår skal vi høre om succeshistorierne? En tredjedel af de ansatte i hjemmeplejen (PK’s tidligere arbejdsfelt) er nytilkomne danskere. Langt over halvdelen er selvforsørgende, og en meget stor del af de unge videreuddanner sig.

Ole Svendsen, Kirsten Lindemark, Christa If Jensen, Gunilla Funder Brockdorff, Svend Erik Sokkelund, Inge Lynge, Michael Christiansen, Erik Dam, Karen Møller Grothe, Per Madsen, Lars Bo Jensen, Jacob Schmidt, Elisabeth Andersen, Niels Borre, Carsten Svendsen, Steffen Gliese, Lars Løfgren, Gitte Loeyche, Kristian Jensen, Mads Bentzen, Birte Pedersen, Torben Burkal, Ole Svendsen, Ruth Sørensen, Josephine Kaldan, Jesper Sano Højdal, Tommy Clausen, Tina Peirano, jørgen djørup, Allan Stampe Kristiansen, Jan Nielsen, Bjarne Tingkær, Jens Ole Mortensen, Ole Frank, Karsten Nielsen, Randi Christiansen, Flemming Berger, Hanne Ribens, Ari Arnold, erik pedersen, Marianne Stockmarr, Holger Madsen, Alvin Jensen, Peter Staal, Christel Gruner-Olesen, Erik Karlsen, Bent Gregersen, Ditte Jensen, Else Høbye, Kasper Linneberg, Ib Gram-Jensen, peter juhl petersen, Lone Hansen, Susanne Kaspersen, Lisbeth Glud, Carsten Munk, Karsten Lundsby, Hans Iver Schelde Hjort, Anders Reinholdt, Nette Skov, Annika Rasmussen, Karsten Aaen, Viggo Okholm, Poul Erik Pedersen, Dorte Sørensen, Lillian Larsen, Maj-Britt Kent Hansen, Poul Erik Pedersen, Christian Mondrup, Werner Gass, Birthe Gawinski og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Inger Jensen

Tak for de ord.
Hovedet på sømmet :-)

Kirsten Lindemark, Nette Skov, Lars Bo Jensen, Elisabeth Andersen, Werner Gass, Steffen Gliese, Gitte Loeyche, Birte Pedersen, Ole Svendsen, Tina Peirano, Allan Stampe Kristiansen, Ole Frank, Hanne Ribens, erik pedersen, Marianne Stockmarr, Alvin Jensen, Christel Gruner-Olesen, Bent Gregersen, Inger Jensen, Lone Hansen, Karsten Lundsby, Dorte Sørensen, Lillian Larsen og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar
Allan Nørgaard Andersen

Det er vigtigt at man husker på at stort set alle de gode, gamle danske værdier, som Pia K føler er truet, er værdier som højrefløjen har bekæmpet indtil de måtte give op. Tag en dansk værdi som den vedvarende tilslutning til den relativt høje personskat - Pia K startede i et skattenægterparti. Hvad med tolerancen over for minoriteter af forskellig art - det har aldrig været højrefløjens kop te. Den friere seksualmoral? Kønnenes ligestilling - forhold som højrefløjen aldrig var bannerfører for, men nødtvungent måtte gå ind på hen ad vejen.
Og det kan undre at Pia K ikke først og fremmest er på krigsstien i forhold til de mandlige præster i den danske folkekirke, som afviser at give hånd til kvindelige præster. Men Pia K´s kristendom er næppe noget hun går op i "helt ind i hjertet". Til gengæld har Pia K bakket op om at den udbredte gestus med at give hånd for at besegle venskaber og tillid og aftaler skal erstattes med et påtvunget håndtryk, hvorved Pia og meningsfæller fik berøvet denne vigtige gestus enhver social værdi. Intet bekymrer dem mindre end den slags værdier.
Men tak til Information for at bringe indlægget.

Ole Svendsen, Christa If Jensen, Svend Erik Sokkelund, Inge Lynge, Per Madsen, Elisabeth Andersen, hannah bro, Werner Gass, Steffen Gliese, Birte Pedersen, Ole Svendsen, Claus Nielsen, Ruth Sørensen, Josephine Kaldan, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Jan Nielsen, Ole Frank, Hanne Ribens, Ari Arnold, Marianne Stockmarr, Alvin Jensen, Line Høj, Bent Gregersen, Helle Walther, Mogens Holme, Lone Hansen, Susanne Kaspersen, Lisbeth Glud, Karsten Lundsby, Henning Kjær, Karsten Aaen, christen thomsen, Jørgen Lejf Hansen, Poul Erik Pedersen, Dorte Sørensen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Heldigvis er der rigtig mange medborgere i Danmark som har en anden opfattelse end Pia Kjærsgaard. De seneste meningsmålinger for Dansk Folkeparti taler for sig selv.

Ole Svendsen, Per Madsen, Jacob Schmidt, Elisabeth Andersen, Steffen Gliese, Gitte Loeyche, Birte Pedersen, Torben Burkal, Ole Svendsen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Ole Frank, Hanne Ribens, Marianne Stockmarr, Alvin Jensen, Helle Walther, Lisbeth Glud, Karsten Lundsby, Nette Skov, Karsten Aaen og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Jeg er såmend principielt modstander af indvandrings-"mangfoldighed", forstået som i at det ikke bør være en målsætning at Danmark bliver multikulturelt udover det at være dansk, grønlandsk, færøisk og sønderjysk tysk. Jeg kan bare ikke være enig i italesættelsen af kulturer fra mellemøsten som evigtgyldigt uintegrerbare, og stiller mig uforstående over at skulle bedømme trends der kun stammer fra tidligst 1980'erne som bevis for "evigtgyldige" sandheder.

Jeg ønsker både at somalisk, arabisk, tyrkisk, men også kinesisk, russisk eller polsk kultur i Danmark med tiden går kulturelt i glemmebogen. Ikke fordi disse kulturer er forkerte, onde eller dårlige i en eller anden bastant, evigtgyldig og universalistisk forstand. Men fordi jeg ikke ser det som en positiv målsætning at kopiere USA's "melting pot" kultur, og heller ikke ser hvordan det kan være en fordel at skabe en kultur af "minoriteter" fra hele verden i Danmark. Og tidshorisonten for de ikke-nationale minoriteter kulturers assimilation skal og bør ikke være en forventning om et quick-fix på en enkelt generation eller "hele" to. Jo mere fremmed en kultur er, jo mere tid/flere generationer giver det mening at forvente at de bliver integreret i.

Slutteligt er "berigelse" vel heller ikke noget synderligt godt argument for at f.eks. kinesere er bedre immigranter end dem fra muslimske lande, jvf. Pias egen definition på hvad der gør en dansk? Kinesiske immigranter er ganske vist de mindst kriminelle, og mest arbejdende immigrantgrupper, i hele Vesten. Men de er jo også dem der mindst engagerer sig med resten af deres samfunde, og der findes "Chinatowns" i lande med bare nogle få tusinder af kinesere hvor kinesere holder sig for sig selv, isoleret fra resten af samfundet.

Morten Pedersen, Carsten Hansen, Ari Arnold, Karsten Lundsby og Claus Bødtcher-Hansen anbefalede denne kommentar
Omar Alkhatib

Hvor er det på alle måder ubehagelig læsning. Sidder tilbage med følelsen af decideret ekskommunikation.

Jeg er muslim med palæstinensiske rødder, med forældre opvokset i libanesiske flygtningelejre. De rejste hertil, på jagten efter et bedre liv for deres børn. Mine søskende og jeg har haft en traditionel religiøs opvækst, og voksede op med værdier om læring, ansvarlighed, selvforsørgelse, og at være de bedste versioner af os selv, så "danskerne" ikke tænkte dårligt om os. På den måde har jeg hele livet gået på tæer. Jeg er i dag færdigudannet civiløkonom, og mine søskende er på vej til at blive serviceøkonomer, maskiningeniører og arkitekter. Jeg har jeg været på arbejdsmarkedet siden jeg var 15.

Og så bekender jeg mig Islam. Det beriger mit liv, fylder det med mening, spiritualitet og fællesskab. Jeg elsker Islams sociale traditioner, skrifter og idehistorie. Jeg kan ikke forestille mig en hverdag uden bønnen og Koranen. Og det har jeg altid kunne få til at fungere i skole, på arbejdet og med ikke-muslimske kammerater. Og det har aldrig skabt problemer.

Jeg har brugt de seneste 7 år på mit liv i muslimske foreninger, for at modarbejde kriminalitet og ekstremisme iblandt muslimer og bidrage til en balanceret dansk-islamisk levestil. Og det er jeg ikke alene om.

Så jeg må bare sige jeg er ved at blive godt træt af de her typer indlæg. Bevares, de skal vel have lov at få spalteplads. Men jeg gider ikke høre på, at jeg ikke er velkommen pga. min Islam eller forældres ophav. At det skulle gøre mig uegnet som borger. At det på en eller anden måde skulle gøre mig intolerant, kvindehadsk eller bare voldeligt anlagt pr. natur. Som var det noget der flød i mine gener. Jeg er så træt af det.

Jeg er træt af at liste pga min Islam. Jeg er ikke gæst i Danmark. Jeg kender intet andet sted som hjem. Jeg giver til Danmark, og har meget mere at give endnu. Så spar for prædikener om hensyn. Det har jeg ikke brug for en islamhader til at lære mig.

Kirsten Lindemark, Christa If Jensen, Gunilla Funder Brockdorff, Svend Erik Sokkelund, Inge Lynge, Michael Christiansen, Nette Skov, Niels Borre, Erik Dam, Karen Møller Grothe, Per Madsen, Elisabeth Andersen, hannah bro, Werner Gass, Maj-Britt Kent Hansen, Tobias Hiort-Lorenzen, Steffen Gliese, Viggo Okholm, Lars Løfgren, Mads Bentzen, Birte Pedersen, Carsten Svendsen, Ole Svendsen, Ruth Sørensen, Jonna Jensen, Tommy Clausen, Jesper Sano Højdal, jørgen djørup, Allan Stampe Kristiansen, Jan Bisp Zarghami, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Jan Nielsen, Anders Reinholdt, Pietro Cini, Poul Erik Pedersen, Jens Ole Mortensen, Poul Erik Pedersen, lars helde, Karsten Nielsen, Ole Frank, Hanne Ribens, Ari Arnold, erik pedersen, Marianne Stockmarr, Knud Anker Iversen, Holger Madsen, Alvin Jensen, Jakob Sulsbrück Møller, Line Høj, Dorte Schmidt-Nielsen, Tino Rozzo, Bent Gregersen, Inger Jensen, Else Høbye, Hans Larsen, Karen Nygård, Ib Gram-Jensen, Helle Walther, Lone Hansen, Susanne Kaspersen, Lisbeth Glud, Hans Iver Schelde Hjort, Elisabeth Harder, Kenneth Jacobsen og Rei Mansa anbefalede denne kommentar
Ole Arne Sejersen

Tak til Informations redaktion fra en anderledestænkende for at give plads til fornuftens stemme:
En Pia Kjærsgaard, der taler virkelighedens sprog midt i afgørende øjeblikke i Danmarks historie.

Henrik Andersen, Henrik Nielsen, Morten Pedersen, Finn Sørensen og Jacob Nielsen anbefalede denne kommentar
Lisbeth Glud

Ville vi omvendt være et rigere, mere velfungerende og trygt samfund uden DF? Det helt klare svar er: Ja!

Michael Christiansen, Nette Skov, Per Madsen, Elisabeth Andersen, Werner Gass, Steffen Gliese, Birte Pedersen, Ole Svendsen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Jan Nielsen, Jens Ole Mortensen, Claus Bødtcher-Hansen, Ole Frank, Flemming Berger, Marianne Stockmarr, Bent Gregersen, Ib Gram-Jensen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Rasmus Knus

DF's hadeplade, der ikke gør andet end at splitte befolkningen i dem og os - gentaget ad nauseam gennem de sidste 25 år - må denne være den sidste og afløses af en inkluderende integrations- og værdidebat.

Hvad fx med at starte med alle de ting vi har til fælles: Vi er jo alle mennesker, der ønsker det bedste for vores børn.

Kirsten Lindemark, Nette Skov, Elisabeth Andersen, hannah bro, Werner Gass, Steffen Gliese, Birte Pedersen, Ole Svendsen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Anders Reinholdt, Hanne Ribens, Poul Erik Pedersen, Ole Frank, Flemming Berger, Marianne Stockmarr og Inger Jensen anbefalede denne kommentar

Problemet er ikke i sig selv de ting PK siger i sin kronik. De danske og på mange områder universelle værdier er jo for så vidt et fornuftigt udgangspunkt for diskussionen. At fastsættelsen og fortolkningen af disse skulle være udenfor diskussion er så en anden sag. Men det er PKs analysegrundlag og argumentationsform der bliver problematisk og måske endda farlig når postulater om bestemte etniske befolkningsgrupper på helt udokumenteret vis ophøjes som verificeringsgrundlag. Jovist, æresdrab, parallelle domstole og alsken uciviliseretheder er fænomener, vi som samfund ikke kan sidde overhørig, men at lægge hele og specifikke befolkningsgrupper til had for dette - specielt når der ikke underbygges med nogen form for empirisk belæg for disse påstande, kalder på anvendelsen af det ord, som tidligere MF Pelle Dragsted i sin tid blev irettesat af en tidligere formand for folketinget for at fremsætte. Dette parlamentariske ytringskodeks ligger jeg imidlertid ikke under for, og jeg vil derfor på det kraftigste henlede opmærksomheden på, at racistiske og stærkt xenofobiske tendenser og opfordringer, som denne kronik lægger for dagen, gyder fundamentet for den ekstremistiske højrefløjs tanker, retorik og handlinger og bør derfor have allerhøjeste bevågenhed. For når først den yderste højrefløj og dens tænkeres retorik og budskaber er udbredt og indkorporeret i den folkelige bevidsthed er demokratiet for alvor truet og vejen for den totalitarisme, som PK så indædt foregiver at være modstander af, banet.

Kirsten Lindemark, Nette Skov, Per Madsen, Elisabeth Andersen, Werner Gass, Maj-Britt Kent Hansen, Steffen Gliese, Viggo Okholm, Birte Pedersen, Fam. Tejsner, Ole Svendsen, Tommy Clausen, jørgen djørup, Allan Stampe Kristiansen, Jan Bisp Zarghami, Eva Schwanenflügel, Pietro Cini, Christel Gruner-Olesen, Poul Erik Pedersen, Poul Erik Pedersen, lars helde, Karsten Nielsen, Hanne Ribens, Ole Frank, Flemming Berger, Ari Arnold, Marianne Stockmarr, Dorte Schmidt-Nielsen, Bent Gregersen og Inger Jensen anbefalede denne kommentar
Hanne Utoft

For så vidt angår flygtninge har Pia Kjærsgaards med proselytter (uden hverken selv at vide, endsige kunne formulere, det) ret i at disse mennesker aldrig burde have været udsat for bl.a. krig, lidelser/afsavn og forfølgelser som har bevirket at de måtte flygte. Og når vi ved at krige, neokolonialisme/geopolitisk ulighed, rovdrift på naturen, miljøødelæggelser og biosfærepåvirkninger er blandt de helt tunge årsager til udviklingen af flugt/flygtningestrømme, så er det vel oplagt hvad man skal gøre for at bremse/minimere fødekæderne til symptomet (altså flygtningestrømme): Man skal udvikle en stærk fredspolitik. Man skal erstatte den kapitalistiske/neoliberale verdensøkonomi, samfundsorden, produktionsformer og forbrugsmønstre med bæredygtige og solidariske alternativer.

En helt masse, som DF naturligvis ikke ønsker sig - og med dem vel sådan cirka resten af det danske Folketing med.

Werner Gass, Lars Løfgren, Ole Svendsen, Jan Nielsen, Ole Frank, Flemming Berger, Randi Christiansen, Marianne Stockmarr, Bent Gregersen, Inger Jensen og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Lone Hansen

PK's bidrag til måden at bruge det danske sprog og dermed også dansk kultur har da mildest talt ikke være befordrende for en ordentlig omgangstone.
Og så har jeg idag i radioen hørt en udsendelse om nazismens start i Danmark. Dels er det en rystende fortælling, der som mange siger, aldrig må glemmes. Men når man skifter ordet jøder ud med muslimer, så er det mere end svært at få øje på PK m.fl. indstilling til de mennesker, man pr. definition ikke kan, lide, vil se i "sit" land..
mht. uro i dette land, har en Rasmus Paludan, der vel i PK's opfattelse er rigtig dansker, ikke bidraget til ro og orden.

Kirsten Lindemark, Elisabeth Andersen, Werner Gass, Steffen Gliese, Birte Pedersen, Ole Svendsen, Carsten Munk, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Christel Gruner-Olesen, Ole Frank, Ari Arnold, Marianne Stockmarr, Bent Gregersen og Inger Jensen anbefalede denne kommentar
Lone Hansen

-og så en lille opfordring ikke mindst til PK, læs lige Benny Andersens digt om skabssvenskere.

Kirsten Lindemark, Svend Erik Sokkelund, Nette Skov, Steffen Gliese, Birte Pedersen, Inger Jensen, Jesper Sano Højdal, Tommy Clausen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Jan Nielsen, Ole Frank og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar

Det undrer mig ikke, at Pia Kjærsgård er på desperat stemmefiskeri nu, hvor DF om kort tid forhåbentlig forsvinder ud i intetheden.
Men det undrer mig, at hun vælger Information som sit talerør - og at Information vælger at trykke hendes gamle, gennemtyggede ævl.

Per Madsen, Elisabeth Andersen, Steffen Gliese, Hans Larsen, Ole Svendsen, jørgen djørup, Allan Stampe Kristiansen, Lillian Larsen, Christel Gruner-Olesen, Kim Øverup, Poul Erik Pedersen, Hanne Ribens, Ole Frank, Marianne Stockmarr og Dorte Schmidt-Nielsen anbefalede denne kommentar
Carsten Nørgaard

Pia Kjærsgaard har præget Danmark negativt for evigt.

hannah bro, Hanne Ribens, Per Madsen, Elisabeth Andersen, Werner Gass, Steffen Gliese, Kristian Jensen, Birte Pedersen, Torben Burkal, Hans Larsen, Ole Svendsen, Jonna Jensen, Allan Stampe Kristiansen, Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, Marie Jensen, Christel Gruner-Olesen, Ole Frank, Tino Rozzo, Marianne Stockmarr og Steen Obel anbefalede denne kommentar
Torben Pedersen

"DF er kommet med en række krav. Og dem har vi – desværre – imødekommet"

hannah bro, Hanne Ribens, Steffen Gliese, Lars Løfgren, Ole Svendsen, Carsten Munk, Tino Rozzo, Flemming Berger og Ari Arnold anbefalede denne kommentar
Marianne & Allan Schäfer

Kære Pia Kjærsgaard
Jeg ved ikke, om du selv har skrivet din kronik i Information, eller du har en ghostwriter til det. Der er imidlertid et par ting, der åbenlyst springer i øjnene.
Du peger på, at den religiøse baggrund er en væsentlig komponent i nogle ikke-vestlige indvandres ringe evne til at integrere sig; her i blandt undtages en række syd- og østasiatiske befolkningsgrupper, som der ifølge dig ikke skulle give nævneværdige problemer. Jeg antager, det udgør kærnen i dit ræsonnement, når du udpeger dyrkere af religionen Islam som særlig svære at integrere. Af en elle anden grund bliver folk fra Libanon og Somalia fremhævet. Omvendt beskrives bl.a. indere som nemme at integrere. Det er da lidt småkikset, når lige netop Libanon med en kristen befolkningsandel på ca. 40% bruges som argument mod muslimsk indvandring. Indien på den anden side har en muslimsk befolkning på næsten 175 mill. Pia, din argumentation er ikke konsistent.
Værre bliver det, når du fremhæver en række danske værdier som lighed mellem mænd og kvinder, demokrati, det vage udtryk danskhed, accept af retsstaten osv. som kernepunkter i integration. Og med ét hedder det ” danskernes alt for venligsindede tilgang til de anderledes og fremmede, hvor vi tilpasser samfundet for at inkludere dem, i stedet for det mest naturlige: At det er dem, der skal indordne og tilpasse sig os, vores liv og livsstil”. Den venligsindede tilgang til anderledes og fremmede beskrives nu som et særligt dansk karaktertræk; det passer bare ikke ind i din tankegang, så det kasseres spontant. Argumentationen for at kassere dette særlige danske karaktertræk mangler. Derfor fremstår dine holdninger som noget stærkt subjektivt, der ikke kræver argumenter og mest foregår over på din side af hegnet – om jeg så må sige. Du plukker subjektivt mellem nogle holdninger og fastlægger det som danskhed, ligestilling og kasserer umiddelbart andre som venlighed, tolerance og rummelighed.
Løfter man sine subjektive synspunkter op på et alment, politisk niveau, ender det i rent despoti, hvis man får magt, som man har akt. Er det det du ønsker? Betyder det, at du også skal bestemme alt muligt andet, f.eks. farven på min skjorte, min hårlængde, min musiksmag, hvilket parti, jeg stemmer på?

Kirsten Lindemark, Christa If Jensen, Michael Christiansen, Nette Skov, hannah bro, Elisabeth Andersen, Steffen Gliese, Viggo Okholm, Birte Pedersen, Ole Svendsen, Inger Jensen, Ruth Sørensen, jørgen djørup, Allan Stampe Kristiansen, Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Poul Erik Pedersen, Claus Bødtcher-Hansen, Ole Frank, Ari Arnold og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Alvin Jensen

Sjovt nok var pias navn vi selv invasivt da hun fik det...

Jens Dalby Jensen

"Hvordan har den ikkevestlige indvandring fra for eksempel Somalia og Libanon beriget Danmark?" For eksempel med Yahya Hassan, en af de største stilister i nyere tid i det danske sprog.

Kirsten Lindemark, Christa If Jensen, Svend Erik Sokkelund, Michael Christiansen, Nette Skov, Elisabeth Andersen, Steffen Gliese, Birte Pedersen, Ole Svendsen, Allan Stampe Kristiansen, Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Jens Ole Mortensen, Ole Frank, Tino Rozzo, Randi Christiansen, Marianne Stockmarr og Steen Obel anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Det kan jo godt være meget svært at tage hele Danmark til sig, hvis DF er en del af pakken,

Kirsten Lindemark, Svend Erik Sokkelund, Nette Skov, Holger Madsen, Elisabeth Andersen, Steffen Gliese, Birte Pedersen, Ole Svendsen, Inger Jensen, Allan Stampe Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Tino Rozzo, Lillian Larsen, Jens Ole Mortensen, Hanne Ribens, Ole Frank, Ari Arnold og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
erik pedersen

Kære Pia Kjærsgård. Jeg er født i Danmark i 1964 af indfødte forældre. Og har boet her det meste af mit liv.. Bortset fra kortere ophold i udlandet .
Selv føler mig ydmyg og ligger ikke samfundet til last, opfører mig som man gør når man er velopdragen.
Men i følge din kronik er jeg vist ikke velkommen her ? Jeg er ikke kristen, jeg har holdninger der strider voldsomt mod dem du giver udtryk for og jeg mener faktisk ikke at dine holdninger definerer min forståelse for demokrati. Jeg vil selv bestemme om jeg giver hånd til fremmede eller bekendte, jeg synes det er ligegyldigt hvordan andre klæder sig; dog ville jeg ønske “danskerne” var lidt mindre nøgne i de offentlige rum i varme måneder. Jeg spiser ikke frikadeller, det har jeg ikke gjort siden 1982 . Drikker mig ikke beruset ved samvær med hverken familie eller venner. Fejrer ikke jul påske etc
Og jeg kunne fortsætte.. ; jeg bliver så flov over at nogle mennesker mener sig berettiget til at fordømme andre uden at have mødt dem . Derfor dømmer jeg heller ikke dig, men tænker at vi ikke ville føle os tilpas i hinandens selskab og aldrig behøver forsøge at omvende hverandre
Mvh Hanne Pedersen

Kirsten Lindemark, Christa If Jensen, Inge Lynge, Michael Christiansen, Niels Borre, Nette Skov, Inger Jensen, Elisabeth Andersen, Viggo Okholm, Lars Løfgren, Birte Pedersen, Hans Larsen, Ole Svendsen, Allan Stampe Kristiansen, Lone Hansen, Eva Schwanenflügel og Jan Nielsen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Jeg tror det Pia K. prøver på at sige er, at vi danskere har forregnet os. Vi troede vi var enormt inkluderende, imødekommende og fleksible osv. omkring alt det her med indvandrere og især den der er eskaleret fra islamiske lande, og så viser det sig, det er vi i virkeligheden overhovedet ikke. Lidt ligesom med rødstrømpebevægelsen hvor alle, undtaget de konservative, klappede i hænderne da kvinderne krævede ligestilling på alle områder, samt retten til at flashe hængepatter på Hellerup strand, indtil de fandt ud af at det var meget mere behageligt med en sports BH - af to årsager: dels rent private, for så sjovt var det alligevel heller ikke at blive overbegloet og dels de ergonomiske, som er umiddelbart indlysende. Den næste bølge der ramte var jo fitnessfeberen, hvor det gjaldt om at holde, ikke kun på hat og briller, men i høj grad også formerne. Men tilbage til forståelsen af Pia K. For hun har jo ret: danskerne gider bare ikke Islam, hverken dens restriktioner eller middelalderlige sortsyn. Punktum. Men i ren og skær iver efter at være imødekommende, inkluderende og fleksible og fordi vi i årevis er blevet tudet ørene fulde af fordelene ved både globalisering, EU og andre folkeslags madvaner og kultur i det hele taget, så har vi budt Islam velkommen til en grad, så intet barn i nogen dansk institution tør medbringe en spegepølsemad. Eller tag kioskerne, som i det store og hele er islamiseret eller i hvert fald outlandiseret overalt - eller slikbutikkerne, der ikke engang betaler moms. Kender du en danskejet kiosk? Jeg gør ikke. Nørrebro ligner visse steder Beirut og alt for meget tyder på, at islmiseringen er gået for vidt. Jeg tror sådan set bare det er det Pia prøver at sige.

Men, som mange andre retskafne danskere, har jeg ikke noget imod den enkelet indvandrer.Kender selv flere og de er både søde og ordentlige mennesker. Folk kan jo generelt ikke gøre for hvilket land, religion eller kontekst iøvrig, de bliver født ind i. Og som dansker, der har prøvet at bo i udlandet, ved jeg udmærket godt hvor meningsløst det forekommer at skulle opgive sin medfødte kultur i et forsøg på at passe ind. Det gør man bare ikke. Det man gør er at tilpasse sig og det er nogle bedre til end andre. Ofte skal man være sammen med særdeles velintegrerede udlændinge før man opdager, at inde bag det hele har de stadig deres oprindelige kultur og at den i virkeligheden er fundamental. Man kender det fra sig selv. Holger Danske giver jo ikke bare sådan bare op.

Altså findes der kun én løsning på integratiosproblemerne, såfald man hører til dem der mener at der overhovedet er problemer. Det er at finde ud af hvor mange med en anden kultur og levevis vi kan rumme og samtidig opretholde lov, orden og vores egen identitet. Frem med regnestokken, det drejer sig om en benhård prioritering. Politisk dikteret integration, sådan virkelig integration, her og nu? Glem det. Det kommer hvis det kommer, i løbet af nogle generationer - eller også gør det ikke.

Jacob Nielsen, Ditte Jensen og Finn Sørensen anbefalede denne kommentar
Ditte Jensen

Jeg er ikke enig i Pia Kjærsgaards menneskesyn og stemmer ikke DF! Jeg synes dog alligevel, at damen fortjener ros for at stå ved sine holdninger, også når de ikke er politisk korrekte! For hvor mange er det lige af dem med "de rigtige meninger", som har deres børn i skoler og institutioner med 80% tosprogede? Eller som gider bo som nabo til et flygtningecenter? Eller som synes, det er en skide god ide, at deres unge datter skal bo alene i Vollsmose? Eller som i en i forvejen meget presset hverdag på arbejdsmarkedet gider at oplære en fremmedsproget analfabet, når der står indfødte danskere klar til at tage jobbet?
Realiteterne viser, at mange nok i virkeligheden er enige med Pia, i hvert fald på noget for områder.
Jeg har i øvrigt rykket mig en del fra at være aldeles idealistisk (og måske naiv) i forhold til flygtninge/indvandrere. Efter gennem en årrække at have arbejdet sammen med adskille arabiske/nordafrikanske mænd (på ingen måde en repræsentativ population, jeg ved det godt!). Det er tydeligt, når man kommer lidt ind under facaden på mange af disse mænd, at de regner kvinden - både kollegaer og hende derhjemme - for mindreværdige i forhold til mænd. Dét synes jeg på ingen måde hører hjemme i et land som Danmark, og det er problemer, man burde kunne italesætte uden at blive kaldt racist.

Morten Pedersen, Henrik Bjerre, Dan Jensen, Jacob Nielsen, John S. Hansen, Claus Nielsen og Finn Sørensen anbefalede denne kommentar
Jens Ole Mortensen

Indlægget er da kun et forsøg på, fra Pia K´s side, at genoplive udlændinge , flygtninge og islam debatten. Hvor hun som altid støtter sig til statistikker som er fuld af bias. Bias som politikkere altid ser bort fra. Så de passer i deres eget favør.
Og det er den sædvanlige gamle smørre fra de højre nationale.
Vi står midt i coronakrise., klimakrise og den største død af biodiversitet i tusindvis af år. Forskere siger at vi er ved at udslette vores egen civilisation pga. et vækst paradigme og usunde materialistiske livsværdier. Langt de fleste som bliver drevet fra deres hjem, skyldes klima og biodiversitet krise. Alle mennesker på denne klode står over for den udfordring. Uanset om man er fra Libanon, Somalia, Vesten eller fra Asien. Er muslim, kristen eller ateist.
Jeg gider ikke forholde mig til det Pia K og andre højrenationale skriver og udtaler om flygtninge, indvandrer og muslimer.

Vinterboller, hovedbeklædning, håndtryk. Who Cares.

Nette Skov, Elisabeth Andersen, Poul Erik Pedersen, Ole Svendsen, Lone Hansen, Eva Schwanenflügel og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Finn Årup Nielsen

Når Pia Kjærsgaard skelner mellem "kineserne, thaierne og inderne" på den ene side og for eksempel "somaliere og libanesere" på den anden siden, så er det ikke klasser man benytter i Danmarks Statistik. I de statistikker man ser, tales der om vestlige og ikke-vestlige indvandrere og efterkommere. Man kan spørge om det ikke var mere relevant at benytte en statistik der skelnede mellem MENA og Afrika på den ene side og syd- og østasiatere (samt måske resten af den ikke-vestlige verden) på den anden. Et gæt ville være at kriminalitetsindekset for mandlige MENA- og Afrika-efterkommere vil være endnu højere end de omkring 500 der læses i Danmarks Statistiks 2018-tal for ikke-vestlige efterkommere.

Jens Ole Mortensen

@Finn Årup Nielsen

Det er også bias, hvis man ikke tager højde for , i statistikker at indvandrer og efterkommere af indvandrer. er den absolut sociale underklasse i Danmark. og alt det racistiske pis de må stå model til.

Inger Jensen, erik pedersen, Elisabeth Andersen, Steffen Gliese, Ole Svendsen, Allan Stampe Kristiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Markus Lund

Kvinden må være dement. Nogen af de mest hjertevarme mennesker, jeg kender, er somaliere og libanesere.

Michael Christiansen, Niels Borre, Kim Folke Knudsen, Steffen Gliese og Inger Jensen anbefalede denne kommentar
Ole Svendsen

Pia: "Jo mindre man ved, jo lettere er det at dømme."
"Jo mindre hjerte man har, jo lettere er det at hade."
Hele dit livsværk taler desværre for sig selv.

Jeg har haft den store glæde, at møde flygtninge fra bl.a. Syrien og Somalia.
De gjorde virkelig en indsats for at lære sproget at kende, og komme til at klare sig selv.

Desuden er det da klart, at syrerne flygter fra Assads terror regime, og før ham døjede de med hans far, som også var diktator. De flygter da ikke for sjov. Somalia og Eritrea er det heller ikke noget at sige til, at folk flygter fra.

Jo mere du møder andre med et åbent sind - og ser efter det gode i det andet menneske - jo større chance er der også for, at det andet menneske viser sine gode sider overfor dig. Det tror jeg i hvert fald på.

Mangfoldighed er først og fremmest en rigdom, og der

erik pedersen, Marie Jensen, Elisabeth Andersen, Lone Hansen, Lillian Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ole Svendsen

Mangfoldighed er først og fremmest en rigdom. Selvfølgelig kan mangfoldighed også give udfordringer. Men udfordringer er også det vi lærer af. Vi bestemmer ikke altid hvad vi møder her i livet - men vi bestemmer selv, hvordan vi vælger at forholde os til det - og det valg har vi altid.

erik pedersen, Elisabeth Andersen, Lone Hansen, Poul Erik Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Martin Kristensen

Debatten her viser tydeligt, hvorfor emnet til stadigvæk er betændt.

Pia K. siger hverken mere eller mindre det samme som altid. Hendes kronik er egentlig uinteressant.

Til gengæld er det spændende at se hvordan debattørerne går i grøftegravningsposition.

Problemet er ikke at Pia K. siger der er problemer med visse grupper af ikke-vestlige indvandrere. Det er der åbenlyst, og det bør man som Ditte Jensen påpeger kun tale om uden at blive udskammet. Problemet er bare at Pia K. (selvom hun i kronikken siger det modsatte) slår alle over en kam og straffer alle for den problematiske gruppes handlinger.

Vi må kunne skille tingene ad, og sige at den gruppe der faktisk ønsker at blive integreret vil vi gerne modtage et passende antal af.

Dem, der forbryder sig mod lovene eller modvirker integration kan til gengæld få det hurtigste støvlespark muligt ud af landet.

Det behøver man ikke blande nationalitet ind i.

Dina Helbo, Henrik Bjerre, Frank Klevenhaus, Jacob Nielsen, John S. Hansen og Lars Krogh anbefalede denne kommentar
Lisbet Matz

Mere interessant end kultuer og religion er det jo, at PK ikke medtager vigtige faktorer, når hun sammenligner indvandring. Som f.eks. krigsskader, traumer, reaktioner på opvækst i ekstrem og undertrykt fattigdom. Her er der i den grad overrepræsentation i præcis de samme grupper, som PK gerne vil have udskilt alene på religion og etnicitet. Nu ved jeg ikke, hvor mange indvandrere der er fra Malaysia, men her er ikke problemer i form af krig og undetrykkelse, så derfor heller ikke grund til at udagere. Det fhv. Jugoslavien har sendt en del flygtninge til Danmark i 80'erne og 90'erne og her var det sjovt nok de kristne grupper, der var overrepræsenterede i kriminalitetsstatistikkerne. Italien har sit eget, meget katolske, problem med kriminalitet. Osv osv. Men hvorfor PK gider at skrive her er jo besynderligt i sig? Fisker hun stemmer her? Så er det ikke underligt at DF har problemer pt.

Inger Jensen, Elisabeth Andersen, Lone Hansen, Lillian Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ditte Jensen

Svar til Jens Dalby Jensen:
Jeg synes så ikke at lige netop Yahya Hassan kan betegnes som en berigelse for det danske samfund på trods af sit store kunstneriske talent. Han bekræfter vel snarere på sørgeligste vis fordommene om kriminelle indvandrere/efterkommere idet han alene i 2018 stod tiltalt for mere end 40 kriminelle forhold. Her i blandt trusler på livet og indbrud. Og før det var der i 2016 den ret medieomtalte skudepisode og efterfølgende fængselsstraf.

Henrik Bjerre, Jacob Nielsen, John S. Hansen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

En tragisk kronik fra en tragisk politiker.

René Arestrup

Den sure gamle tante slår til igen. Hendes perspektiv er stadig lige indskrænket og hendes primitive og anakronistiske forestillinger om 'danskhed' er lige så kvælende som de var for 25 år siden. Men fint Pia, vi har lært at leve med dig, omend der er stadig færre, der gider lytte til din skingre og hadefulde mistænkeliggørelse af mennesker, der lever midt iblandt os.

Du har ganske ret i, at integrationen ikke har været lige vellykket overalt, men kunne du ikke - bare for en gang skyld - betragte glasset som halvt fyldt frem for halvt tomt - og undlade at insistere på, at vi alle skal være statister i en film af Morten Korch.

Ole Svendsen, Carsten Munk, Michael Christiansen, Nette Skov, Jacob Schmidt, Eva Schwanenflügel, Torsten Jacobsen, Lillian Larsen, Kim Folke Knudsen, lars helde, Tino Rozzo og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
Viggo Okholm

Ditte Jensen:
Alt er ikke sort/hvidt og en kultur og moral ændrer sig ikke på så kort tid. Jeg ser hele den mangfoldighed som en proces hvor vi skal nærme os accepten af forskellighed omkring tro og ydre moral og så sikre at vore nye medborgere får muligheden for at være en del af det fællesskab som er nødvendig til en hver tid. Selvfølgelig vil der være mennesker blandt "dem" som ikke lige ser kvinder som "lige" jeg har sgu mødt mange "danske" mænd i mit snart 75 årige liv som heller ikke anser kvinder som lige.Alt i Vollsmose er ikke godt, men alt i vores samlede danmark er heller ikke godt.Pia Kjærsgaard er i den grad på tynd is med sine negative hentydninger. Hun nægter at nuancere sine synspunkter og jeg nægter at nuancere mine i forhold til hendes.

Michael Christiansen, Inger Jensen, Jacob Schmidt, Ditte Jensen, Eva Schwanenflügel og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Pia kærsgård, jeg synes, du skal gribe i egen barm og helt ærligt spørge dig selv, om du med din politik i virkeligheden har været med til at fremme diverse flygtninge-og indvandrerkriser?

For det forholder sig helt ubetinget således, at ingen ønsker at flygte fra deres hjemland, med mindre der er yderst tungtvejende grunde til det.

Som f.eks. den ulovlige irakkrig afr på bl.a. df's mandat førte danmark ud i. Og andre krige ført af koalitioner af de villige med henblik på at fastholde et økonomisk herredømme.

Man kan endvidere tilføje handelspolitik, som har medvirket til at undergrave især afrikanske landes eget ressourcegrundlag.

Israels folkemord på palæstinenserne er en skamstøtte i international politik, som du og dit parti ikke har været med til at fordømme, og som i høj grad har medvirket til ikke blot indvandring men også til palæstinensernes had/kærligedsforhold til det danmark, som er medskyldig i, at de er fordrevne fra deres hjemland.

Således forholder det sig pia, men det vil du selvfølgelig benægte, for ellers vil det omkalftre grundlaget for dine snæversynede anskuelser. Men det er altså også på tide. Det er træls at skulle trækkes med df's virkelighedsfordrejende politik, fordi det fjerner fokus fra de egentlige problemer, og vi i stedet må spilde tid og ressourcer på tamilsager, instrukskommissioner, palæstinensersager med videre.

Ole Svendsen, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Lars Løfgren, Viggo Okholm og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Tænk at vi har haft denne debat kørende i 19 år siden år 2001, hvor Anders Fogh Rasmussen inviterede DF ind i varmen, så kunne de brokke sig over flygtninge og indvandrer, medens Anders Fogh Rasmussen fik anbragt partiet Venstre oven på magtens trone for evighed - troede de i Venstre

Det der er så sælsomt ved Pias tilgang til Verden og til alle os danskere. Hun vil gerne anbringe sig selv i rollen som Tante Skrap, der hele tiden formaner og opdrager på alle de umyndige borgere, der ikke forstår Pia´s opfattelse af at være " Den gode dansker ". Måske er befolkningen ved at være lidt trætte af de evige irettesættelser og de utallige hår i suppen, som Pia finder og får hende til at erklære at alt ondt, der vedgår lille Danmark, det kommer udefra den ikke vestlige civilisation, hvis borgere i Pias optik fremstår som uhyggelige fremmede og angstfremkaldende.

Med vanlig selvsikkerhed erklærer Fru Pia følgende:

Det er ikke alle indvandrere fra ikke vestlige lande, der udfordrer landets generelle sammenhængskraft. Det er for eksempel ikke kineserne, thaierne og inderne, der skaber problemerne. For de kommer fra en kultur, hvor man opfører sig ordentligt, er ydmyg og lægger en ære i ikke at ligge samfundet til last. (Citat slut)

Jamen det er da pokkers hvor mange bekendte og venner samt veninder har Pia, som kommer fra Somalia, Libanon og andre ikke vestlige lande ? Hvordan kan du erklære med så stor sikkerhed, at " De " ! ikke opfører sig ordentligt er ydmyge og ikke lægger en ære i at ligge samfundet til last ?

Må vi så få lidt direkte dokumentation for denne påstand, for den er vel ikke fremsat, på baggrund af diverse skingre overskrifter i den danske presse gennem tiderne. Indvandrer bliver sjældent modtaget i et nyt land med åbne arme.

Hvis der er så mange af de ikke vestlige borgere der står udenfor arbejdsmarkedet, så er din rolle som politiker, at se på, hvad skal der til af lovgivning for at bringe disse mennesker i arbejde og tæt på det danske samfund. Der findes næppe en eneste nation, som sætter det som et mål, at holde flygtninge og indvandrer der bor i landet væk fra arbejdsmarkedet for bestandigt.

Er der nogen mærkelige holdninger fra ikke vestlige borgere, som du og jeg ikke har sympati med ja sikkert.

Er der nogen mærkelige holdninger fra danskere med et stamtræ tilbage til Ruder Konge eller Gorm Den Gamle, som du og jeg ikke har sympati med ja sikkert. Bare se til Rasmus Paludan eller personer fra Nordisk Front. Har det noget at gøre med deres danske etnicitet, det at de har et stamtræ, som ikke er vokset ud over Valby Bakke eller ned fra Jellinge Stenen. Nej det har det ikke det er personens eget frie valg af en holdning en overbevisning, et standpunkt.

Jeg er ikke tilhænger af barnebrude.
Jeg er ikke tilhænger af kvinder, som er tvangsbundet til et forlist ægteskab.
Jeg er ikke tilhænger af, at Islam skal ophøjes til en lovreligion, der skal foreskrive regler for adfærd her i Danmark.

Alle de punkter strider lodret mod mit liberale syn, om at borgeren selv må indrette deres tilværelse blot de ikke pålægger andre borgere af leve efter deres koncept eller skader andre borgeres demokratiske rettigheder.

Religion f.eks. Det er en privat sag. Det er forudsætningen for, at vi i et land som Danmark kan leve i fredsommelighed med hinanden kristne, buddhister, muslimer, jøder, ateister og dem som slet ikke tror på det, der ikke kan måles. Fint for mig: De er alle frie lige og ligestillet som frie borgere i et demokratisk samfund.

Men din indfaldsvinkel Pia til at løse alle de integrationsproblemer, som du på visse områder kan have ret i. Den er ligeså fundamentalistisk som den lovlærde troende, for du vil foreskrive danskerne hvordan de skal gå klædt, hvordan de i ånden skal tage Danmark til sig, hvilke fritidsaktiviteter de skal gå til ja om de må kalde sig for Muhammed, Fatima, Ahmed, eller lignende.

Det kunne ikke falde mig ind, at jeg eller politikerne skal bestemme over, hvilket navn forældre giver deres egne børn. Formynderi og lovreligion er dit syn udover alle grænser. Det er forældrenes og familiernes eget ansvar. Det hedder med et omskrevet ord familiernes frihed til at vælge under eget ansvar for deres børns fremtid.

Det er mig ubegribeligt at et parti som Venstre ikke har erkendt de helt fundamentale forskelle mellem dit parti DF og det liberale livssyn. Måske var det Anders Fogh Rasmussens opportunisme trangen til at forblive på magten og efterfølgeren han har også klæbet for længe op af dit parti i mere end 10 år Lars Løkke Rasmussen. I år 2019 kunne Lars Løkke Rasmussen gøre regnebrædtet op efter 18 års ægteskab med DF. Han havde fået nok og valgte skilsmissen. For al din retorik havde fået det ene parti til at opstå efter det andet med det forsimplede budskab, at nu skal alle flygtninge og indvandrere, som har levet her i landet gennem generationer smides ud igen. Dit parti skabte ikke kun en stram udlændingepolitik næh I skabte en glidebane hen imod en ekstrem udlændingepolitik, hvor du end ikke selv kunne være med: Der hvor du slap der tog Rasmus Paludan over.

Ole Svendsen, Nette Skov, Poul Erik Pedersen, Elisabeth Andersen, Jacob Schmidt, Eva Schwanenflügel og Ditte Jensen anbefalede denne kommentar
Mads Bentzen

Er der en jurist til stede?

Straffeloven § 266 b

§ 266 b Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.
Stk. 2. Ved straffens udmåling skal det betragtes som en særligt skærpende omstændighed, at forholdet har karakter af propagandavirksomhed.

Ole Svendsen, Nette Skov, Poul Erik Pedersen, Eva Schwanenflügel og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Ja; Lad os tage afstand fra Kjærsgaards og DF´s generaliserende tankegods.

Men lad os holde fast i at de fleste partier på tinge, hvis ikke alle, tager afstand fra parallelsamfund, social kontrol, undertrykkelse af kvinder og piger samt enhver ide om at religiøse dogmer står over lovgivning.
Ovenstående sker i mange grupperinger men i nogle mere end andre.

Som samfund har vi ret til at forvente lovgivningen overholdes, at de demokratiske spilleregler accepteres og at der sker en sprogtilegnelse samt at man som tilkomne forsøger på bedste vis at integrere sig i det nye hjemland, de slev har valgt at flytte til. (Vi taler ikke om flygtninge)
Det er der heldigvis rigtig mange der gør, så generaliseringer kan vi ikke bruge til noget. Men det må være Ok at arbejde imod dårlig indflydelse fra de få og argumentere mod tilbageskridt via religiøst/kulturelt mørke/fascisme.
Som skrevet; Det går vist alle partier ind for.
DF er ikke en del af løsningen på de reelle problemer der er med et mindretal af indvandrere. Men det mindretal der mener at der ingen problemer er, er heller ikke meget bevendt i den aktuelle situation

Jacob Schmidt, Henrik Bjerre og Ditte Jensen anbefalede denne kommentar
Ditte Jensen

Svar til Viggo Okholm :)
Jeg er så ganske enig med dig i forhold til processen og mangfoldigheden. Det må siges at være idealet for god integration. Mit budskab var egentlig mest at påpege dobbeltmoralen i forhold til indvandring, som man så ofte møder. Mange er (i teorien) enige langt hen af vejen med idealerne om god integration, lige indtil det er eksempelvis deres egne børn, der skal stå for skud. Det har man set gang på gang hos diverse enddog også meget røde politikere som i flok melder deres børn i privatskoler. Væk fra ghettoskolen. For nu at tage et eksempel.
Du har flere år på bagen end mig og har uden tvivl oplevet lidt af hvert. :) Jeg er dog glædeligvis aldrig stødt på danske mænd, som ikke vil behandles (sundhedsfagligt) af en kvinde, som vil lade deres sønner men ikke deres døtre tage med til børnefødselsdag og som i en professionel sammenhæng i ramme alvor mener, at manden bør have det sidste ord over kvinderne i en team-opgave ene og alene fordi han er mand. For nu blot at tage et par eksempler fra mit eget liv. Den slags skal man ikke finde sig I som kvinde, og det er bare et problem ind imellem med mænd, der er opvokset i meget patriarkalske samfund.

Christa If Jensen, Morten Pedersen, Henrik Bjerre, Viggo Okholm, Carsten Hansen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Viggo Okholm

Ditte:
Tak for et meget relevant svar og nu står det så også meget klart for mig at du ikke ser tingene sort/hvidt.
Jeg er mig også pinlig bevidst at din finte omkring "røde" forældre og "ghetto" skoler er rigtig i nogle sammenhænge.
Men umiddelbart tror jeg så at også mellemøstlige mænd langsomt begynder at ændre syn omkring
det at kvinder må behandle mænd og omvendt. Det er vigtigt at vi tager diskussionen med dem med en form for ligeværdighed og gerne med et glimt i øjet,så tror jeg vi kommer længst.
Personligt har jeg i mit arbejdsliv jo efterhånden haft mange kontakter med mennesker med muslimsk baggrund som pædagog og i firserne var jeg og min daværende kone kontaktfamilie til libanesiske flygtninge og så også problematikken på godt og ondt.

Poul Erik Pedersen, Ditte Jensen, Henrik Bjerre og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Kent Nørregaard

Dansk Folkeparti idé om nationalstaten og kulturen er fuldstændig uforenelig med det faktum at det er et zionistisk parti. Man kan ikke være patriotisk på et andet lands vegne når man hævder at være national.

Kære, rummelige Pia Kjærsgaard, fortæl mig igen hvorfor omskæring af drenge er tilladt mens det er forbudt at omskære piger?

Sider