Gate Gourmet får lønkompensation fra staten, men betaler ikke skat i Danmark. Det er for dårligt og politisk chef i Mellemfolkeligt Samvirke, Lars Koch, føler sig ligefrem »pisset på«, ifølge Information den 16. maj.
Dette skal ikke blive et forsvar for Gate Gourmet og andre firmaer i skattely, men lige i dette tilfælde, skygger flammerne fra forargelsens bål vist for, hvad der reelt er tale om.
Man skal lægge mærke til de tre første bogstaver i lønkompensation. Løn. Det er en ordning, der er indført, så virksomheder kan undgå at fyre deres ansatte, men i stedet fastholde dem hjemsendt på uændret løn under coronakrisen. Staten kompenserer en del af lønudgiften og kompensationen kan ikke bruges til andet end løn.
Så, hvem nyder godt af pengene her? Skattelyselskabet eller lønmodtagerne? Svaret er primært de ansatte hos Gate Gourmet, som beholder deres job, i stedet for at stille sig op i arbejdsløshedskøen – og som i øvrigt betaler skat af deres løn ligesom alle andre.
Det er vel ikke så ringe og bestemt ikke noget, man kan blive forarget over. Tværtimod er det faktisk samfundsgavnligt, uanset om selskabet ligger i skattely.
Søren Revsbæk er revisor
Én ting er, at en virksomhed der nægter at betale skat til den infrastruktur, der understøtter firmaet, selvfølgelig heller ikke skal have del i landets borgeres skattekroner.
En anden ting er, at selve konstruktionen burde være fuldstændig ulovlig.
Som gøgeunger fortrænger den slags firmaer mere ærlige foretagender.
Dem kunne der igen blive plads til.
Man skal lige huske at revisor SR er en god Venstremand.
Hans påstand om at lønkompensation ikke kan bruges til andet end løn, baserer sig sikkert på de effektive kontrolforanstaltninger som Venstre er blevet så berømt for gennem nullerne og tierne.
Nå ja, EFI og andet..
He he ;-)
Det er rigtigt at statens løn-kompensation kommer medarbejderen til gode, men da de arbejder i en virksomhed der vil være udenfor fællesskabet via dets skattetænkning, så må selskabet også selv sørge for at holde på sine medarbejdere i krisetider som f.eks. med corona-virus det er ikke en statslig opgave for en ikke skattebetalende virksomhed.