Læserbrev

Studerende: Åbn bibliotekerne, så vi kan søge litteratur til eksamensopgaver

Hvis det er forsvarligt, at frisørerne klipper vores hår, er det også forsvarligt, at studerende kan få adgang til de bøger, vi skal bruge, for at skrive ordentlige eksamensopgaver, bacheloropgaver og specialer, skriver studerende og landsledelsesmedlem i SFU Jeppe Riis i dette debatindlæg
Debat
6. maj 2020

Vi er lige så stille gået i gang med genåbningen af Danmark. Frisørerne klipper igen vores hår, og de små er sendt i skole. Nu er min bøn, at vi også kan åbne bibliotekerne.

Mange studerende skal til eksamen, nogle sidder endda med bacheloropgaver eller specialer. Her er det nødvendigt at kunne få fat i relevant, fagligt materiale.

Selv læser jeg idéhistorie. Her skriver vi mange frie opgaver, og noget af det, vi bliver målt på, er evnen til at finde og inddrage fagligt relevant materiale. Det kan vi ikke uden boghandlere og biblioteker.

Det behøver ikke være som før – de kan vel åbnes på en forsvarlig måde. For eksempel med en ordning, hvor man bestiller og afhenter bøger.

Hvis det er forsvarligt, at frisørerne kan klippe vores hår, så er det også forsvarligt, at studerende kan låne de bøger, vi skal bruge, for at skrive en ordentlig eksamensopgave.

Af Jeppe Riis, studerende og landsledelsesmedlem i SFU

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her