Klumme

Cummings afslører en politisk klasse, der ved, at konsekvenser er for almindelige mennesker

At Boris Johnsons særlige rådgiver, Dominic Cummings, brød coronarestriktionerne, viser den udbredte kynisme i toppen af britisk politik. Hvilken tiltro kan man have til et demokrati, hvis ledere kan bøje loven og fordreje sandheden efter behag, skriver James Butler i dette debatindlæg
Ledemotivet for Cummings har altid været, at det liberale demokrati er et bedrag: Debat og høringer er kun påskud for at knægte folkeviljen, skriver James Butler.

Ledemotivet for Cummings har altid været, at det liberale demokrati er et bedrag: Debat og høringer er kun påskud for at knægte folkeviljen, skriver James Butler.

John Sibley

3. juni 2020

Der er et særligt øjeblik i alle politiske skandaler i Storbritannien, hvor der melder sig et intenst ubehag: Det øjeblik, hvor det går op for én, at vedkommende nok slipper af sted med det.

Ubehaget skyldes ikke alene de åbenlyse løgne og stanken af hykleri, der breder sig fra højeste sted. Det retter sig også imod de smørrede grin, der tydeligvis bunder i en overbevisning om, at konsekvenser kun er for almindelige mennesker, hvorimod alle, som betyder noget, kan regnes for sikre allierede og indforståede. Accept er forudsat – ja, er selve kriteriet for, om man er insider og professionelt magtmenneske. Forargelse er omvendt det sikre kendetegn på den lallende amatør.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Jane Jensen
 • Dan D. Jensen
 • Carsten Munk
 • Lars Koch
 • Poul Anker Juul
 • David Zennaro
 • Joakim Rasmussen
 • Bjarne Jensen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Oluf Husted
 • Troels Ken Pedersen
Jane Jensen, Dan D. Jensen, Carsten Munk, Lars Koch, Poul Anker Juul, David Zennaro, Joakim Rasmussen, Bjarne Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Oluf Husted og Troels Ken Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bjarne Jensen

Cummings, Messerschmidt, Støjber, Vermund, .......

Dan D. Jensen, peter juhl petersen, Michael Christensen, Susanne Kaspersen, Ole Henriksen, Arne Albatros Olsen og Egon Stich anbefalede denne kommentar
Ilja Wechselmann

jeg respekterer Jacob Illeborgs hyppige og som regel vel-researchede redegørelser for engelsk politik, men jeg kunne ønske mig en skarphed som i James Butlers indlæg - især med dokumentation for de mest skarpkantede påstande. Der er alt at komme efter. For den britiske - for slet ikke at tale om den US-amerikanske - politiske udvikling er ikke blot skræmmende. Den er farlig for freden og sikkerheden i vores del af verden. På med vanten Jacob og tak til James Butler
mvh Ilja Wechselmann

Dan D. Jensen, peter juhl petersen, Michael Christensen, Susanne Kaspersen, Lars Koch og Poul Anker Juul anbefalede denne kommentar