Klumme

Jeg elskede Fatamorgana. Ikke Morten Bo

Jeg gik et år på fotoskolen Fatamorgana og elskede det. Ikke på grund af lederen, Morten Bo, som tirsdag trak sig efter anklager om mobning og chikane. Skolens største aktiv er nemlig ikke ham. Det er den særlige kultur, som eleverne har skabt, skriver journalist Christian Bennike i dette debatindlæg
Det er ikke Morten Bos strategiske mobning, der har gjort skolen unik. Det er det sociale miljø. Og det betyder også, at Fatamorgana kan eksistere uden Morten Bo. Heldigvis, skriver Christian Bennike.

Det er ikke Morten Bos strategiske mobning, der har gjort skolen unik. Det er det sociale miljø. Og det betyder også, at Fatamorgana kan eksistere uden Morten Bo. Heldigvis, skriver Christian Bennike.

Jacob Ehrbahn

24. juni 2020

For ti år siden tilbragte jeg et år på fotoskolen Fatamorgana, som lige nu er så meget i vælten.

En række tidligere elever har fortalt Politiken, hvordan skolens grundlægger og enevældige leder, Morten Bo, i årevis har mobbet og hånet studerende, som han har set sig sur på. Han har ydmyget dem og frosset dem ude. Tirsdag trak han sig fra skolen.

Jeg tvivler ikke på, at anklagerne er sande. Jeg så selv noget lignede. Men for mig handler historierne om Morten Bo ikke kun om en grænseoverskridende underviser. Det er også fortællingen om et særligt kunstsyn, der har spillet fallit. Og om en type pædagogik, der har vist sig at være unødvendig.

Da jeg gik på Fatamorgana, mødtes vores hold hver fredag til ’billedgennemgang’ i det store lokale på første sal. Sammen med Morten Bo brugte vi hele dagen på at diskutere de fotografier, vi havde taget i løbet af ugen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Marianne Stockmarr
  • ulrik mortensen
  • David Zennaro
  • Mikael Aktor
  • Steffen Gliese
Marianne Stockmarr, ulrik mortensen, David Zennaro, Mikael Aktor og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Netop. Men folk vil gerne se geniet, hvilket er let, fremfor kunsten, som er svær.

Claus Bundgaard Hansen, Marianne Stockmarr, ulrik mortensen og Mikael Aktor anbefalede denne kommentar