Kommentar

Europa-Kommissionen vil undersøge Apple for konkurrenceforvridning – er sandhedens time kommet for techvirksomheden?

Den amerikanske gigant Apple kommer til at få sin lukrative App Store kigget efter i sømmene, og – hvad der er endnu mere interessant – den teknologi, som de bruger til deres mobilbetalingssystem
Apple lancerede deres første iPhone tilbage i 2007. Siden da har der været kø foran deres butikker hver eneste gang en nyere model er udkommet.

Apple lancerede deres første iPhone tilbage i 2007. Siden da har der været kø foran deres butikker hver eneste gang en nyere model er udkommet.

Angela Weiss

30. juni 2020

Europa-Kommissionen vil have afklaret, om Apple bryder EU-lovgivning med App Store og Apple Pay. Derfor starter Kommissionen to undersøgelser af techgigantens forretningsmodeller.

Den første undersøgelse skal fastslå, om Apple har overtrådt EU’s konkurrencelovgivning med sine App Store-politikker.

Den anden undersøgelse skal kortlægge, om de begrænsninger, som Apple har indført i relation til såkaldt NFC (nærfeltskommunikation, der gør, at to enheder kan kommunikere trådløst over kortere afstande, red.) på deres iPhone og Apple Watch, betyder, at banker og andre pengetransaktionstjenester bliver forhindret i at tilbyde NFC-betalingsmuligheder til folk, der bruger Apple.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Andersen
  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

Man kan endnu en gang glæde sig over, at Margrethe Vestager er EU's konkurrencekommissær.

Apple har jo med deres irske skattefrihed mulighed for at hyre de bedste advokater til at føre deres sag i Retten; men måske kan EU Kommissionen trods alt matche selv Apple Inc.

Formålet - at nedbryde monopoler - er i hvert fald fald påskønnelsesværdigt.

Torben Arendal, Bjarne Bisgaard Jensen, Bjarne Andersen, Jan August og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Mennesket har solgt sin sjæl til stærkt vanedannende materialisme. End ikke udsigten til ødelæggelsen af livsbetingelserne på jorden gør indtryk på en afhængig.