Folk

FOLK

Rundt om i verden protesteres der mod den amerikanske politivold, som senest har kostet George Floyd livet
Debat
2. juni 2020

George Floyd

Det har både ført til fredelige demonstrationer og voldsomme optøjer, at den 46-årige sorte amerikaner George Floyd døde under en anholdelse den 25. maj i Minneapolis. En politibetjent pressede på hans hals med sit knæ i knap ni minutter. Det førte i første omgang til en fyring.

Derek Chauvin

Først fredag blev politibetjenten ved navn Derek Chauvin anholdt og sigtet for drab. Tre kolleger, der medvirkede til anholdelsen, er også blevet fyret, men ikke sigtet for noget. Politiet blev tilkaldt, fordi en ekspedient mistænkte Floyd for at bruge en falsk pengeseddel.

Demonstranter

Fredelige demonstrationer har fundet sted i Canada, Tyskland og Storbritannien, hvor hundredvis af demonstranter knælede i ni minutter. I København gik demonstranter søndag fra den amerikanske ambassade til Christiansborg, hvor knap 2.000 mennesker var samlet.

Eric Garner

Anholdelsen af George Floyd blev filmet af flere tilstedeværende. På optagelserne kan man bl.a. høre ham sige »I can’t breathe«. Det var også det sidste, den afroamerikanske Eric Garner sagde inden sin død under en anholdelse i 2014. De implicerede betjente gik dengang fri.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her