Folk

FOLK

Tidens antiracistiske protester rejser mange spørgsmål. Blandt andet om, hvorvidt nazi-memes hører hjemme på fanforum for My Little Pony, og om John Wayne har fortjent at lægge navn til en lufthavn
Debat
29. juni 2020

My Little Pony-fans

De antiracistiske protester er nu nået til et af racismens mere bizarre tilholdssteder. På internetforummet Derpibooru deler voksne fans af My Little Pony ponyrelaterede billeder – herunder racistiske memes. Derpibooru er nu under pres for at moderere indholdet, skriver Atlantic.

Tina Fey

Fire afsnit af den amerikanske komedieserie ’30 Rock’ (2006-2013), der handler om et fiktivt sketchshow, er blevet taget ud af cirkulation, fordi hvide skuespillere optræder i blackface, altså sminket som sorte. Det sker på serieskaberne Tina Fey og Robert Carlocks initiativ.

John Wayne

Lokalpolitikere i Californien ønsker at ændre navnet på John Wayne Lufthavn på grund af westernstjernens racistiske holdninger. I 1971 udtalte han blandt andet, at han gik ind for hvidt overherredømme, indtil de sorte er blevet uddannet til at være ansvarlige.

Hannah Bjarnhof

I 2013 foreslog Københavns Vejnavnenævn at opkalde den nuværende Regnbueplads efter skuespilleren Hannah Bjarnhof for at hædre en homoseksuel. I Bjarnhofs brevkassesvar fra 60’ernes Vi Unge fremstår hun dog ikke så progressiv, idet hun udskammer ofre for seksuelle overgreb.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her