Folk

FOLK

Europas svinekonge, den tyske milliardær Clemens Tönnies, er efter coronaskandalen i Gütersloh pludselig Tysklands mest tilsvinede mand. Men er han ’too pig to fail’?
Debat
30. juni 2020

Svinekongen Clemens I

Kødkongen, koteletkejseren, svinenes konge. Clemens Tönnies bag Europas største slagteri fik mange kære navne. Indtil en halv million mennesker omkring hovedsædet i Gütersloh måtte i ’lockdown’ efter 1.500 coronatilfælde blandt de hårdt udbyttede østarbejdere.

Svinekongen Clemens II

I dag er Tönnies, der ligeledes er bestyrelsesformand i Schalke 04, formentlig Tyskland mest tilsvinede person. Ved den afsluttende kamp i Bundesligaen i lørdags demonstrerede omkring tusind fans mod bestyrelsens »moralske falliterklæring« under sloganet »Ud med Tönnies«.

Svinekongen Clemens III

Under coronaskandalen udspiller Tönnies-familiens bitre firma- og arvestrid sig atter for åbent tæppe. Clemens’ nevø vil have bossen helt ud af biksen. Men Clemens, der er milliardær i euro og har været involveret i CumEx-skandalen, er måske bare ’too pig to fail’?

Vladimir Putin

Putin er skam gode venner med svinekongen Clemens. »Hr. Putin elsker ’eisbein’,« har Tönnies berettet. Han tager derfor gerne et særligt lækkert svinelår med, når han rejser til Moskva. Det er nok ikke helt tilfældigt, at russiske Gazprom er hovedsponsor for Schalke 04.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her