Folk

FOLK

Frankrigs forhenværende premierminister François Fillon er faldet dybt efter fængselsdommen i ’Penelopegate’. Det skyldes dog næppe hans mest franske af alle franske navne
Debat
1. juli 2020

François 1

Dommen har rystet Frankrig i sin grundvold: Den tidligere premierminister og præsidentkandidat François Fillon blev mandag idømt to års ubetinget og tre års betinget fængsel samt en bøde på 375.000 euro i Penelopegate om hans kones ansættelse som »parlamentarisk medarbejder«.

François 2

Desværre for den nu 66-årige François var Penelope ifølge retten »emploi fictif« – altså hendes løn med statslige midler var ganske reel, men hendes arbejdsindsats var fiktiv. François Fillon og hans advokater afviser stadig blankt og vil anke dommen.

François 3

At Fillon ligesom andre politiske koryfæer som Mitterrand og Hollande bærer fornavnet François, er ikke helt tilfældigt. Dette mest franske af alle franske drengenavne, som stammer fra det latinske Franciscus og betyder franskmand eller fri mand, har tidligere været rasende populært.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her