Folk

FOLK

Folk kan efterhånden ikke engang tåle en lille mordtrussel
Debat
5. juni 2020

Statsborgere

I denne uge er der indfødsretsprøver over hele landet. En quiz om Danmark, hvor håbefulde nydanskere kan vinde et statsborgerskab, hvis de svarer rigtigt på mindst 32 ud af 40 spørgsmål. I år skal de blandt andet fortælle os navnene på kronprinsens førstefødte og arkitekten bag Aarhus Rådhus.

Ole Thiemer I

Som andre vrede, midaldrende mænd er kloakmesteren Ole Thiemer træt af krænkelseskultur. Han er dømt for trusler efter at have skrevet på Facebook, at han godt kunne »lukke munden« på journalist David Trads, hvis nogen bare ville tage sig af hans »børn og x koner de næste 12 år«.

Ole Thiemer II

David Trads fortæller, at den slags kommentarer har fået ham til at trække sig fra udlændingedebatten. Det er noget pjat, mener 56-årige Thiemer. »I dag er folk så krænkede over ingenting,« siger han til fagbladet Journalisten.

Ole Thiemer III

Faktisk mener Thiemer, at »jo flere tilhængere af indvandrerpolitikken, som den er nu, som ikke debatterer det mere, jo bedre«. Thiemer selv føler, at han må veje sine ord nøjere fra nu af for ikke igen at blive dømt for trusler. »Hvilket jeg i øvrigt synes begrænser min ytringsfrihed,« siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Katrine Damm

Ja, folk er sgu også så sarte nu om stunder ;)

Og det gælder da i særdeleshed ham her Thiemer-typen, som åbenbart ikke har fattet, at der ER begrænsninger på ytringsfriheden, fx er det ulovligt at udstede dødstrusler - pudsigt nok.

Vorherre til hest:(