Folk

FOLK

I USA sætter komikeren Dave Chapelle fokus på politivold og berettiget vrede. Herhjemme læser man i komikkens navn racistiske vitser op for afrodanskere for at tjekke deres krænkelsesparathed
15. juni 2020

Dave Chapelle I

Ikke engang to uger gik der fra George Floyds død til den afroamerikanske komiker Dave Chapelle havde showet 8:46 klar, hvor han taler om politidrab og berettiget vrede. Showet er optaget udendørs under coronasikrede forhold. Chapelle er i sort, og sjovt er det egentlig ikke.

Dave Chapelle II

At det er usjovt, siger Chapelle selv undervejs, men han gider ikke fortælle fissejokes lige nu. I stedet udtrykker han sin opbakning til dem, der protesterer i gaderne, og reflekterer over, hvordan det må være at vide, at man er ved at blive slået ihjel, i næsten 9 minutter.

Rasmus Bruun

Herhjemme prøver komikeren Rasmus Bruun at behandle svære emner i det kommende DR 2-program Bruuns stue. Det er en slags quiz, der sætter fokus på den såkaldte krænkelsesparathed ved blandt andet at få Huxi Bach til at læse en åbenbart racistisk vits op for en somalisk statist.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Per Klüver
  • David Zennaro
Per Klüver og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu