Kommentar

Georg Metz: Annonceret populisme

Nye Borgerliges propaganda for ulovlig forvaltning
»Som politiker er Vermund stadig ny i landspolitikerfaget men ikke uden evner. Hun kan utvivlsomt høvle et par mandater af Venstres højrefløj, der elsker Støjberg. Vermunds annonce for »Inger« er en åben invitation til den truede eksminister, og hendes populistiske fristil er en demagogisk ydmygelse af Venstre og partiets pæne formand,« skriver Georg Metz i denne kommentar.

»Som politiker er Vermund stadig ny i landspolitikerfaget men ikke uden evner. Hun kan utvivlsomt høvle et par mandater af Venstres højrefløj, der elsker Støjberg. Vermunds annonce for »Inger« er en åben invitation til den truede eksminister, og hendes populistiske fristil er en demagogisk ydmygelse af Venstre og partiets pæne formand,« skriver Georg Metz i denne kommentar.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

5. juni 2020

Den ultimative fremgangsmåde for at redde landsbyen, sådan som man forstod det på nogle af generalerne under Vietnamkrigen, var at brænde den ned. Skudsikkert så at sige. Bagefter anfægter ingen landsbyens umistelighed.

Nye Borgerliges Pernille Vermund rykkede en helsidesannonce ind i aviserne: Danskerne støtter Støjberg. En grafisk umiskendelig gulerodsfarvet hårknold prydede annoncen, desuden fyldt op med »mere end 6000« navne bag støtteerklæringen: danskernestotterstojberg.dk.

I Trumps depravering af den virkelighed, som Vermund i forvejen ynder at forholde sig kreativt til, er »sagen mod Inger politisk og sat i værk af venstrefløjen og De Radikale for at svække kampen for danske værdier. Vi støtter Inger Støjberg, fordi vi ønsker et Danmark baseret på danske værdier med respekt for frihed, folkestyre og ligestilling mellem kønnene«, og så Rundetårn ikke bliver malet lyserødt og lavet om til minaret og kongehuset deporteret.

Det sidste står for skribentens egen regning, men ændrer for så vidt ikke meningsløsheden i det første.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Malan Helge
 • Per Christiansen
 • Olaf Tehrani
 • Niels Makholm
 • John Scheibelein
 • Torben K L Jensen
 • Torben Ethelfeld
 • Jørgen Vogelius
 • Christian Mondrup
 • Tino Rozzo
 • Mads Greve Haaning
 • Katrine Damm
 • Ib Gram-Jensen
 • Freddie Vindberg
 • Marianne Borgvardt
 • Ivan Mortensen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • tove helbo
 • Hanne Ribens
 • Lars Koch
 • Eva Schwanenflügel
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Kurt Nielsen
 • Poul Anker Sørensen
Malan Helge, Per Christiansen, Olaf Tehrani, Niels Makholm, John Scheibelein, Torben K L Jensen, Torben Ethelfeld, Jørgen Vogelius, Christian Mondrup, Tino Rozzo, Mads Greve Haaning, Katrine Damm, Ib Gram-Jensen, Freddie Vindberg, Marianne Borgvardt, Ivan Mortensen, Bjarne Bisgaard Jensen, tove helbo, Hanne Ribens, Lars Koch, Eva Schwanenflügel, Maj-Britt Kent Hansen, Kurt Nielsen og Poul Anker Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Nye Borgerlige støtter ikke alene med ord og avisannoncer en eks-ministeriel lovbryderske, de udøver også selve den offentlige indsamling af kroner ulovligt - ihvertfald efter Indsamlingsnævnets ubeskedne vurdering.

Thi NB har med åbne øjne frejdigt nægtet at anmelde indsamlingen til Nævnet, som man ellers lovformeligt bør gøre.
De mener nemlig at operere ifølge en undtagelse i loven, så den ikke omfatter støtte til politiske partier.

Nu risikerer de politianmeldelse, hvis de fremturer med nægtelse af at anmelde indsamlingen.
Hvad de monstro får ud af den manøvre, står hen i det uvisse..?

I mellemtiden har en ny Facebook-gruppe set dagens lys; "Danskerne støtter IKKE Støjberg", (dog uden støtteindsamling)
De er torsdag aften oppe på 130.000 medlemmer.

"Nye Borgerlige har ikke søgt om tilladelse til Støjberg-indsamling"
https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12191640/nye-borgerlige-har-ikke-s...

Torben K L Jensen, Gitte Loeyche, Mads Greve Haaning, Freddie Vindberg, Ete Forchhammer , Steen Ehlers, Hanne Ribens og Lars Koch anbefalede denne kommentar
Hanne Ribens

Tak Georg Metz, for en skarp og uddybende analyse af Nye Borgerliges dansen rundt i en, hvad de selv mener er en klar politisk handling. Men som vi nok er flere der mener, er politisk sovs! Din analyse har humor, og tak for det!

Torben K L Jensen, Gitte Loeyche, Jørgen Vogelius, Christian Mondrup, Eva Schwanenflügel og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Hvis Vermund nu blot overtager Pia Kjærsgårds plads og funktion blandt en del vælgere, er vi vel lige langt fra noget ordentligt, ansvarligt og respektabelt fra den kant?
Må vi bare acceptere at en del af befolkningen de facto ikke VIL folkestyret, inkl. dets basale lighed for loven?
Tankevækkende, hvis det kun er en NB-dagsorden der kan rykke ved DF-tilhængernes ageren.

Per Christiansen, Eva Schwanenflügel og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

»Heller ikke alle borgerlige kommentatorer accepterer den hævdede grundpræmis, at Støjberg, som hun selv siger, kun »kæmper for sine piger«. Her har læseren lov at brække sig i sit lagkagefad.«

Er gjort.

Per Christiansen, Gitte Loeyche, Hanne Ribens, Jørgen Vogelius, Tino Rozzo, Mads Greve Haaning og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

I realiteten har Inger Støjberg gjort sig, og gør nu Pernille Vemod sig ved deres handlinger uværdigt til at indtage en plads i Folketinget.
Efter hvert valg afgiver de vlgte en tro og loveerklæring om at overholde grundloven.
Begge demonstrerer tydeligvis at de ikke tager dette alvorligt.
IS ved at lade administrere ulovligt.
PV ved at bagge klart op om ulovligheder.
derfor bør Folketinget beslutte at de to ikke er værdigt til at have sæde på tinget.

Thomas Tanghus

> sat i værk af venstrefløjen og De Radikale

På sin vis sætter jeg pris på, at hun skelner mellem Radikale og venstrefløjen, men er der efterhånden nogen venstrefløj tilbage? Personligt har jeg altid associeret "min" venstrefløj med et empatisk menneskesyn, som jeg har uendelig svært ved at finde hos SD, og selv SF, som rent faktisk jeg stemte på en del gange, er med i dystre aftaler som ghettopakken.
(jeg har også engang stemt på Hardy Hansen, men lad det ligge)

Per Christiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben Ethelfeld

Hvis man nu skal tage fat i det der med det udanske i "barnebrude", ville det måske være på sin plads at få ridset historien op omkring Kongebreve.
Ikke at jeg ved så meget om det, andet end at man skulle have et sådant, hvis man skulle giftes, hvis man var under 18 år. Mener at have hørt Peter Belli blev gift med et sådant.

Måske hr Metz ville være så venlig at kikke på sagen.