Klumme

Georg Metz: Komikeren Sarah Cooper udstiller Donalds Trump indre usikkerhed og angst

Folkeførere af et vist format finder deres parodister, der akkurat som gode karikaturtegnere forstår at pejle sig ind på ofrenes særpræg
»En forholdsvis nyudsprungen amerikansk komiker, Sarah Cooper, har i erkendelse af fiktionssatirens skrøbelighed i forhold til Donald Trumps ubeskrivelige løgnagtighed og konsekvente sabotage mod al ret og rimelighed angrebet den katastrofe, der har ramt USA og verden, på en ny overbevisende måde (...) Man håndterer Trump ved at bruge Trump mod Trump,« skriver Georg Metz i denne omgang Intermetzo.

»En forholdsvis nyudsprungen amerikansk komiker, Sarah Cooper, har i erkendelse af fiktionssatirens skrøbelighed i forhold til Donald Trumps ubeskrivelige løgnagtighed og konsekvente sabotage mod al ret og rimelighed angrebet den katastrofe, der har ramt USA og verden, på en ny overbevisende måde (...) Man håndterer Trump ved at bruge Trump mod Trump,« skriver Georg Metz i denne omgang Intermetzo.

Tom Brenner

26. juni 2020

Noget kan være så vanvittigt, så flintrende skørt som Uffe Elbæk, da hans nye parti var kommet mandatstærkt i Folketinget, crazy, sagde han og lod sin alternative valgudtalelse – »abakavajajakabadukajahvasjavakaaahvaa« – leve sit eget liv.

Af indlysende grunde er udtalelsen ikke altid præcist citeret. Medierne gengav Elbæk ved loyalt at bringe klippet 1:1. Meningen var sådan set klar nok og blev bekræftet af partiets videre skæbne.

Når en anden partileder, Erhard Jakobsen, i gamle dage fik et af sine dengang velkendte anfald om venstreorienterede pædagoger eller journalisterne i DR eller frisindede præster i folkekirken, var det aggressive indhold roterende fis under Erhards viltre hårlok.

Udtalelserne lod sig ikke gengive ordret uden at udstille manden som sprøjtegal. Man måtte så at sige inddampe meningen og redigere sig til en formidlende forståelse af, at Erhard Jakobsen nu var vred igen. Ordstrømmen også fra Folketingets talerstol blev efter få opvarmende sætninger højrøstet, springende, associerende og meningsløs i forhold til den virkelighed, Jakobsen hævdede at skildre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Hans Larsen
 • Tina Peirano
 • Olaf Tehrani
 • Eva Schwanenflügel
 • Katrine Damm
 • Alvin Jensen
 • Freddie Vindberg
 • Eva Kjeldsen
 • Niels Bent Johansen
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Torben K L Jensen
 • Torben Ethelfeld
 • Ib Gram-Jensen
 • Kurt Nielsen
 • erik pedersen
 • Lars Koch
 • Thomas Tanghus
Hans Larsen, Tina Peirano, Olaf Tehrani, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Alvin Jensen, Freddie Vindberg, Eva Kjeldsen, Niels Bent Johansen, Peter Beck-Lauritzen, Torben K L Jensen, Torben Ethelfeld, Ib Gram-Jensen, Kurt Nielsen, erik pedersen, Lars Koch og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

- og mht Erhard Jakobsen var der jo Erik Knudsens tv-skuespil Werner Holgersen med Poul Reichard i titelrollen. Men - Buster Larsen kom nærmere.

Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Cooper er suveræn - man får næsten medlidenhed med Trump.

Næsten.

Birte Pedersen, Inger Jensen, Peter Mikkelsen, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hvordan mon det er at være patetisk?

Det er faktisk uhyggeligt, at mange politikere prøver at optimere deres non-eksistens med reklamer mod modstanderen, snarere end at fortælle hvad det gode er, de vil gøre for samfundet.

At være narcissist er helt klart et tilløbsstykke.

Torben K L Jensen, Rolf Andersen, Carsten Munk og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Claus Bødtcher-Hansen

28/jun/2020

Georg Metz,
det var da noget af beskrivelse
af en mega-stor egopat i USA.

Venlig hilsen
Claus

PS: Størrelsen af et menneskes
ego er omvendt proportionalt
med den pågældendes selvværd!

Demokratier skal hele tiden gøres bedre. Det amerikanske valgsystem er utidssvarende, og det er uholdbart, at en enkelt persom - den amerikanske præsident - sidder inde med så stor magt, som tilfældet er. Det undrer mig, at denne side af miseren Trump lades upåtalt. Andre 'demokratiske' systemer har deres svagheder, også det danske, men åbenbart vil man hellere kritisere systemets forvaltere end diskutere, om systemet burde revideres.

Flemming Berger, Birte Pedersen, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Bo Jensen - demokratier skal gøres bedre, det ved alle. Men kan de det? Vi deler os efter anskuelser (ifølge Hørup), men så længe interesser kommer før anskuelser, er det håbløst. Der vil altid være massive interesser i at bevare det man kender, for det er det man har satset sin tilværelse på. Hvor sandsynligt er det at amerikansk valglov bliver ændret? Har bookmakerne et godt bud på hvad der kommer først, forfatningsændring eller ny amerikansk borgerkrig?

Torben K L Jensen

Lars - coronakrisen i USA har medført at stemme pr brev er den eneste mulighed for at gennemføre præsidentvalget - det er et gevaldigt skift og forhindrer manipulation med gennem opstillingskredse.