Kommentar

Stop med at bruge dyr som levende fabrikker i antistofproduktionen

Der bør ikke længere anvendes levende dyr til produktion af antistoffer. Moderne metoder uden brug af forsøgsdyr kan nemlig levere antistoffer på samme niveau, skriver Bente Lakjer, direktør i Landsforeningen Forsøgsdyrenes Værn, i dette debatindlæg
(ARKIV) Foto fra et forskningsprojekt på Københavns Universitet, hvor grise bliver brugt som modeller for for tidligt fødte børn. Nogle pattegrise tages ved kejsersnit og bliver derefter lagt i kuvøser.

(ARKIV) Foto fra et forskningsprojekt på Københavns Universitet, hvor grise bliver brugt som modeller for for tidligt fødte børn. Nogle pattegrise tages ved kejsersnit og bliver derefter lagt i kuvøser.

Finn Frandsen

Debat
4. juni 2020

Der bør ikke længere anvendes levende dyr til produktion af antistoffer. Moderne metoder kan levere antistoffer, der er fuldt på højde med og har mange videnskabelige fordele sammenlignet med den konventionelle produktion i levende dyr. Det fastslås i en EU-rapport om dyrefri metoder til antistofproduktion, som netop er blevet offentliggjort.

Hvert år anvendes der alene i EU omkring en million dyr til udvikling og produktion af antistoffer. Procedurerne kan involvere betydelig lidelse for dyrene. Det er derfor etisk uacceptabelt og i strid med loven at fortsætte med at anvende dyr. Danmark har en stor produktion af antistoffer med brug af forsøgsdyr.

Antistofudvikling i dyr involverer gentagne immuniseringer af levende dyr med høst af antistoffer enten fra blodet eller fra milten. Der anvendes kaniner, geder, får, heste, lamaer og andre dyr i denne produktion.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

erik pedersen

Håber der bliver opbakning !!!