Kommentar

Corona har lært os, hvad fællesskabet betyder for en god studietid

Studerende har givet afkald på meget under corona, men vi har også lært en masse på uddannelsesområdet. For eksempel hvordan vi skaber gode læringsmiljøer og undervisning i fremtiden. Vigtigst har vi lært, hvor meget fællesskabet betyder, skriver uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i dette debatindlæg
’Sammen med resten af Folketingets partier har jeg derfor også opfordret uddannelsesinstitutionerne til at sætte trivslen og fællesskabet i højsædet, når studierne begynder igen. Selv om det må blive i coronaens skær, er det vigtigt med sociale arrangementer, som kan give en tryg studiestart,’ skriver uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i denne kommentar. Billedet her er fra et rusarrangement på KUA i 2016.

’Sammen med resten af Folketingets partier har jeg derfor også opfordret uddannelsesinstitutionerne til at sætte trivslen og fællesskabet i højsædet, når studierne begynder igen. Selv om det må blive i coronaens skær, er det vigtigt med sociale arrangementer, som kan give en tryg studiestart,’ skriver uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i denne kommentar. Billedet her er fra et rusarrangement på KUA i 2016.

Sille Veilmark

Debat
16. juli 2020

Kære studerende

I har netop sat punktum for et semester, som på alle måder har været anderledes. Den fysiske nedlukning af jeres uddannelser har været en kæmpe omvæltning, som har stillet store krav til jer.

I 15 uger har I måttet studere hjemmefra. Nogle af jer er blevet afbrudt i jeres studieophold eller praktik. Andre har måttet sadle om på vigtige projekter. Mange har ikke kunnet varetage deres studiejob.

Selv om I har oplevet forandringer overalt, har I taget et stort ansvar, holdt afstand og passet på hinanden. Og det er en af grundene til, at vi nu – sammen med resten af Danmark – langsomt kan begynde at åbne igen. Det skal I have en kæmpe stor tak for.

På trods af alt det, I har givet afkald på, er det også vigtigt at se på, hvad vi på uddannelsesområdet har lært af corona.

Først og fremmest så giver den måde, I som studerende har håndteret situationen på, mig håb for fremtiden. For ikke bare har I hurtigt fundet nye måder at studere på. I har også budt jer til i frontlinjen mod corona.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her