Kronik

Eva Selsing: De røde har tilranet sig et kulturelt magtmonopol, der truer Danmark

Vi konservative er vrede over det institutionelle, kulturelle magtmonopol, venstrefløjen har tilranet sig, når den da ikke har fået det foræret af en angst og behagesyg borgerlighed. Uddannelsessystemet, pressen og kunsten er domineret af venstreorienteret tænkning, skriver Eva Selsing i den første kronik i en ny serie, hvor Information har bedt højreorienterede stemmer skrive om, hvad de mener, der er værst ved de rødes dominans i Danmark
'Vi borgerlige er ganske rigtigt vrede. Eller det er måske primært konservative, som er det. De glade grise i den liberale lejr har jo mange fællessager med den herskende venstrefløj, mammon eller ej,' skriver Eva Agnete Selsing i dagens kronik.

'Vi borgerlige er ganske rigtigt vrede. Eller det er måske primært konservative, som er det. De glade grise i den liberale lejr har jo mange fællessager med den herskende venstrefløj, mammon eller ej,' skriver Eva Agnete Selsing i dagens kronik.

Thomas Lekfeldt

Debat
7. juli 2020

Det er kun de fladeste ånder, der går op i Christiansborg-politik. Derfor er der da heller ingen borgerlige intellektuelle, der for alvor interesserer sig for Borgens skærmydsler – i hvert fald ikke som andet end den lille spejling af verden udenfor, hvis realitet bliver stadig tungere.

Tung som en koranklods. Tung som de ord, man ikke må sige. Tung som den historie, vi skal slette, glemme, skamme os over og erstatte. Tung som skammen og arvesynden, vi åbenbart skal svøbe vores børn i, fordi de har den forkerte hudfarve. Tung som udsigten til at gentage århundredernes værste fejltagelser.

Men vi borgerlige er ganske rigtigt vrede. Eller det er måske primært konservative, som er det. De glade grise i den liberale lejr har jo mange fællessager med den herskende venstrefløj, mammon eller ej. Man elsker det grænseløse, det frigjorte, det overnationale, det overskridende, det nye.

Men den konservative vrede, den kan altså ikke reduceres til Christiansborg-taktik.

Den handler derimod om det institutionelle, kulturelle magtmonopol, venstrefløjen har tilranet sig, når den da ikke har fået det foræret af en angst, kompleksramt, behagesyg, ’progressiv’ borgerlighed.

Et monopol, der gør, at livsvigtige områder for et samfund som uddannelsessystemet, retsvæsnet, pressen og kunsten er meget eller totalt dominerede af venstreorienteret tænkning. En udvikling, der mærkeligt nok accelereres for tiden af venstrefløjens gamle fjende, kapitalismen, hvis wokeness har vist sig nyttig for kulturrevolutionen anno 2020.

De fleste lærere er venstreorienterede eller meget venstreorienterede. Er det et problem? Ikke hvis man er venstreorienteret af den pluralismehadende æt.

Men kunne man forestille sig, at der var perspektiver på 9/11, på Israel-Palæstina-konflikten, på samarbejdspolitikken, på EU, på næstekærlighedsbegrebet, som ikke blev inddraget eller ligefrem blev udeladt, som en følge af denne markante bias? Eller emner som det nationales betydning, indvandringens konsekvenser, familiens status, valget af Trump – hvordan behandles de? Jo, i samme ånd som Ole Bornedals rædselsserie 1864.

Røde journalister

Fra folkeskole til akademia: Historien er den samme. Dygtige, akademisk tænkende borgerlige intellektuelle kan ikke få ansættelse på universitetet. De meget få offentligt erklærede borgerlige, som bestrider faste universitetsstillinger, er enten meget, meget forsigtige med at sige noget borgerligt i offentligheden, eller også venter de helt med at tale, til de når pensionsalderen.

Tænk på historikeren Uffe Østergaard, som måske ikke er klassisk borgerlig, men som dog havde gjort sig ikkevenstreorienterede tanker om indvandringen i sin forskning og først kunne tale frit om emnet, da han indledte sit otium.

Hvordan mon det påvirker ideernes kampplads i det brede samfund, at de definerende tanker, som jo altid kommer fra elfenbenstårnet, stort set udelukkende er røde? Er der så overhovedet længere tale om en kampplads?

Medierne er ikke bedre. Fire ud af fem journalister stemmer til venstre eller langt til venstre for midten. Er vi ikke Jordens største løgnere, hvis vi påstår, at det ikke påvirker nyhedsdækningen?

At det ikke har afgørende betydning for, hvilke historier der bliver fravalgt?

At det ikke har afgørende betydning for, hvilke oplysninger der systematisk bortfiltreres af politisk sensitive årsager?

At pressen ikke de facto er et taknemmeligt redskab til at modellere bløde sind henimod de rigtige meninger – om Trump, om klima, om indvandring?

Rød kulturmagt

At kunsten er rød, er også åbenbart. Kan man overhovedet komme ind på Kunstakademiet, hvis ikke man hader alt traditionelt? Abstraktion, grimhedsdyrkelse, vulgarisme, opløsning, ødelæggelse – det er skabelonen for dagens kunst og har været det i årtier efterhånden.

Det sjove er, at det sælger – ikke mindst til dem, der gerne vil tilkøbe sig en fernis af dannelse. Det er ’stiv pik og håret tilbage’-rigmanden, der skal bruge det vulgære eller prætentiøst-abstrakte til at tegne sig som én, der rummer mere end nye penge. Ham – og så underklassen.

Det er dem, der hænger på alt det grimme, og som bliver skadet af det – nogle for livet. De bor i det, omgives af det, injiceres med det af systemet, der også elsker opløsning, især af familier. Mens kulturradikalerne selv har god smag, bor sjælfuldt og omgiver sig med skønhed. Det er klassebevaring.

Og så er der jo retssystemet. Befolket af mennesker, som bruger fem års studietid på at lære at elske forbryderen og se med procedural ligegyldighed på offeret.

En jurist vil altid, med overbærenhed, kunne forklare dig, hvordan man jager et uhyre og fanger et utrolig menneskeligt menneske, som det er meget synd for, og hvis barndom var hård. Som lider under omgivelsernes onde fordømmelse. Og så virker straf i øvrigt heller ikke. Undtagen når det handler om cigaretpriser og overtrædelse af racismeparagraffen.

Nej, der er ingen ende på de (ofte kvindelige) paragrafister, hvis hjerter og munde formelig strømmer over med karnovske pikanterier til belæring af masserne om det forkerte i strengere straffe. Åh, feinschmeckeriet i at kæle for den serielle forbryder. Douze points til at bruge i dydsbutikken.

Dér har I magten. Og den er ikke borgerlig.

En konservativ tendens

En klog bekendt spurgte forleden, om ’tidsånden’ egentlig overhovedet havde været konservativ, sådan som vi er mange, der har gået og sagt det de seneste år. Han var nok ramt af et øjebliks defaitisme, men jeg forstår hans spørgsmål.

Sagen – og svaret – er, at ’tidsånden’ ikke er én strømning, men mange hoved- og bifloder, som i en periode flyder sammen for atter at skilles og tykne andetsteds under andre overskrifter.

Der er en tydelig kulturrevolution i gang, som er antikonservativ, antiborgerlig, antinational. Ja, og dens globalitet, dens disruptive virkemåde, huer i noget omfang den mest moderne liberalisme, der også ser farlig ’nationalisme’ alle vegne. Bøhmand Orbàn og dét.

Men der er også en tydelig, modsatrettet tendens, som blot er blevet styrket de senere år. En national, konservativ, traditionsbevidst én.

Den forfægtes af ordentlige mennesker, som elsker deres land. Som er taknemmelige og ydmyge over for de ofre, vores forfædre har givet for, at vi kunne vokse op på dette skønne sted. Gode, fredelige folk, som er trætte af at blive udgrænset og udskammet, fordi de vil give deres børn et fredeligt Danmark i arv.

Som ikke vil finde sig i den vold, indvandringen – som er venstrefløjens og liberalismens fælles projekt – ubestrideligt medfører.

Som ikke vil finde sig i at blive kaldt racister (sic!), fordi de tillader sig at sætte ord på ugerningerne. Farlige ord, fordi de er sande.

Venstrefløjens fortsatte hegemoniske kulturmagt forudsætter, at disse ord og de mennesker, de bor i, kan undertrykkes for evigt. Det kan de ikke.

Heldigvis.

Eva Selsing er filosof og borgerlig debattør

Serie

Hvad er de blå vrede over?

Siden valget i juni sidste år har de blå måttet affinde sig med en rolle som kritisk opposition frem for magtudøvere. I denne kronikserie skriver nogle af Danmarks førende højreorienterede stemmer om, hvad de mener, er det absolut værste ved de rødes dominans i Danmark.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Der er ingen venstrefløj, der har ranet noget, kunsten, uddannelsen og pressen har altid tilhørt den, for de tre søger frihed og opløsning af forstenede dogmer, der er højrefløjens hedeste drøm.
Men alle fremskridt i denne verden kommer af en knægtelse af konservatisme og liberalisme, i hvert fald i deres ideologiske fremtrædelsesformer, for det er jo aldrig dens menighed, der lider under de ubøjelige strukturer; nej, disse tjener tværtimod til at bevare privilegier, som de færreste er kommet ærligt til, og som de i hvert fald ikke har noget moralsk grundlag for at bevare.

William Frost Thomsen, Kurt Nielsen, Charlotte og Hans Glæsel, Hanne Utoft, Minna Rasmussen, Lars Koch, Jeppe Lindholm, Jan Fritsbøger, Bjarne Tingkær, Lone Hansen, Anne Svendsen, June Beltoft, Gitte Runge, Torben Jensen, Per Kortegaard, Max Hansen, kjeld jensen, Henrik Okkels, Dan Ysnæs, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Mogens Holme, Søren Veje, Jens Thaarup Nyberg, Henrik Nilsson, Marie Jensen, gert rasmussen, Rolf Andersen, Gregers Floor Fauerskov, søren ploug, Jeppe Bundgaard, Halfdan Illum, Torben K L Jensen, Kristian Spangsbo, Ellen Jeppesen, Kenneth Jacobsen, Søren Nielsen, Marianne Schlichter, michael andersen, Niki Dan Berthelsen, Olaf Tehrani, Nette Skov, Helle Walther, Bjarne Jørgensen, Holger Nielsen, Per Meinertsen, Søren Fosberg, Susanne Kaspersen, Jane Jensen, Ib Gram-Jensen, Marianne K. Husted, Michael Christiansen, Lars Eriksson, Ruth Sørensen, Jakob Michaelsen, Gitte Loeyche, Erik Winberg, Peter Beck-Lauritzen, Birthe Gawinski, erik pedersen, David Adam, Martin Rønnow Klarlund, Curt Sørensen, Lars Løfgren, lars søgaard-jensen, Finn Lindberg, Estermarie Mandelquist, Katrine Damm, Egon Stich, Erik Vestergaard, Ole Frank, Anker Heegaard, Kenneth Krabat, Marie Vibe, Hanne Ribens, Trond Meiring, Hans Larsen, Karsten Aaen og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Et underligt ucharmerende og uelegant indlæg med noter af noget indestængt og uforløst udtrykt så studentikost, at det næsten er ynkeligt. At definere sig selv i modsætning til noget andet, som man uargumenteret afskyr, er vejen til det modsatte af indsigt og lykke; man bliver så at sige en stopklods for alt, som kunne have at gøre med at skabe en bedre verden for de fleste. Det er vel i orden, at Information bringer spidsborgerlige tekster, men behøver de være så irriterende ureflekterede og ensporede som denne – jeg tvivler på, om der findes bare én læser, der synes dette her er interessant læsning.

Erik Boye, William Frost Thomsen, Kurt Nielsen, Charlotte og Hans Glæsel, Hanne Utoft, Minna Rasmussen, Thure Hastrup, Karsten Nielsen, michael andersen, Lars Koch, Bjarne Tingkær, Lone Hansen, June Beltoft, Max Hansen, kjeld jensen, Henrik Okkels, Alvin Jensen, Mogens Holme, Liselotte Paulsen, Carsten Munk, Brian Nocis Jensen, Bruger 235476, Søren Veje, Flemming Berger, Marie Jensen, Kaspar Bredahl Rasmussen, gert rasmussen, Gregers Floor Fauerskov, søren ploug, Anja Liedig, Nicolai Brenøe Eskesen, Jeppe Bundgaard, jens rasmussen, Halfdan Illum, Torben K L Jensen, olivier goulin, Ellen Jeppesen, Jens Christensen, Kaj Julin, Søren Nielsen, Marianne Schlichter, Michael Waterstradt, Nike Forsander Lorentsen, Nette Skov, Bjarne Sinkjær, Helle Walther, Erik Bjørn Olsen, Frederikke Nielsen, Holger Nielsen, P.G. Olsen, Poul Baad Rasmussen, Dorte Schmidt-Nielsen, Søren Fosberg, Ole Meyer, Susanne Kaspersen, Tino Rozzo, Michael Christiansen, Lars Eriksson, Ruth Sørensen, Elise Berg, Marianne Stockmarr, Thomas Tanghus, Jakob Michaelsen, Gitte Loeyche, Erik Winberg, Ivan Mortensen, Malcolm McGugan, Birthe Gawinski, Birgit Luxhøj, Bolette Brødsgaard, Jan Nielsen, erik pedersen, hannah bro, Carsten Mortensen, Curt Sørensen, Lars Løfgren, Finn Lindberg, Estermarie Mandelquist, Katrine Damm, Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel, Erik Vestergaard, Lise Lotte Rahbek, Ole Frank, Poul Rasmussen, Bjarne Bisgaard Jensen, Anker Heegaard, Peter Knap, Jørgen Mathiasen, Marie Vibe, Henning Kjær, Hanne Ribens, jørgen djørup, Trond Meiring, Torsten Jacobsen, Ebbe Overbye, Hans Larsen, Frank Borchorst, Dennis Laursen, Karsten Aaen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

Jeg rystes mildest talt over denne skidtspand af gift, som hermed er udhældt over vi stakkels læsere. Det er ikke så meget indholdet, jeg rystes over - jeg er selv et kældermenneske, brygger til husbehov min egen gift - men derimod det forhold, at en seriøs avis finder en sådan omgang uunderbygget lort værdig til trykken.

Hvad skal vi, som læsere, dog bruge dette uformående hadstykke til? Skal vi en gang for alle overbevises om, at Eva Selsings sut er hinsides fortabelse? Det vidste vi vel nok i forvejen?

Så hvad er formålet?

Eva Selsing har tydeligvis noget på 'hjerte'. Hun italesætter særdeles alvorlige anklager mod det danske demokrati som et hele, den danske stat,forvaltning og ganske kultur i særdeleshed. Ville det ikke være på sin plads at imødegå dette dybtfølte angreb med kritisk journalistik? I stedet for uden videre at optrykke denne omgang uimodsagt gift, kunne man vel lade en opvakt journalist interviewe denne Selsing, og dermed lade hende stå til en form for ansvar for sit hysteriske anfald?

J J DM, Charlotte og Hans Glæsel, Hanne Utoft, Karsten Nielsen, Bjarne Tingkær, Lone Hansen, Anne Svendsen, June Beltoft, Max Hansen, kjeld jensen, Alvin Jensen, Mogens Holme, Liselotte Paulsen, Bruger 235476, Søren Veje, Jørgen Larsen, Flemming Berger, Marie Jensen, gert rasmussen, Steffen Gliese, Gregers Floor Fauerskov, søren ploug, Anja Liedig, Halfdan Illum, Torben K L Jensen, Lars Bo Jensen, Kristian Spangsbo, Kaj Julin, Breide Nielsen, Michael Waterstradt, Nette Skov, Helle Walther, Erik Bjørn Olsen, Frederikke Nielsen, Holger Nielsen, Poul Baad Rasmussen, Dorte Schmidt-Nielsen, Søren Fosberg, Ole Meyer, Lars Løfgren, Susanne Kaspersen, Tino Rozzo, Lars Eriksson, Elise Berg, Marianne Stockmarr, Gitte Loeyche, Erik Winberg, Birthe Gawinski, David Adam, erik pedersen, hannah bro, Curt Sørensen, Katrine Damm, Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel, Erik Vestergaard, Ole Frank, Marie Vibe, Henning Kjær, Hanne Ribens, jørgen djørup, Trond Meiring, Hans Larsen, Karsten Aaen og Dennis Laursen anbefalede denne kommentar
Dennis Laursen

Det postuleres, at 4 ud af 5 journalister er røde. Dét vil jeg gerne se tal på! Men Eva bruger vel det klassiske, ny-højre manipulations-trick, ved at inkludere Radikale Venstre på venstrefløjen , hvilket er faktuelt forkert, da RV fører højreorienteret fordelingspolitik.
Og hvis medierne er så røde, hvorfor blev højrefløjens tyveri af Landsbyggefonden (lejernes penge!), så de kunne finansiere deres Ghettopakke, blot nævnt med små notitser - hvis det da overhovedet blev nævnt? Også af det "åh så ræverøde DDR" (der i øvrigt har producerede borgerlige journalister i en grad, at de burde underlægges kontrol af pressenævnet, i særdeleshed når vi alle betaler tvangslicens til dem). Men de mindste udsving i boliglån, og det er breakimg news. Det er jo åhh så syndt for bologejerne, mens os arbejdere der bor til leje, skal findes os i at blive bestjålet og deporteret (jf. Ghettoloven, hvor tusindvis af almene boliger skal nedrives) af det nye højre, der foragter borgerlig anstændighed og grundtvigianisme! (Ja, Grundtvig er vel efterhånden en "commie" i neoliberalisternes og de nationalkonservatives øjne, på trods af at Grundtvig er borgerlig arvegods)

Og kulturen, er den rød? Monopoliseret, konform og markedsgjort, vil jeg snarere kalde den højreorienteret. Med undtagelse af små nicheforlag som Science-Fiction Cirklen, der kun løber rundt fordi det drives frivillig, er der kun kommerciel og konform kultur til rådighed for masserne i de kommercialiserede gågader, hvor dansk kultur er forvist til fordel for USA's kulturelle konformitet.
Så 2-0 til højrefløjen.

Og så er der juraen... At påstå den er rød, ja, så lider man vist af virkelighedsforvrængning... Få steder finder man nogen mere reaktionære danskere, end blandt de alt for højtlønnede, opportune jurister, der beskytter kapitalen imod folket, med deres fortolkning af skrifter, skrevet i et sprog menigmand ikke har den mindste chance for at forstå, at de fremstår som det 21. århundredes gejstlige undertrykkere.
3-0 til neoliberalisterne.
Hvil i fred, Grundtvig, Pio og Stauning.

Charlotte og Hans Glæsel, Hanne Utoft, Karsten Nielsen, Torben K L Jensen, Bjarne Tingkær, Lone Hansen, June Beltoft, Thomas Ter-Borch, kjeld jensen, Alvin Jensen, Mogens Holme, Liselotte Paulsen, Peter Østergaard, Marie Jensen, Randi Christiansen, søren ploug, Nicolai Brenøe Eskesen, Lars Bo Jensen, Ellen Jeppesen, Kim Saxman, Michael Waterstradt, Holger Nielsen, Søren Fosberg, Susanne Kaspersen, Lars Løfgren, Ole Meyer, Ruth Sørensen, Elise Berg, Marianne Stockmarr, Gitte Loeyche, Jan Nielsen, David Adam, Carsten Mortensen, Curt Sørensen, Finn Lindberg, lars søgaard-jensen, Estermarie Mandelquist, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Ole Frank, Bjarne Bisgaard Jensen, Anker Heegaard, Marie Vibe, Hanne Ribens, Chris Ru Brix, Trond Meiring, Hans Larsen, Matthias Gondan og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Karsten Aaen

Der er simpelthen så meget galt med det her skriv fra Eva Selsing, hvorefter det godt kan undre en, at hun (og manden!) overhovedet har kunnet gennemføre en, eller to! uddannelser på universitetet; kildehenvisningen til den der med at jage et uhyre og fange et menneske er heller ikke korrekt, det er en tidligere politimand, der siger det, se her:

https://www.saxo.com/dk/man-jager-et-baest-og-fanger-et-menneske_bent-is...

Her er citatet, hvor det står:

"lle mennesker kan slå ihjel. Det er en af de erkendelser, jeg har taget med mig fra tyve år på rejseholdet. Men det betyder ikke, at alle mennesker bliver mordere … I min tid som chef for rejseholdets drabssektion har jeg set nok død og mødt tilpas mange drabsmænd til at vide, at selv den mest brutale morder inderst inde er et menneske. Måske drabsmandens drifter er mere dystre og kræfterne mørkere. Men i næsten et og alt ligner han dig og mig. På rejseholdet havde vi et motto, som jeg har båret med mig i mit arbejde: MAN JAGER ET BÆST OG FANGER ET MENNESKE. Den læresætning har jeg valgt at gøre til titlen på mine erindringer."

Hvordan Eva (og Rune) Selsing nogensinde har bestået deres uddannelser på universitetet er mig en gåde?

Jørn Loftager, Steen Bruun-Nielsen, Karsten Nielsen, Lone Hansen, June Beltoft, kjeld jensen, Alvin Jensen, Mogens Holme, Liselotte Paulsen, Marie Jensen, Steffen Gliese, søren ploug, Marianne Schlichter, Holger Nielsen, Dorte Schmidt-Nielsen, Søren Fosberg, Susanne Kaspersen, Ole Meyer, Elise Berg, Marianne Stockmarr, Carsten Mortensen, Karen Grue, Estermarie Mandelquist, Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Peter Knap, Marie Vibe og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Poul Simonsen

Jeg har aldrig forstået, at kvinder tilslutter sig et parti, der mener de er mænd underlegne og end ikke ville give dem stemmeret.

Det må vist kaldes masochisme?

June Beltoft, Alvin Jensen, Liselotte Paulsen, Ida Holm, Steffen Gliese, Holger Nielsen, Susanne Kaspersen, Ruth Sørensen, Carsten Mortensen, Dennis Laursen, Ole Frank, Hanne Ribens og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Karsten Aaen

Det, der er galt med Eva Selsings kommentar? - klumme - eller hvad det nu er? er det her!

Nej, venstrefløjen har aldeles ikke vundet nogen kulturkamp overhovedet, Fru Selsing!

Og det mener jeg bestemt ikke, at den har, fordi hele økonomien, og al økonomi, selv med Mette F. som statsminister er dybt konservativ, og borgerlig! Og stadig sovset ind, dybt involveret i tankegangen om den konkurrencestat, som de konservative selv var med til at indføre i 00'erne ! hvor mennesker ses som - udelukkende - soldater for konkurrencestaten, der bare skal arbejde, arbejde, arbejde hele tiden, og hvor jobcentrenes fornemste opgave ikke længere synes at være kvalificere folk til det arbejde, der kommer, men udelukkende - og kun! - næsten - at få folk så hurtigt som muligt tilbage på arbejdsmarkedet, uanset hvilket arbejde, vi taler om! De/I konservative taler hele tiden om folket mm. og mv. - men sandheden er den, at det folk, som de konservative hele tiden taler kun er for de rigeste i det her land! Derfor taler Søren Pape Poulsen hele tiden om topskat, mm. og mv. - og ikke (alt for meget) om kultur, tradition mm. og mv!

Hanne Utoft, Karsten Nielsen, Randi Christiansen, Bjarne Tingkær, Anne Svendsen, June Beltoft, kjeld jensen, Dan Ysnæs, Alvin Jensen, Mogens Holme, Carsten Munk, Claus Bødtcher-Hansen, Steffen Gliese, Ole Frank, søren ploug, Susanne Kaspersen, Kim Saxman, Holger Nielsen, Poul Baad Rasmussen, Dorte Schmidt-Nielsen, Søren Fosberg, Lars Løfgren, Michael Christiansen, Ruth Sørensen, Elise Berg, Kim Houmøller, Thomas Tanghus, Marianne Stockmarr, Gitte Loeyche, David Adam, Martin Rønnow Klarlund, Carsten Mortensen, Dennis Laursen, Curt Sørensen, lars søgaard-jensen, Estermarie Mandelquist, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Lise Lotte Rahbek, Peter Knap, Hanne Ribens, Chris Ru Brix, Trond Meiring, Niels-Simon Larsen og Matthias Gondan anbefalede denne kommentar
Hans Hüttel

Det er nærmest fascinerende, at man kan argumentere så dårligt. Eller rettere: Det er stort set ikke andet end postulater, der fylder denne kronik. Hvis Eva Selsing er filosof, så er (osv.)

Derudover vil jeg da godt undre mig over at så mange år med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti ved regeringsmagten tilsyneladende ikke har kunnet bekæmpe alt det der farlige, røde noget.

June Beltoft, Andreas Rytter, kjeld jensen, Alvin Jensen, Jørgen Falck, Mogens Holme, Marie Jensen, Steffen Gliese, søren ploug, Susanne Kaspersen, Jens Christensen, Erik Bjørn Olsen, Holger Nielsen, Dorte Schmidt-Nielsen, Søren Fosberg, Ole Meyer, Jane Jensen, Thomas Tanghus, Tino Rozzo, Ruth Sørensen, Elise Berg, Marianne Stockmarr, Gitte Loeyche, Jan Nielsen, Carsten Mortensen, Dennis Laursen, lars søgaard-jensen, Estermarie Mandelquist, Eva Schwanenflügel, Erik Vestergaard, Lise Lotte Rahbek, Peter Knap, Hanne Ribens, Henning Kjær, Trond Meiring, Hans Larsen, Karsten Aaen og Torsten Jacobsen anbefalede denne kommentar
Karsten Aaen

Eva Selsing skriver, at (folkeskolen), gymnasiet, og universiteterne er befolket af folk, der efter hendes mening er røde; jeg kan så bare sige, at det slet slet ikke er min erfaring - for på det universitet, jeg gik på i 1980'erne var der en hel del socialdemokrater, venstrefolk, konservative også; jeg ved, at der findes en hel del skolelærere, gymnasielærere mm. , der stemmer Venstre, og på de Konservative, ja, Lars Boje Matthiesen fra Nye Borgerlige er uddannet folkeskolelærer! Jeg ved ikke helt, hvor fru Selsing vil hen med den anklage, for den passer aldeles ikke -

- den er lige så forkert som den med at 4 ud af (80 procent) af journalister er røde; og ja, det er de ! Men kun, hvis man tæller Radikale, og Socialdemokratiet med til venstrefløjen, hvad jeg, og andre aldeles ikke gør! Og man kan godt være radikal, stemme på det radikale venstre, eller SF, og være ansat på en borgerlig avis som Jyllands-Posten, Berlingske, eller på B.T. mm. og mv. Avisens holdning står i dens ledere; ikke i dens artikler, det burde Selsing, E, have lært enten i folkeskolen, eller i gymnasiet!

Lone Hansen, June Beltoft, Alvin Jensen, Ole Frank, søren ploug, Susanne Kaspersen, Holger Nielsen, Søren Fosberg, Ruth Sørensen, Marianne Stockmarr, Estermarie Mandelquist og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Poul Simonsen

Det er da en utrolig dårlig og kedelig sommerunderholdning Information her har fundet på. Det niveau klæder ikke “den mindst ringe”.

Karsten Nielsen, June Beltoft, Per Engel Zepernick, Alvin Jensen, Mogens Holme, Liselotte Paulsen, Claus Bødtcher-Hansen, Flemming Berger, Susanne Kaspersen, Torben Siersbæk, Erik Bjørn Olsen, Holger Nielsen, Søren Fosberg, Dorte Schmidt-Nielsen, Marianne Stockmarr, Finn Lindberg og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Young-suk No

Du, national konservativ traditonalist
fly op og ud i verden først
og så komme hjem;
at have set, hørt og oplevet
mere end det du kommer fra
for så vil du være taknemmelig for
at der er andre der har kæmpet for at befrie os fra ufriheden
i de snærende nationale konservative traditioner

J J DM, Alvin Jensen, Peter Østergaard, Kim Saxman, Bjarne Jørgensen, Holger Nielsen, Birthe Gawinski, Carsten Mortensen, Chris Ru Brix og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Lad os nu tage Eva fra den gode side, for selvfølgelig skal der være kritik af venstrefløjen. Den plejer vi nu selv at dyrke ret godt her, synes jeg. Som filosof kommer den gode Eva Ikke i dybden, ikke ned til pengenedyrkelsen, som altid har været konservatismens mærkesag. Kirke, kongemagt, militær og store villaer smager ikke rigtigt af noget uden penge. Privatkapitalismen er Guds rige for konservativismen.
De borgerlige har fået vredet armene om til at trække i de grønne gartnerbukser, især de konservative (partiet), eller også har de bare gjort knæfald for tidsånden - der er jo grænser for, hvor konservativ man kan være. Når man går i kirke, har man vist en vis forpligtelse til at bevare skaberværket.
Er der nogle gode, konservative forfattere, komponister, kunstnere i det hele taget, og kan man være det? Der er jo nok gode grunde til, at de sprælske er fremme i skoene og de mere tunge ikke. De konservative sprænger ikke grænser, de bevarer dem, og det er da også deres opgave. Det gamle behøver ikke være godt for at trække folk til, bare det er gammelt, for det er der nogle, der godt kan lide. Det er godt med et lille konservativt parti. Problematisk er det bare, hvis de bliver tungen på vægtskålen, men ro på, det klarer S i en håndevending. De rykker sig lidt mod højre og kalder det et fremskridt for demokratiet, så i praksis er der ikke så meget forskel.
Jeg ser frem til, at de borgerlige finder ud af, hvad god borgerlighed er - i den grad den findes.

Oluf Husted, Karsten Nielsen, Lars Koch, Lone Hansen, Alvin Jensen, Søren Veje, Flemming Berger, Randi Christiansen, Ole Frank, søren ploug, Susanne Kaspersen, Kim Saxman, Holger Nielsen, Søren Fosberg, Thomas Tanghus, Ruth Sørensen, Viggo Okholm, Carsten Munk, Finn Lindberg, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek og Chris Ru Brix anbefalede denne kommentar
Karsten Aaen

Når Eva Selsing skriver det her:

"Men kunne man forestille sig, at der var perspektiver på 9/11, på Israel-Palæstina-konflikten, på samarbejdspolitikken, på EU, på næstekærlighedsbegrebet, som ikke blev inddraget eller ligefrem blev udeladt, som en følge af denne markante bias? Eller emner som det nationales betydning, indvandringens konsekvenser, familiens status, valget af Trump – hvordan behandles de? Jo, i samme ånd som Ole Bornedals rædselsserie 1864."

så undrer det mig, at hun ikke ved, at BT, og resten af de borgerlige aviser, op til valget til Folketinget i 2019, faktisk næsten holdt hof! for Pernille Vermund, Lars Boje Matthiesen mm. og mv. for partiet Nye Borgerlige! Næsten hver dag, eller hver dag faktisk! var de i medierne, og fortalte om deres politik ift. indvandrerne i det her land - og de borgerlige aviser åd det råt - og ufortyndet - gjorde de! Ingen stillede spørgsmålstegn ved noget som helst, som de sagde - undtagen en lille gruppe, der måske voksede sig større? på Facebook! fordi vi var blevet opdraget i et system af uddannelse, der lærte os at tænke selv, og være kritisk overfor alt - især overfor alt, der lyder som nemme løsninger på svære, komplicere problemer! i dette land, og i andre lande! Og ift. Nye Borgerliges økonomiske politik, så pippede BT lidt engang imellem, men heller ikke var der fra de andre borgerlige aviser en smule kritik! af Nye Borgerliges dybt neo-liberale økonomiske politik, som bare handler om at privatisere alt, og alle, sådan set!

Eva Selsing overser også, i sin iver, for at bevise, at hun har ret, at hvergang Dansk Arbejdsgiverforening udtaler sig om (de dovne!) arbejdsløse, hver gang Cepos kommer med en analyse af, hvad det betyder at sænke topskatten, lave skattelettelser, eller hvad ydelser betyder for folks arbejdsevne, så står selv DR i kø for at interviewe dem, uden kritiske spørgsmål næsten!

Eva Selsing overser også ift. udlædingepolitikken mm. og mv, at Socialdemokratiet, og til dels SF, har overtaget store dele (hvis ikke det hele?) af især flygtningepolitikken fra DF, V, og K, samt en hel del af V, K, og DF's og Nye Borgerliges, udlændingepolitik også! Især kan nævnes en vis minister (Tesfayes) beslutning om at hjemsende 1000 syrere! til områder i Damaskus-regionen i Syrien! :( , hvor det bevisligt slet slet ikke er sikkert at opholde sig - og da slet slet ikke med 100.000 af danske kr. - de mennesker, han sender tilbage til Syrien - det aldrig ske! - bliver bestjålet ved ankomsten straks ved den syriske grænse, de bliver straks anholdt af Assads bødler, tortureret i fængsler :( i Syrien - så nej, venstrefløjen har bestemt ikke vundet noget som helst ift. hverken udlændinge, eller asylpolitikken i det her land!

Lone Hansen, June Beltoft, Alvin Jensen, Mogens Holme, søren ploug, Susanne Kaspersen, Holger Nielsen, Søren Fosberg, Ole Meyer, Pietro Cini, Ruth Sørensen, Viggo Okholm, Erik Winberg, David Adam og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Jeg synes ikke, man skal klage over, at kronikken er elendig. Det er da dejligt, at den er det, ikk’?

Finn Egelund, Lone Hansen, Søren Veje, Bruger 235476, Steffen Gliese, Ole Frank, Jens Mose Pedersen, Holger Nielsen, Michael Christiansen, Viggo Okholm, Marianne Stockmarr, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Munk, Palle Jensen, Carsten Mortensen, Inge ambrosius, lars søgaard-jensen, Lise Lotte Rahbek og Kenneth Krabat anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Læg mærke til Berlingske Tidende. Avisen rykker sig. I sin tid var det deres Dorte Toft, der afslørede Stein Bagger og ikke en rød, grim en. Det borgerlige flagskib Danske banker de også ude efter. Vi må ikke gøre skarn uret.

Oluf Husted, Niels Christensen, Ole Frank, Holger Nielsen, Søren Fosberg og Ole Meyer anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

Niels-Simon Larsen.

Som vi vist berørte forleden, på en lyksageligt solbeskinnet dag, i venskabeligt lag, så rummer konservatismen en sandhed, som man bestemt bør forholde sig ærbødigt til. Blot bør man ikke være blind for, at denne, i grunden ganske rummelige konservatisme, med tiden har ladet sig korrumpere af de selvsamme kræfter, som nu trækker en Eva Selsing helt op i en spids..

Egennytten, selvretfærdigheden, en total og strategisk mangel på empati..
Den blinde konservatisme, en Eva Selsings frugtbare grobund, blomstrer som fascisme. Hendes ord i dette debatindlæg er allerede slået ind på netop dén skingre vej.(blot ser hun det givetvis ikke selv!). En vej, hvorfra der i grunden ikke er nogen vej tilbage..

Når jeg læser denne form for utilsløret had i 'min egen avis', Dagbladet Information, så kommer jeg uvægerligt til at tænke på den svenske visesanger Mikael Wiehe (i samarbejde med Afzelius), og hans sang 'Valet'. En sang, som jeg indtil for ganske nylig anså for at være overspændt i sit udtryk..

https://www.youtube.com/watch?v=RFCkZtDXO9w

--
Fröna växer sakta under ytan
Dom trivs där det är fuktigt, mörkt och kallt
Först när bladen börjar synas
kan man se att det är ogräs överallt
Men om man tittar bort
inget hör, inget ser
hur vet man då
För hör man inget, finns väl ingenting
Och det, man inte ser, finns säkert inte till

I mars har du fortfarande tid
Du kan ta det innan knopparna slår ut
Men om du låter det stå kvar tills sommar'n är förbi
så har det växt dej över huvudet till slut

Idag tar rasisterna en
Imorgon så tar dom kanske två
Frankrike tar dom med storm
Vem vet när det är dej, dom ger sej på

Vakna upp
Fatta mod
Börja se dej omkring
Bli inte en av dom
som bara står där sen
och säger att jag visste ingenting

Varje dag föds nya hot mot våra liv
Varje morgon gör sej bödlarna klara
I det mörker som vi blundar där rustar dom för krig
Hur kan vi slåss ifall vi inte inser faran

Idag har du arbete och lön
Imorgon så kanske du får gå
Miljonerna som svälter i världen utanför
står bara lite längre ner i samma hål

Vakna upp…

Dom flesta går med strömmen om det går
Dom flesta vill ju helst ha lugn och ro
Men om fascismen kommer smygande tillbaks
så är det du och jag som måste stå emot

Ogräset växer och frodas
Så slipa och vässa din kniv
Om du låter det spridas med vinden över världen
får du plikta för din tvekan med ditt liv

Vakna upp
Börja se dej omkring
Fatta mod
Så du kan säg' till dina ungar när dom frågar dej
att du var en av dom som stod emot

Minna Rasmussen, Alvin Jensen, Mogens Holme, Flemming Berger, Anja Liedig, Kaj Julin, Holger Nielsen, hannah bro, Ruth Sørensen, Viggo Okholm, Erik Winberg, jørgen djørup, Finn Lindberg, Carsten Mortensen, Curt Sørensen, lars søgaard-jensen, Egon Stich, Niels-Simon Larsen og Hanne Ribens anbefalede denne kommentar
Karsten Aaen

Nej, Niels-Simon Larsen

Jeg kan ganske enkelt ikke tage Eva Selsing alvorligt, når hun, på så lidt baggrund, og med argumenter, der ikke engang ville gå i en dansk stil! eller i en samfundsfagsopgave i 1.g! påstår det hun påstår her! Argumenterne holder ganske enkelt ikke, mener jeg!

De konservative har altid været grønne, forstået på den måde, at de altid har gået ind for at bevare vores fælles natur :) som den er :) fordi der også skal være noget skønt, og godt, og natur, at se på - til børnebørnene...

Og ift. kritikken af venstrefløjen, så synes jeg, som centrum-venstre person, at 1864 af Ole Bornedal var dårlig, ikke fordi den ikke var en flot fortalt film, men fordi den var ideologisk tynget som den var, af at ville være en modvægt til Dansk Folkepartis fortælling om DK; og så fortalte den jo heller ikke historien om, hvorfor de nationalliberale ville i krig i 1863-1864; ren bondelogik syntes det at være, hvis vi tager hele Slesvig, kan det være, at vi får det halve - det fik de så heller ikke en gang - af forskellige årsager...

Og hvilke perspektiver på 9/11 2001 (angrebet i USA) :( mener Selsing, E., at der ikke bliver taget frem og diskuteret på grund af venstrefløjens dominans! at muslimer, alle muslimer! var skyld i det eller? For jeg ved, at mange muslimer er imod Taliban, Daesh/Islamisk Stat mm. og mv. :( - mange muslimer er også imod Al-Qaeda; ift. Israel-Palæstina-konflikten er det sådan, at vi er nogle, der mener, at fordi Israel er et demokrati, så bør, kan og skal det holdes til en højere standard end f.eks. diktaturstater som Iran ift. hvordan det behandler alle sine borgere! (Vi er så også nogle, der godt kan forstå, hvor Israel som stat gør som staten Israel gør; på grund af det, som skete under 2.verdenskrig - Israel er som frosset i tiden, Israel og dets værdier er som frosset i tiden fra 1938-1948, og synes hamrende bange for, at enhver kritik af jøder, Israel selv som stat mm. og mv. - automatisk - betyder, at tiden tør op, og at de (hvem?) kommer og slår jøder ihjel igen :( - det er som Israel skulle tage deres egen medicin - og se, som stat, en af de mange dygtige jødiske psykiatere...)

Ift. det som Selsing skriver om konsekvenser ift. indvandringen, (flygtninge og indvandrere, der kommer her til landet, tænker jeg, hun mener?) så har vi jo ikke gjort andet de sidste 25-30-40 år end at diskutere det! også hvad konsekvenserne er for landet ift. det og det og det - eller hvis det og det og det sker mm. og mv. Mht. EU, så diskuterer vi det også hele tiden her i landet, her i dette DK, vi er nok et af de mest oplyste lande mht. hvad EU er, hvordan EU fungerer, og hvorfor EU er, og ser ud som det gør. Og det nationales betydning - ift. hvad? kulturen i DK - eller?

Og mht. valget af Trump har der været skrevet side op og side ned om det! Om hvorfor han blev valgt, og om hvorfor folk, der normalt ikke stemmer, netop stemte på ham, i USA, i 2016, som præsident, i USA; jeg har flere gange skrevet, og nu gør jeg det igen, at Trump udenrigspolitisk er det rigtige USA, under masken! Forstået på den måde, at med Trump får vi endelig at se at alle de smukke ord, som Obama, Clinton, Bush, sagde som præsident om frihed, demokrati mm. og mv. kun er gældende, så længe lande(ne) gør, som USA siger! Ellers falder fars hammer, eller som Obama sagde i en tale i Cairo; så vi de føle the iron fist in the velvet glove - med andre ord, gør vi som siger, I skal - or else!

Ift. samarbejdspolitikken under Besættelsen bare kort dette; alle de gamle partier, V, K, R og S var enige om, at det bedste for landet var at samarbejde med tyskerne (nazisterne), det ville sikre mindst muligt blodbad, og mindst mulig forstyrrelse af den hjemlige danske orden. Et andet perspektiv er selvfølgelig dette, at man burde have kæmpet 9.april 1940; interessant oplysning her:

I 1937 blev der afsat 1,6 millioner danske kroner mere til forsvaret end i 1936; de konservative stemte imod dette! (kilde: "Der er intet foruroligende for Danmark" (Andersen, Steen, Syddansk Universitetsforlag, Odense, 2020)

June Beltoft, Alvin Jensen, Niels-Simon Larsen, Ole Frank, søren ploug, Susanne Kaspersen, Holger Nielsen, Lars Rud Eriksen, Søren Fosberg og Ruth Sørensen anbefalede denne kommentar

”Vi konservative er vrede over det institutionelle, kulturelle magtmonopol, venstrefløjen har tilranet sig, når den da ikke har fået det foræret af en angst og behagesyg borgerlighed. ”

Hvordan kan man tilrane sig noget man får foræret?

” Uddannelsessystemet, pressen og kunsten er domineret af venstreorienteret tænkning, skriver Eva Selsing”

Ja så, .. er Berlingske medier, JP, TV2, DR, mv, domineret af venstreorienteret tænkning,,, Andres Krab, Tom Jensen mf. er nok en anelse overraske over at blive kaldt venstreorienteret...
Uddannelsessystemet, som grundlæggende handler om faktura, lønsomhed og målrettethed mod erhvervslivet og produktion.
At KUNSTEN, (hvad det så er for en udefineret og udokumenteret størrelse, i fru Selsings hjerne), er venstreorienteret, står hen i de helt udokumenterede blå tåger....

Og hele denne svada i de første fem linier...

Fru Selsings, selvopfattelse som intellektuel og filosof, er da et stjerne eksempel på uddannelsessystemets fallit mht til venstreorienterede universitets kandidater

Jeg orker ikke at trætte kommentatorsporet med, sætning for sætning, at påvise den ”filosof” uddannede Fru Selsings mangel på logik, uunderbyggede postulater, falske (usande) præmisser for konklusioner, der fører til ren vås..

Fru Selsings mangel på fakta, logik, stringens og deraf følgende postulater, en ren katastrofe for den konservative fornuft....

Jeg håber de følgende skribenter, har lidt mere substans og konsistens at byde på

Lone Hansen, June Beltoft, kjeld jensen, Alvin Jensen, Steffen Gliese, Flemming Berger, Susanne Kaspersen, søren ploug, jens rasmussen, Holger Nielsen, Lars Rud Eriksen, Søren Fosberg, Jens Magnus, Jane Jensen, Michael Christiansen, Ruth Sørensen, jørgen djørup, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, Bjarne Bisgaard Jensen, Marie Vibe, Hanne Ribens, Torsten Jacobsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Karsten Aaen

Niels-Simon Larsen

Jeg mener du overset noget helt fundamentalt her; Berlingske, og Jyllands-Posten er borgerlige aviser!

På den baggrund, og med det in mente, og når vi husker det! er det altså ikke så mærkeligt, at det var Dorte Toft, der afslørede Stein Bagger (og Svend Aage Jensbys) falsknerier, snyderier mm. og mv. - netop fordi borgerlige i det her land går ind for fair konkurrence på et frit marked; uden snyderi, og falskneri; det levede Stein Baggers IT-Factory ikke op til - plus det, som jeg ser det, at ægte borgerlige (old money) i det her land ikke kan lide opkomlinge, som Stein Bagger (og Klaus Riskær!), der vipper båden alt alt for meget . fordi de bruger metoder, i forretningsverdenen, som old money-personer selv bruger - og som de aldeles ikke vil have skal komme frem, at de bruger!

Mogens Holme, Niels-Simon Larsen, Susanne Kaspersen og søren ploug anbefalede denne kommentar

"Ar skabe" - kræver ånd. Empati. Perspektiv. Genialitet. Fornemmelse for rum. Tid og sted. Fantasi. At skabe - er en tæt-på guddommelig oplevelse. Der kræver indlevelse og verdensforståelse. Af sammenhænge og vilje til: at bryde disse sammenhænge, genopbygge dem; udfordre dem og skabe - nyt. Ja; det er "rødt". Det kræver at elske ... at kunne elske verden og andre, end sig selv. Rigtigt rødt. Ikke asocialdemo(u)kratisk brunt. I modsætning til at skabe sig. Det er ret...Blåt til lyst.

Alvin Jensen, Flemming Berger og Erik Winberg anbefalede denne kommentar
Hanne Ribens

Eva Selsing skriver så smukt om, formodentlig konservative: "Ordentlige mennesker som elsker Deres land, og som er taknemmelige og ydmyge overfor de ofre, vores forfædre har givet for at vi kunne vokse op i dette skønne land. Gode fredelige folk som er trætte af at blive udskammet og udgrænset, fordi de ville give deres børn et Danmark i arv". ....Som jeg har lært var der andre folk som ofrede sig for at sætte en bevægelse i gang, for at arbejderne skulle få bedre forhold! Det gik godt nok ikke stille af, men endte med at arbejderstanden fik bedre forhold. Bl.a. skabte de andelsbevægelsen! Og fagforeningerne hen ad vejen. Jeg giver ikke meget for Selsings postulater, og slet ikke for hendes filosofering!

Lone Hansen, Alvin Jensen, Steffen Gliese, Mogens Holme, Marie Jensen, Susanne Kaspersen, Holger Nielsen, Søren Fosberg, Ole Meyer, Carsten Hansen, Ruth Sørensen, Thomas Tanghus, Per Christiansen, Chris Ru Brix, Carsten Munk, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Mikael Jensen

Hun gør det igen. Holder niveauet med sin borgerlige og højreorienterede stemme. Hendes position er uantastelig og hun elsker at skalte og valte ved sin kulturelle magtmonopol. Offerene, de fladeste ånder, er så usympatiske, at det er lige før man godter sig.

Hvem er hun? Hvor kommer hun fra og hvor er hun på vej hen? Mod alle odds, mod alle regler, mod refleksion, mod politik som intelligent styret dynamik gennemfører hun sejren under skrivekunstens mangfoldige verden, og vi må selv finde ud af, hvad det betyder. Et sandt mesterværk.

Her udspiller sig et drama mellem lidenskab og lidelse, det der ligner alt absurds moder er det der har kraften i sig selv. Uhyggen er stigende i takt med stadig flere mystiske antydninger, som naturligvis alle får deres betydning for opklaringen. Abstraktion, grimhedsdyrkelse, vulgarisme, opløsning, ødelæggelse, det er skabelonen. Vi skal slette, glemme og erstatte udsigten for at gentage århundredernes værste fejltagelser.

Eksperter der administrerer fondsmidler og støtteordninger, og mæcener der oftest har skumle bagtanker - alt det er snedigt vævet ind både i plottet og i de dramatiske begivenheder undervejs. Artiklen er fuldt med overTrumpske underfundigheder, en udvikling, der mærkeligt nok accelereres for tiden, en angst, kompleksramt, syg borgerlighed. Hvordan mon det påvirker ideernes kampplads, at de definerende tanker, altid kommer fra elfenbenstårnet? Er de ikke Jordens største løgnere?

Der er vist kun at sige, at Eva Selsing har gjort det igen. Et af de stærkeste kunstværker i nyere tid. For denne artikel alene er skribenten, i mine øjne, berettiget til Statens livsvarige kunststøtte.

Alvin Jensen, Steffen Gliese, Flemming Berger, Kim Saxman, Karsten Aaen, Søren Fosberg, Per Christiansen, Karsten Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Jeg opfatter det derhen, at Selsing ikke rigtig tager sit publikum/læsere herinde alvorligt.
Måske har hun skrevet dette anklageskrift mod en ikke næremere defineret venstrefløj, hvor den så end måtte være, som et indslag direkte rettet til Informations læsere. For det kan da dårligt være rettet til andre..
"Venstrefløjen" har istaget samfundet, kulturen, juraen og stiller sig i vejen for ordentlige menneskers arveret til landet, med andre ord. Det er altså de ordentlige konservative menneskers land.
Det er i mine øjne lidt tragikomisk, tegneserieagtigt som en lille habitklædt, temperamentsfuld person som står og sprutter på en talerstol, og de eneste synlige tilskuere er en bonde med hø i træskoene og en liberiklædt chauffør.
Men som det også nævnes andet sted i kommentarerne; hvis Eva Selsings 'debat'indlæg her er resultatet af dansk uddannelse under "venstrefløjen", så kan hun jo meget vel have en pointe.

Lone Hansen, Niels-Simon Larsen, Susanne Kaspersen, søren ploug, David Zennaro, Holger Nielsen, Karsten Aaen, Søren Fosberg, Ole Meyer, Jane Jensen, Per Christiansen, jørgen djørup, Martin Rønnow Klarlund og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jørn Rasmussen

Efter utallige gange at have analyseret samfundsproblemer, når jeg næsten altid frem til at problemets opståen (eller at det ikke bliver løst) skyldes at vi ikke har frie og uafhængige medier.
Jeg er sikker på at Eva Selsing havde mindre grund til kritik, havde vi frie og uafhængige medier.
I modsætning til mange i dette kommentatorspor, vil jeg rose redaktionen for at give plads til en borgerlig konservativ stemme. Alt, alt, alt for mange ekkokamre er opbygget i dagens Danmark. Mon ikke Grundtvig ville vende sig i hans grav, hvis han vidste hvordan landet i dag ligger.
https://www.information.dk/debat/2019/05/mediestoetten-boer-afskaffes-sa...

Ole jakob Dueholm Bech, Søren Ferling, Randi Christiansen, Ole K. Ersgaard, Kim Saxman, Claus Nielsen og Arne Ebbesen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er meget muligt, at medierne var fyldt med journalister, der stemte til venstre for Venstre.

Det gjorde de ihvertfald i 2012, hvor Eva Selsings 'bevis' hidhører fra i form af det eneste link i artiklen, der netop stammer fra dette år.

"Skal man tro undersøgelsen, tiltrækker de radikale flest danske journalister. Hele 30 procent af stemmerne blandt mediefolk går til Magrethe Vestager."
(Fra Eva Selsings link)

Det var dengang.
(De ræverøde Radikale, så har man da hørt det med..)

Ellers er det svært at deklarere, om bandbullen skal lignes mest ved salig Erhard Jacobsen, eller den nuværende præsident for USA, som jo her på det seneste også har blæst til kultur- og klassekamp ovre fra Mount Rushmore.

Muligvis begge dele, med et ordentligt skvæt Inger Støjberg..?
Det er åbenbart den politiske cocktail, der skal vinde valget i (????) for Nye Borgerlige.

Desværre kommer vi nok allesammen til at kunne deres indlærte sætninger udenad, inden valget oprinder.

Lone Hansen, kjeld jensen, Alvin Jensen, Steffen Gliese, Mogens Holme, Niels-Simon Larsen, Steen K Petersen, søren ploug, Lise Lotte Rahbek, Holger Nielsen, Karsten Aaen, Søren Fosberg, Bjørn Pedersen, Jan Fritsbøger, Jan Nielsen og Jørgen Mathiasen anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Nu synes jeg, at man skyder en gråspurv med kanoner, mange endda, og så har jeg lyst til at være djævlens advokat.
Det er farligt at gå for tæt på sin modstander, for lige pludselig er man selv under anklage, og jeg er ikke sikker på, at de højreorienterede er de farligste.
Hvad nu hvis det kære væsen er en stråmand/kvinde, der bare skal lokke folk (røde) ud på glat is?
Hvem ødelægger, og hvad ødelægger Danmark, og lad os bare tage verden med? Det gør pengemagten, og selve magtbegæret. Højrefløjen kan vi godt sende ind på deres eget værelse nu, mens de voksne (vi) snakker, for vi ved jo udmærket, at de er ulækre, primitive og brutale.

Hvad var venstrefløjens projekt? I sin tid var det at holde sulten fra døren. Derefter det ømtålige ord, retfærdighed, som skulle gælde for alle, og her kommer problemet ind: Alle, betød ikke alle levende væsner (naturen), så hele det venstreorienterede projekt er gået ud over naturen, og den raser mod os nu med isafsmeltning og optøning af permafrosten. Det kan man ikke beskylde undertrykte arbejdere for i 1899, men den hænger efterfølgerne på. Den socialdemokratiske arbejderklasse blev naturens mordere med et overbefolket Danmark og har fuld opbakning til at fuldende forbrydelsen. Nu bliver vi oven i købet udstyret med en tusse, som vi skal smide ud til forbrug, så vores børn kan lide endnu mere under endnu flere orkaner.

Venstrefløjen har ingen strategi for kapitalismens afskaffelse. Den har gjort sig til bonkammerat med arbejdsgiveren. Klimaforandringerne kan ikke minimeres med rød politik og grøn koster mere end penge. Grøn koster en helt ny livsindstilling med et helt nyt samfund, og her er modstanderen det velbjergede Danmark.

Eva’erne skal vi betragte som stråfolk. De er ikke i stand til at gå i dybden, har ingen politisk tænkning bag sig og er bare sendt ud for at drille, trolle, som det nu hedder. Så går vores tid med det, og det bør ikke være meningen.

Jens Thaarup Nyberg, Torsten Jacobsen, Steffen Gliese, Mogens Holme, Randi Christiansen, Steen K Petersen, søren ploug, Lise Lotte Rahbek, Kim Saxman, Lars Rud Eriksen, Søren Fosberg, Ole Meyer, hannah bro, Viggo Okholm, Karsten Nielsen, Chris Ru Brix og David Adam anbefalede denne kommentar
Jan Henrik Wegener

Det forfærdelige ved "De Rødes dominans" er altså ifølge E.S. at andre stemmer ikke kommer til orde?
Men hvorfor ikke skrive noget andet og mere, nu hun har ordet? Så vidt jeg ved er da hun selv en af dem der ytrer sig flittigt.

Hans Hüttel

En søgning på Infomedia viser, at Eva Selsing er blevet nævnt 261 gange i danske dagblade i de seneste 12 måneder, heraf 212 gange i Berlingske. Ganske mange af omtalerne er interviews med hende og lange indlæg forfattet af hende.

Marianne Jespersen, Susanne Kaspersen, Alvin Jensen, Steffen Gliese, Mogens Holme, Marie Jensen, søren ploug, David Zennaro, Karsten Aaen, Ole Meyer, Eva Schwanenflügel og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

Venstreorienteret, højreorienteret - borgerlig - liberal - socialist. kald det lige hvad du vil, der er ingen ord der helt slår til. Men det er vist for en 'borgerlig filosof' en overraskelse at menneskeskabte produkter og processer, herunder kulturelle, kultiveret natur, sproglige fænomener herunder skrift og tale, pædagogik, didaktik, retorik, dramaturgi osv. er humanistiske fag og tænkemåder. Humaniora hedder det. Humanisme er ikke en politisk 'orientering' men en dyb baggrund for tilværelsen som kunstner, skribent, debattør. Verden tænkt som et bedre sted for os uvidende, undertrykte, lidende i 'den anden halvdel'

Karsten Nielsen, Chris Ru Brix, Karsten Aaen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

Kanyleteorien, - folk overtager forsvarsløst mediernes indhold, nyder især tilslutning hos partier, der netop har tabt et valg, og dem af deres tilhængere, som aldrig fører valgkamp. Henvisninger til medieforskningen har samme virkning som at hælde vand på en gås, og de pågældende har aldrig prøvet at ringe på hos arbejderklassen for at sige: Du har en falsk bevidsthed.

Selvom jeg ikke begriber, hvor Information har trykt Selsings tanker, er det vel ikke af den grund nødvendigt over for redaktionen at repetere Danmarks politiske historie 2001-2019 eller lave lister over alle de rædselsfulde ting, politik og befolkning har præsteret i den periode. Det er sikkert heller ikke nødvendigt at lave redegørelser for, hvad magtforholdene i kongeriget er. Hvis man vil vinde et valg, skal man droppe kanyleteorien, og hvis Selsing ikke vil det, er det udmærket.

Lone Hansen, Alvin Jensen, Chris Ru Brix, Holger Nielsen, Karsten Aaen, Eva Schwanenflügel og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Christian de Thurah

Når nogle kan mene, at det danske samfund er urimeligt venstresnoet, mens andre påstår, det er håbløst højreorienteret, kunne det tyde på, at vi har fundet en meget god balance. Ve os, den dag en af fløjene bliver tilfreds!

Erik Fuglsang, Søren Nielsen og Frederikke Nielsen anbefalede denne kommentar
Anna Lønne Sørensen

Det er jo lige modsat, der sker en højredrejning i samfundet hos de faggrupper Eva Selsing nævner: Lærere, pædagoger, journalister, forskere, medier i det hele taget, osv...
Hvor var alle journalisterne fx da Fogh-regeringen gennem nullerne var ved at køre landet i sænk med 'reformer' efter New Management-opskriften?? New Management som teori er jo for længst undsagt af sine egne opfindere. Fogh lagde også starten til 'konkurrence-staten', som alt for få journalister den gang og i dag sætter spørgsmål ved.
Men Eva Selsing er jo også ude af trit med tidens behov: Vi skal stoppe med at dele alting op i rød og blå politik, i enten/eller og kun gå efter det 'forskningsbaserede' og 'evidens'.
Som ærke-konservativ, der ønsker at kæmpe for eviggyldige værdier, burde hun kaste sig ind i kampen for mere HELHED i alting. At alting hænger sammen, at alle er forbundet, at jordens fællesskab af planter, dyr, mennesker er livets grundlov og vores stærkeste og kærligste værdi, at alle er sammen om kærligheden til livet og alle ønsker det gode for sig selv og sine kære, ja, for alle.

Lone Hansen, Alvin Jensen, Dennis Laursen, Steen K Petersen, Chris Ru Brix, Karsten Aaen, Søren Fosberg, Eva Schwanenflügel, Bjørn Pedersen og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

eva selvsving er da bare vor tids ørhard jakobsen, da han tordnede imod det ræverøde DR var det jo også direkte løgn, DR var såmænd bare neutral og tillod derfor meninger fra alle hjørner af samfundet,
men når man selv befinder sig helt ude på den yderste /"rabiate" ? højrefløj så vil selv S jo være et rødt parti, og så betyder det intet af der faktisk føres borgelig politik, for den kan jo aldrig blive borgerlig nok,
og jeg må så åbenbart være langt til venstre for i mine øjne er alle medier i dag borgerlige propaganda organer med enkelte undtagelser,
og her tænker jeg sådan set på avisen arbejderen som er det eneste medie i danmark med en ren venstreorienteret profil,
nærværende avis tilstræber neutralitet men i et så borgerligt mediebillede som det danske vil selv en avis som tilstræber neutralitet være mere borgerlig end rød,
det de borgerlige ønsker er åbenbart at ingen venstreorienterede må komme til orde i noget offentligt medie,
lidt som i socialistiske lande hvor medierne bakker op om systemet, så ønsker de borgerlige at alle medier skal bakke helhjertet op om kapitalismens og markedets ufejlbarlighed,
der må ikke være kritik heller ikke af det dybt kritisable, og alt snavset skal pænt blive under gulvtæppet,
og jeg kan da godt se det må være svært at være borgerlig, for de baserer jo deres samfundssyn på en lang stribe, lad os bare kalde det løgne,
for eksempel er der "trickle down", ideen om at bare kapitalen får helt frie hænder så bliver vi alle rigere, desværre så er der intet der tyder på det er sandt, tværtimod øges uligheden hurtigere jo friere hænder pengemagten får,
og så er der løgnen om at vækst altid er en god ide, og med klimakrisen og den eskalerende ulighed, fordi væksten automatisk tilfalder dem som har mest, er det vist åbenlyst at vækst er et problem i sig selv, og et onde snarere end et gode,
eller løgnen om at mere militær og oprustning kan bidrage til fred i verden !!
enhver som kan tænke kan da regne ud at militær er en trussel, og at krigene kun kan lade sig gøre fordi verden er fuld af militær,
"vores" militær er en lige så stor trussel som "fjendens" faktisk langt større da NATO jo er den suverænt største spiller i verden, og den mest aggressive,
og der er selvfølgelig mange andre løgne som man ønsker vi skal tro på, det er jo også en myte at vi har demokrati i praksis, for penge giver indflydelse og mange penge stor indflydelse,
man kunne sige at den rigeste ene % har lige så megen indflydelse som vi andre 99% har via stemmesedlen og sandsynligvis mere end det,
det er jo egentlig delvist rigtigt når mange mennesker synes det er til grin at stemme, i hvert fald så længe valget står imellem S og så andre partier på den borgerlige fløj, for S fører jo borgerlig politik netop fordi pengene bestemmer.
jeg mener så alligevel at man bør stemme, for undlader man at stemme vil dette jo svare til at stemme på det diamentralt modsatte af det man gerne vil støtte,
og en anden politik er jo teoretisk mulig i Danmark, der skal "bare" være et flertal til venstre for S, eller alternativt et massivt flertal hvori S indgår som et af de mindre partier og med en statsminister fra enhedslisten,
og måske er det dette scenarie de borgerlige er bange for, siden de er bange for at venstrefløjen bliver hørt i medierne.

PS hvis medierne er venstreorienterede hvorfor hører vi så mere til DFs og nye borgerliges meninger end til enhedslistens, begge partier er jo begge mindre så de burde vel ses og høres mindre,
og vi hører nærmest intet til SFs meninger, hvis mandater eller stemmer betød plads i medierne ville venstrefløjen være langt mere synlig, så det er ikke borgerlige meninger som holdes nede det er stik modsat,
men hvad hjælper "røde" journalister hvis alle redaktører er borgerlige.

Lone Hansen, Mogens Holme, Steen K Petersen, Karsten Nielsen, Palle Jensen, Karsten Aaen, Søren Fosberg, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Viggo Okholm

Jeg undlader helt at kommentere indlæggene og venter med at læse dem,for ikke at blive for påvirket
af I andre,inden jeg absolut lige vil kommentere bare lidt.
Jeg har anbefalet "skidtspanden" som er hældt ud over os her og vil gætte på at de fleste af os er helt uenige med denne Selsing.
Men hånden på hjertet alle os? Kan vi i grunden holde os helt fri af en form for "frelsthed" overfor borgerligheden,som her beskrives? Har vi ikke alle en tendens til at ville lukke munden på dem vi er uenige med i stedet for at lytte og argumentere i respekt?
Nu er jeg helt indforstået med at langt den største del af pressen er ejet af borgerskabet,som filosoffen her,næsten beskriver som undertrykte.
Men er det ikke også vigtigt at vi til venstre for midten ikke bare nedgør de gamle dyder?
Som jeg ser det kan det ha givet en gruppe på højrefløjen lidt for megenvind i sejlene og i mine øjne er de ved at blive for mange.
Jeg gik på pædagogseminarie 70-73 hvor jeg blev valgt som modvægt til DKP i de studerendes landsråds forretningsudvalg.
Jeg skal hilse og sige at tolerancen fra DKP kunne ligge et meget lille sted uanset de som enkeltpersoner var helt ok.Jeg har svogre nu som stemmer på DF og sværmer for dem som er værre, men som enkeltpersoner er de også ok.
Min pointe er vist tydelig- lad os aldrig blive skråsikre omkring egne ideologier uanset fareve.

Erik Fuglsang, Per Torbensen, Jens Flø, Thomas Slott, Chris Ru Brix, Jørn Rasmussen, Kim Saxman, arne tørsleff, Holger Nielsen, Søren Fosberg, Christian de Thurah, Ole Meyer, Pietro Cini, Claus Nielsen, Peter Beck-Lauritzen og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Hvad er det arbejderistiske-socialdemokratiske projekt i dag? Det er (omend ikke udtrykt) at ødelægge børnenes fremtid. Selv Rune Lund fra Enhedslisten har varmt anbefalet at få gang i de sorte hjul igen, og hvad er det andet end: Foren jer, de satans unger skal ned med nakken! Selv resterne af Å er med på den vogn.
Der findes ikke et eneste hæderligt parti i Danmark, der siger: Slut, prut med forbrugsfesten! Både for oven og for neden hedder det: Giv os flere penge i hænderne! Topskattelettelser og mere i kontanthjælp - så bliver der ikke mere ballade med os. Dem i midten bliver også tilfredse, for så kan de få lov at arbejde sig selv ihjel i god ro og orden.

Næsten ingen forlanger et andet samfund med andre livsværdier og lige værdighed. Der slikkes for pengene som aldrig før, selvom stress og depression er prisen. Samfundet holdes oppe af psykofarmaka til de lidende, og her er børnene også med. Hvorfor bliver der ikke oprør? Nej, hvorfor det? Vi har det jo godt i det lille Danmark, og da alle partier erklærer sig som arbejderpartier, så er det arbejderne, der går foran I selvødelæggelsen. Gid der vil blive lavet et ikke-arbejderparti. Lønarbejde er slaveri.

Engagementpuljen er der noget, der hedder. Der bliver givet millioner til grupper, der vil gøre noget grønt, især med en streng til udlandet. Ukraine fx skal lære noget af Danmark om, hvordan man ødelægger sig selv. Nej, det pakkes selvfølgelig ind i dyre ord og gode hensigter, men selvsmageriet fornægter sig ikke. Vi vil ikke lave om på det danske samfund, men gerne læse højt for andre.

Lise Lotte Rahbek, Randi Christiansen, Viggo Okholm, David Adam, Jens Flø, Kim Saxman, Trond Meiring, Holger Nielsen, Søren Fosberg og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Der er mange gode indlæg at læse her der går imod artiklens indhold som så sandelig ikke er videre underbygget.
Jeg vil dog gerne pointere,
Det er fint at Information bringer sådanne indlæg.
Alle holdninger, der ikke opfordrer til vold, skal kunne bringes som debatindlæg; Også de der er stik imod ens egen holdning.

Erik Fuglsang, Ole K. Ersgaard, Per Torbensen, Viggo Okholm, Jens Flø, Chris Ru Brix, Kim Saxman, arne tørsleff, Søren Fosberg, Christian de Thurah, Niels-Simon Larsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Tjah! Som VO skriver, ejes aviser af borgerlige konservative, men, som ES påstulerer, drives af venstre-orienterede journalister! Det er da en fin symbiose; ejerne tjener pengene på det journalisterne skriver og læserne vil læse!
Fortvivl ikke ES: borgerlige konservative har også deres højborge: virksomheder og finansverdenen. Deres aftryk i samfundet er betydeligt. Deres indflydelse og nytte overgår til fulde de "rødes". Og mht. at rage til sig, svine miljøet, påvirke lovgivningen og være uanstændig overfor mindre bemidlede, er de konservative borgerlige i en liga for sig.
ES, du får en "tudekiks" af mig!

Lone Hansen, Steen K Petersen, Jens Flø, Chris Ru Brix, Ruth Sørensen, Carsten Hansen, Søren Fosberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

Niels-Simon jeg er helt enig i at ingen partier tør sige sandheden, at vi skal markant ned i forbrug, og at dette gælder stort set alle danskere,
men faktisk kunne man godt gøre de fattigste lidt bedre stillet, og samtidig skære markant på det samlede forbrug,
men det kræver selvfølgelig at alle med et stort overskud skal reducere voldsomt,

så en fremtid med mindre ulighed og et samlet forbrug som er klimabæredygtigt er faktisk muligt, men det er jo nok umuligt at få mange danskere til at stemme på det projekt, og da slet ikke et flertal,
og for et parti skal man jo finde en balance imellem det man ønsker sig, og så det man kan skaffe stemmer til,

og så vil jeg gentage den grundlæggende forskel på borgerlige og "røde" politikere,
borgerlige anser økonomien som det vigtige og tillader derfor at økonomiske hensyn kan gå ud over nogle menneskers trivsel,
venstreorienterede anser menneskers trivsel som det vigtige, og tillader derfor at menneskelige hensyn kan gå ud over økonomiens vækstmuligheder om nødvendigt

og så er der jo klimaet, som dikterer en ganske markant reduktion af forbruget, og dermed en markant nedbremsning af økonomien, er ikke nok at væksten stopper, faktisk skal vi have en langt mindre aktivitet i samfundene,
men heldigvis behøver det ikke betyde en ringere livskvalitet, da livskvalitet jo handler om meget andet end forbrug, en generel nedsættelse af arbejdstiden til feks 20 timer ville være en god ide, så ville vi forbruge mindre og udlede mindre co2, og samtidig få mere kvalitetstid, så hvad venter vi på ???

Jan Fritsbøger

de 20 timer skal selvfølgelig være 2 dage af 10 timer, mindre transport til jobbet sparer jo co2,
og 5 dages fritid giver et markant bedre familieliv.

Niels-Simon Larsen

Jan WF: Mange gode tanker, enig. Der er en del mennesker, syge og på anden måde uarbejdsdygtige, der har det svært. Desuden kan jobcenterrotteræset tage modet fra mange.
Jeg er ikke tilhænger af det nuværende system, som tager naturen som gidsel. Jeg vil danne Gudsriget i form af det bæredygtige samfund, og intet er i øjeblikket bæredygtigt. Intet er godt, når isen smelter. Jeg finder bare ikke en ægte revolutionær holdning i vores røde lejr. Jeg er der selv, fordi der ikke er bedre steder at være.
Jeg har kun smil til overs for den borgerlige sid pænt på stolen og tag armene ned fra bordet når du spiser-holdning. De er overfladiske og stolte over at være det. Selvfølgelig skal man opføre sig ordentligt, men det ved alle, også i pengesager. Det skulle jo være så let som ingenting at vippe det borgerlige herredømme. I stedet har arbejdernes mål været at blive borgerlige. Når jeg går ned ad min gade, holder der flere og flere muskelbiler. Det skal der en god arbejdsløn til. Eva Selsing kunne så let som ingenting spidde arbejderpartierne, men hun er bange for at ramme sig selv.

Randi Christiansen, Jan Fritsbøger og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar
Frederikke Nielsen

Puha, vidste godt, jeg skulle forvente det værste inden, jeg gik igang med at læse denne artikel. Den blev dog værre end forventet alligevel :-o Jeg kan godt have ond af et menneske som Eva Selsing, der indholder så meget had, vrede og arrogance. Det må give et fattigt liv i ånden ikke at ville/turde gribe mangfoldigheden.

Forskellen på venstre- og højrefløjen kan måles ude på 2. decimal. Selv fremmedhadet har vendstrefløjen taget til sig. Men det var sikkert godt at skrive artiklen for Eva Selsing. Hun kom da af med "noget"...

kjeld jensen, Karsten Aaen, Marie Jensen og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Ole K. Ersgaard

Karsten Aaen:

Først tak til Information for at bringe Eva Selsings indlæg.
Det viser format.
Indlægget giver nemlig et godt udgangspunkt for en efterfølgende konstruktiv dialog, der jo gerne skulle berige og gøre de involverede parter klogere. Men efter at have læst de første kommentarer må dette være tilgode.

For det er trist at blive vidne til kommentarer, der kritiserer og kritiserer hendes indlæg for manglende dokumentation - uden selv at have ulejliget sig med at undersøge sagen.
Lad mig trække et enkelt eksempel frem:

Det er jo ynkeligt, at fx den universitetsuddannede Karsten Aaen, anfører…(…).. “jeg ved, at der findes en hel del skolelærere og gymnasielærere mm.”, der stemmer Venstre, og på de Konservative, ja, Lars Boje Matthiesen fra Nye Borgerlige er uddannet folkeskolelærer!”

For hvordan var det nu fx folkeskolelærerne stemte til Folketingsvalget d. 5 juni 2019?
Enhedslisten kunne mønstre 21,6% og SF 17% i alt 38,6%; Socialdemokratiet 28% og Det Radikale Venstre 11,4%. Hertil kommer Alternativet der opnåede 4,8%.
Så de “mørkerøde” + de “lyserøde/“ har 66,7% tilsammen.
Altså 2/3 del af stemmerne. Hertil kommer så De Radikale, der bringer det samlede antal tæt på 80%.
Til sammenligning var der kun 0,1%, der stemte på Nye Borgerlige, 2,5% på DF, 3,5% på Det Konservative Folkeparti og 9,7% på Venstre.

Skolelærerne stemmer rødt:
https://www.folkeskolen.dk/688540/socialdemokratiet-er-mest-populaer-bla...

Og hvordan var det nu gymnasielærerne stemte/ville stemme v/samme valg?

Resultatet i procenter
Socialdemokratiet 21,9
Enhedslisten 20,4
SF 16,2
Alternativet 15,8
Radikale Venstre 11,2
Venstre 5
Liberal Alliance 4,4
Konservative 3
Dansk Folkeparti 1,9
Kirstendemokraterne 0,2

https://gymnasieskolen.dk/se-hvor-dine-kolleger-vil-saette-deres-kryds-1

Eva Selsing har således ret med sin vurdering omkring folkeskolen og gymnasiet er “røde”.

Og så omkring lederen i en avis, der udtrykker dens holdning, ja naturligvis, men noget andet er de enkelte artikler.
De kan jo vinkles på forskellig vis.
Det usagte kan jo også give et andet billede af virkeligheden.
Hvorfor mon journalister finder et gult Sydjylland odiøst - og samtidig en ræverød hovedstad helt naturlig?
https://fyens.dk/artikel/stemmefordeling-røde-journalister-ser-gult

Erik Fuglsang, Niels Christensen, Morten Simonsen, Ole jakob Dueholm Bech, Søren Ferling, Chris Ru Brix, Jørn Rasmussen, Henrik Madsen, Henrik Andersen og Mikael Andersen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Eva Selsing.
Du har ret i, at det ikke går så godt for jer.
Heldigvis.

Steffen Gliese, Kim Houmøller, Claus Bødtcher-Hansen, Palle Jensen og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Man kan da for h.... ikke dele folk op i farver. Hvad vil det sige at være rød, blå, sort, grøn osv. Man har et demokrati, man har polititiske og menneskelige holdninger. Sætter kryds ved det parti eller den person, som man synes forvalter det bedst.
Det er jo postulater Selsing kommer med. Slår alle i samme bås, som ikke mener som hun. Synes hun er så langt ude. Hvad skal man kalde hende selv ... sortgrå.? med et touch af gult.

Thomas Olesen

Kære Information. Det er sympatisk at bestræbe sig på at være en pluralistisk avis, hvor alle kan komme til orde. Men der må da også være et krav om en vis kvalitet? Den kronik er da godt nok piv ringe! Men nu har debatøren da ihvertfald oplevet positiv særbehandling én gang fordi hun er konservativ.

Lars Schmidt, Niels Christensen, Marianne Jespersen, Mogens Holme, Karsten Aaen, Steffen Gliese, Jan Fritsbøger, Steen K Petersen, Helle Walther og Søren Nielsen anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

Eva Selsings problem er nok at hun står så langt ude mod højre at stort set alle andre i hendes perspektiv et venstreorienterede.

Fra kommentarerne til hendes indlæg forstår jeg at hun er fast og hyppig skribent på Berlingske og andre borgerlige medier, på den baggrund mener jeg det er fint at avisen her giver sine læsere et indblik i de tanker der rører sig på den front - selv om det skuffer mig at Berlinske, uanset hendes ideologiske ståsted, vil give spalteplads til et fjols som Selsing. Er det virkelig niveauet for den avis?

Lidt udenfor emnet, men berørt i flere kommentarer (Jan Weber Fritsbøger), er forslagene om reduktion af forbrug i samfundet som strategi til at løse klimaproblemerne. Jeg mener det er en misforståelse at gøre forbrug til det centrale problem, når det egentlige problem er forurening. Det er da rigtigt at forbrug forurener, men det er fordi produktionen af produkterne ikke er bæredygtig og derfor har en sænkning af forbruget potentiale til også at sænke forureningen. Men løsningen er dog at producere bæredygtigt i stedet for ikke at producere/forbruge. Det lykkelige er jo at der hverken er mangel på ren energi (VE) eller resourcer (cirkulær økonomi) og at det derfor principielt er muligt at producere forbruge uden at forurene naturgrundlaget, altså bæredygtigt (som ikke handler om småjusteringer af det bestående, men fuldstændig omlægning af samfundet). At gå ned i forbrug kan nok bringe os noget af vejen, men udvikler vi ikke bæredygtige produktionsmetoder komme vi ikke i mål uanset hvor spartansk vi prøver at leve. Vejen mod det mål er at gøre forurening til den centrale parameter i markedssystemet (afgift på forurening) så det kan betale sig ikke at forurene. Desuden vil det betyde reduktion af den økonomiske ulighed i samfundet (internalisering af markedets eksterne omkostninger) og beskatning af forurening vil betyde enden på kapitalismens ejerskab til naturgrundlaget (naturen som gratis losseplads for industriens affaldsprodukter) og derfor enden på kapitalismen som vi kender den.

Det er sjovt nok et princip (skat på forurening) som støttes af CEPOS der, så vidt jeg ved, har Eva Selsing i sin flok af tænkere. Men det har hun måske ikke tænkt på?

Helle Walther, Karsten Aaen, Steffen Gliese, Flemming Berger, Palle Jensen, michael andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
michael andersen

Hvad brokker højrefløjen sig over?
Er det et socialdemokratisk parti, der indtil for nyligt har ført klar borgerlig politik på skatte velfærds og fordelingspolitikken, der "toppede" med den sorte Thorning regering.

Er det SF og Enhedslisten, der siden murens fald har sat kultur og miljøpolitik højere en skatte og fordelingspolitik?

Der har ikke været ført anden en borgerlig liberal politik sidens murens fald, hvor de kulturradikale sammen med den politiske mediemæssige og økonomiske elite har ladet den lavere middelklasse og nedafter betale for globaliseringen og den større ulighed mellem rig og fattig også iden vestlige verden.

Problemet er at man ikke længere kan se forskel på SF,s højrefløj og venstre og konservative venstrefløj, fordi de overnævnte grupper bor i de samme enklaver og har samme social og økonomiske interesser og dermed ingen interessehar i nogen som helst for for virkelig forandring.

Tag george floyd situationen i america, hvor pludselig covid 19 den kæmpe social ulighed i america og Sanders progressive holdninger er ladt i stikken pga endnu en racistisk politisag i usa. Man gør samfundets problemer bevidst til race mod race, når det i virkeligheden er rig og den øvre middelklasse mod resten ligesom det er her i vores egen andedam. Det er bare ikke så slemt, fordi mere en hundrede års arbejds og velfærdskampe gør at vi ikke er på den skandaløse niveau som bl a usa er.

Og Joe Biden skal redde os fra pauseklovnen i det hvide hus, han har samme økonomiske holdninger som Trump!!! vor herre bevares.

Undskyld jeg gik lidt ud over artiklens indhold, men borgerlige sidder og brokker sig over at de "røde" styrre alt ting, når de er de borgerlig der sidder på erhvervslivet medier og andre og har haft en borgerliggjort socialdemokrati og kultur og værdi tossede på venstrefløjen som modstandere i 3 årtier er simpelhen hyklerisk.

Per Torbensen, Eva Schwanenflügel, Karsten Aaen, Jan Fritsbøger, David Adam, Ruth Sørensen, Lars Løfgren, Trond Meiring, Søren Fosberg, Chris Ru Brix og Kim Saxman anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Når man placerer sig selv tilpas langt ude på højrefløjen, er en naturlig konsekvens, at resten af samfundet fremstår som "venstreorienteret" - spørg blot trumpen om den mekanisme.

Selsing underskriver sig som filosof. Jeg synes, at hun skulle bede om at få sine skolepenge tilbage. Tydeligvis et svigt af de venstreorienterede lakajer på universitetet.

Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Søren Fosberg, Søren Kuhn og Palle Jensen anbefalede denne kommentar
niels astrup

Og så glemte Eva lige venstrefløjens værste forbrydelse: Dengang en meget ung Johanne Schmidt-Nielsen stod lige ved siden af Lee Harvey Oswald på skolebogslageret i Dallas og var med til at dræbe præsident Kennedy.

michael andersen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Flemming Berger og Chris Ru Brix anbefalede denne kommentar

Det er vel nok synd for de borgerlige at deres evner ikke rækker til at slå igennem uden for forretningslivet :\ :p

Lone Hansen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Sider