Folk

FOLK

Det ville tage en Amazon lagerarbejder godt 886 millioner timer at tjene det samme, som stifter Jeff Bezos har tjent på én dags aktiekursstigning
Debat
22. juli 2020

Jeff Bezos

Det er ikke dumt at leve af internethandel i øjeblikket. Mens verdensøkonomien er i knæ, og millioner af amerikanere har mistet deres job, steg Amazons aktie mandag med otte procent. Det tilføjede 86 milliarder kroner til stifterens formue.

Jeff Bezos II

Mindstelønnen for Amazons mange lagerarbejdere er omkring 97 kroner i timen. Det ville altså tage en af dem godt 886 millioner timer at tjene det samme, som deres øverste chef formåede på én dags aktiekursstigning.

Morten Messerschmidt

DF’s klimaordfører kan også omregne milliarder. På Twitter raser han over, hvad man kan få for de 4,5 milliarder kroner, som Danmarks EU-regning stiger med med budgetaftalen: 7.500 sygeplejersker eller 5.200 kroner årligt til hver pensionist.

Morten Messerschmidt II

Hvor mange kuglepenne, det svarer til, fremgår ikke. Messerschmidt har ellers tidligere ekseleret i at bruge store EU-summer på skriveredskabet. Helt præcist 486.000 kroner. Det skete, da han sad i ledelsen i den europæiske alliance MELD.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her