Folk

FOLK

AOC er som en judokæmper, alle republikanernes angreb bliver sendt tilbage i hovedet på dem
Debat
25. juli 2020

00’er-borgerlige

Der lyder et ekko fra 00’erne. Bjørn Lomborg har udgivet en ny bog om »klimapanik«, og i et interview i Berlingske taler Anders Fogh Rasmussen om fred og frihed i verden. Godt nok kæmper vi med Trump, virus og populisme, men det er ikke alt fra gamle dage, vi savner.

Venstre

Mens Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen kaldte det en »god dag for hele Europa,« da det nyt budget blev præsenteret, overvejer EU-parlamentariker Søren Gade at stemme imod aftalen med den voksne begrundelse, at han jo »kan se, at Stine Bosse er glad for den«.

AOC

Demokraternes stjernefrø, Alexandria Ocasio-Cortez, er som en judokæmper. Hver gang republikanerne går efter hende, kanaliserer hun angrebets kraft tilbage i hovedet på dem. »Blot en bartender,« sagde én fx om hende, og to tweets senere handlede diskussionen om konservatives klassehad.

AOC

Denne uge kaldte et republikansk kongresmedlem hende for en »fucking bitch« og forsvarede sig senere med, at han som gift mand med to børn normalt er »meget bevidst om sit sprog«. AOC svarede i Kongressen med en glødende tale om, at ‘pæne’ mænd også kan være sexistiske krænkere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her