Folk

FOLK

Danske myndigheder fumler med markeringen af Færøernes nationaldag den 29. juli, mener folketingsmedlem Skaale fra Javnaðarflokkurin
8. juli 2020

Sjúrður Skaale I

En færøsk flagkrise er under opsejling. Det peger folketingsmedlem Skaale fra Javnaðarflokkurin på i en række spørgsmål til justitsministeren. Regeringen besluttede i 2016, at offentlige bygninger på Færøernes nationaldag ólavsøka den 29. juli skal flage med Færøernes flag, Merkið.

Nick Hækkerup

Men i 2016 blev der flaget med et flag i de forkerte farver. Og i 2018 og 2020 blev Merkið flere steder hejst en måned for tidligt, nemlig den 29. juni. Justitsminister Nick Hækkerup svarer, at statslige myndigheder har pligt til at hejse flaget, og kalder det »begynderfejl«.

Færøske studenter

Merkið har hvid bundfarve med et rødt kors med en tynd blå kant. Det blev designet af færøske studerende og første gang hejst på Færøerne i 1919. Hvid symboliserer den klare himmel og bølgernes skumtoppe, og rød og blå er en anerkendelse af forbindelserne til Norge og Island.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Poul Anker Sørensen
Poul Anker Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

Vi kunne da sagtens flage med både det Grønlandske og det Færøske flag ved grænseovergangene til Tyskland - især når vi i forvejen flager med det Islandske, det Norske, det Svenske og det Finske flag.

Det virker helt oplagt.