Folk

FOLK

Debat
31. juli 2020

Fireårige poeter

Den fireårige brite Nadim Shamma-Sourgen skal udgive en digtsamling. Det er hans mor, der skriver digtene ned, efterhånden som han deklarerer dem. Det samme har den danske digter Thomas Boberg gjort for sin fireårige søn, Louie Bannor Boberg, hvis digte snart kan læses i tidsskriftet Hvedekorn.

Sci-fi-forfattere

80 science fiction- og fantasyforfattere har underskrevet en protest mod at afholde den årlige World Science Fiction Convention i Saudi-Arabien i 2022 på grund af landets ufrihed og menneskerettighedsbrud, som de mener, strider mod alt, hvad de to genrer står for.

Kugletrillere

Glaskuglespil er under coronakrisen blevet en populær tilskuersport. På youtubekanalen Jelle’s Marble Runs, som har 1,2 millioner abonnenter, triller glaskugler med forskellige farver, navne og hold om kap på forskellige baner, der imiterer kendte sportsgrene som sprint og Formel 1-løb.

Shinzo Abe

Japanske myndigheder er stærkt utilfredse med en ny statue i Sydkorea. Statuen ligner Japans premierminister, Shinzo Abe, knælende foran en anden statue, der forestiller en af de tusindvis af koreanske kvinder, som under Anden Verdenskrig blev gjort til sexslaver af det japanske militær.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her