Kommentar

Georg Metz: Fortabelse og håb

Veje til eftertanke og oplysning
Den stadig nye Radio4 er ikke så tosset. Nu har den Aarhus-baserede station, afløseren for Radio24syv, trekvart år på bagen og tilbyder flere gode programmer i mere eller mindre klassisk public service-tradition, skriver Georg Metz i ugens Intermetzo.

Den stadig nye Radio4 er ikke så tosset. Nu har den Aarhus-baserede station, afløseren for Radio24syv, trekvart år på bagen og tilbyder flere gode programmer i mere eller mindre klassisk public service-tradition, skriver Georg Metz i ugens Intermetzo.

Ernst van Norde

Debat
17. juli 2020

Præsten Sørine Godtfredsen skrev kronik i avisen forleden. Befinder man sig til venstre for midten hinsides Sørine Godtfredsens blåfrosne livssyn, er man som kamelen foran nåleøjet. Uden den Gud, Sørine Godtfredsen underkaster sig, er det nat med de rodløse i Jesus. Fortabelsen er ikke en trussel, snarere et løfte om lidelse til døden. Arvesynden, hvad fanden det så er for en størrelse, forbliver uindløst, og evigt liv bliver der ikke noget af.

Sørine Godtfredsen benyttede foruden turen i ydre mission anledningen til at repetere sin smagfulde udtalelse om statsministeren. Ifølge kronikkens svovlprædiken er Mette Fredriksen (S), i virkeligheden, glad for coronaen. Krisen tilfredsstiller hendes forfængelige magtbegær. Sådan mener den sværmeriske Godtfredsen, hvis selvplageriske behov for at se synd og fortabelse i meningsafvigende medmennesker let kan forveksles med tolerancens og den fribårne tankes uforsonlige fjende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Georg Metz <3 !!!

Gitte Loeyche

"Sørine Gotfredsens blåfrosne livssyn"! En mere præcis beskrivelse skal man lede længe efter. Tak Georg Metz!

Anker Heegaard, Hans Larsen, Hanne Ribens, Bjarne Bisgaard Jensen, Herdis Weins, Eva Schwanenflügel, Poul Erik Pedersen og Inger Jensen anbefalede denne kommentar
Marianne Jespersen

Så enig med Georg Metz om DR´s forfærdelige jubelannonceringer af programmerne. Det er simpelthen ulideligt og direkte kvalmende. At vi i øvrigt også får spoleret vores filmoplevelser ved ikke at få hele filmen inkl. dens afslutning i fred og ro er vel udover chikane af seere vel et ophavsretslig overgreb. Kan man håbe relevante folk rejser sag og protest overfor DR?

Flemming Kragh Pedersen, Egon Stich, Hans Larsen, Hanne Ribens, Bjarne Bisgaard Jensen, Tage Lauritsen, Herdis Weins og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Mens vi har fat i raspen, forsynder DR sig bestandigt mod droit morale ved konsekvent at lemlæste spillefilms slutning. Christian Braad Thomsen klagede i sin tid over mishandlingen. Det blev kun værre. Men en film fortsætter altså ud over sidste replik. Det sker i musikken. Eller i stilheden. DR bryder ind i det finale billede henrykt over næste programpunkt. Følger endnu en film, fortæller de for en sikkerheds skyld, hvad den handler om. De kunne godt give eftertanken og den udklingende, men vigtige musik til at afrunde oplevelsen bare 15 sekunder."

Ja.
Må Sørines forbandelse komme over dem.

Får de ikke blister på stemmebåndet af al den ferske hjertelighed, leveret ovenpå en fladmast filmoplevelse?

Jens Hovmand

Hvad der virkelig undrer mig, når religiøse personer som Sørine Gotfredsen udtaler sig som hun gjorde, er, når de har underkastet sig deres respektive religion, at de absolut skal projicere deres religiøst inducerede angst, ud på vi andre.
Tag ansvar for hvad du slipper ud.