Analyse

Georg Metz: Pligten over optugtelse

De seriøse amerikanske medier i trumpizmens onde år
Sandt er det, at et medie som CNN i de seneste tre år har undergået en forandring i den forstand, at den verdensomspændende tv-station har anlagt en konsekvent Trump-kritisk linje. CNN rapporterer fortsat betryggende i sine korte nyhedsudsendelser og ligner her et traditionelt nyhedsbureau med breaking news. Men i værts- og kommentatorsporet er det noget andet, skriver Georg Metz i ugens Intermetzo.

Sandt er det, at et medie som CNN i de seneste tre år har undergået en forandring i den forstand, at den verdensomspændende tv-station har anlagt en konsekvent Trump-kritisk linje. CNN rapporterer fortsat betryggende i sine korte nyhedsudsendelser og ligner her et traditionelt nyhedsbureau med breaking news. Men i værts- og kommentatorsporet er det noget andet, skriver Georg Metz i ugens Intermetzo.

Carlos Barria/Ritzau Scanpix

Debat
10. juli 2020

Endog The New York Times kan begå fejl. Avisens dækning af mordet på Bornholm forleden blev i den henseende en chokerende erkendelse for nogle.

Men at verdens bedste avis dummer sig, er kun overraskende for dem, der deponerer kritikken i polemiske paratfordomme og lader instinktet råde. Racismen går ikke i strækmarch mellem Rønne og Hasle.

Andre konstaterede således fadæsen uden at miste troen på NYT og menneskeheden. Atter andre opfatter historien som en bekræftelse på en hidsig påstand om de amerikanske liberale mediers krise i disse tider, hvor neutralitet og balance i hån mod vælgerne ryger i kloakken: Det sker, hver gang Donald Trump åbner munden.

Denne nu ofte luftede mening, mestendels til højre for midten, at The New York Times, CNN, The Washington Post, NBC og mange andre har pensioneret de journalistiske dyder, er lidt mere kompliceret. De samme mediers grundlæggende og erklærede forestillinger om god journalistik tager jo alle udgangspunkt i forpligtelsen på public service i nyhedsformidlingen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Georg Metz

Vi må se at få solgt TV2 til private aktører -
så har Statsmagten da kun 1 TV- & Radio Station under sin overhøjhed.

TV2's salg er tilsyneladende gået helt i stå.

Claus Bødtcher-Hansen

10/jul/2020

Georg Metz,

rystende læsning,
og tak din klare formulering !

Venlig hilsen
Claus