Kommentar

Georg Metz: Med Trump ved roret får journalisterne sin sag for

USA på katastrofekurs mod kup
Den journalistiske dækning af fænomenet Trump rejser til stadighed fundamentale spørgsmål.

Den journalistiske dækning af fænomenet Trump rejser til stadighed fundamentale spørgsmål.

Leah Millis

Debat
31. juli 2020

Bortset fra den daglige demonstration af klar inkompetence. Bortset fra at han lyver hurtigere, end hestene på galopbanen render. Bortset fra at han utvivlsomt forbereder et statskup for at fastholde den magt, der kan forpurre et senere retsopgør. Bortset fra det og ikke så lidt andet er det mest oprivende ved den amerikanske præsident, Donald Trump, at man er tvunget til at beskæftige sig med denne underlødighed.

Det betyder noget, hvad personen med koderne til atombomberne siger og foretager sig. Forleden forklarede præsidenten tre gange i træk, at han netop havde »bestået« en kognitiv test, som imidlertid viste det modsatte af, hvad han hævdede. Testen blev heller ikke foretaget nu, men i 2018. Frem for hævdede åndsevner tydede det roterende referat af præstationen på en ringe forstand under mentalt havari. Ganske enkelt.

Men den journalistiske dækning af fænomenet Trump rejser til stadighed fundamentale spørgsmål.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben K L Jensen

Metz - Tak for den rosværdige beretning om Børge Outze´s balancegang i tider hvor objektiviteten er under pres,men hvad gør man har med en præsident at gøre der tydeligvis er sindsyg - en egocentriker der har atom-knappen inden for rækkevidde ? Well - Man gør det rigtige inden det er for sent - man angriber uden smålig skelen til metoderne med sandheden - det eneste våben man har mod løgnene i håbet om at flertallet af vælgerne får ham sat på porten inden galningen gør ubodelig skade - på USA og resten af Verden.

Torben Lindegaard

@Georg Metz

"Bortset fra at han utvivlsomt forbereder et statskup for at fastholde den magt, der kan forpurre et senere retsopgør."
citat fra artikelen

Virakken må være steget dig til hovedet, når du således påstulerer at være bekendt med Trump's planer om et statskup, hvis han skulle tabe valget til November .... al det ved du ikke en dyt om.

@Torben Lindegaard: Metz skriver ikke noget om hvis Trump skulle tabe valget. Jeg tror Metz sigter til Trumps forsøg på at undgå valget
https://www.dr.dk/nyheder/udland/trump-lufter-ide-om-udskyde-praesidentv...

Torben Lindegaard

@Ron Levy 31. juli, 2020 - 14:24

Hvis præsidentvalget udsættes, er det på grundlag af en Lov vedtaget i Kongressen -
jævnfør Martin Burcharth's leder i dag - og så er det ikke et statskup.

Så Georg Metz ævler bare om ting. han i hvert fald ikke ved noget om.
Såsom det Statskup, der utvivlsomt er under forberedelse i USA !!!

Thomas Tanghus

Jeg kan ikke huske på hvilken TV-station, men Trump ville ikke sige, hvorvidt han ville acceptere et eventuelt nederlag.