Læserbrev

Intet belæg for at kritisere Mette Frederiksens udenrigspolitik

Når Erik Boel i Information påstår, at statsministeren hverken interesserer sig for eller ved ret meget om international politik, er det en udokumenteret påstand. Man kunne ønske sig, at han underbyggede sin kritik med saglige argumenter, skriver Rasmus Stoklund (S) i dette debatindlæg
Debat
7. juli 2020

Den forhenværende højskoleforstander Erik Boel, som for et par årtier siden var ansat i Socialdemokratiet, skrev i Information den 2. juli et af sine jævnlige indlæg om, hvor skidt alting står til i det gamle arbejderparti.

Denne gang er det især statsminister Mette Frederiksen (S) og regeringens udenrigspolitik, der står for skud. Uden skyggen af belæg påstår Boel, at statsministeren ikke interesserer sig for eller ved ret meget om international politik. Det aner han naturligvis ikke noget om, og han ulejliger sig da heller ikke med at underbygge sine påstande.

Ovenikøbet er de eksempler, Boel trækker frem forkerte: Grønland er vi ifølge Boel »ved at tabe på gulvet«.

Har Boel fuldstændig glemt, hvor fornuftigt det blev håndteret, da Donald Trump lancerede sit ønske om at købe Grønland, og hvordan statsministeren undgik, at det udviklede sig til en konflikt med vores vigtigste allierede?

EU-politikken er den også gal med ifølge Boel. Men Boel må da være klar over, at det var Venstre, som for få uger siden satte godt tre årtiers bredt forankret samarbejde om EU over styr? I øvrigt er det da et udtryk for ansvarlighed, at statsministeren ikke blindt accepterer EU-Kommissionens ønsker om øgede EU-budgetter, som vil koste danskerne milliarder af skattekroner. Penge, der vil betyde velfærdsbesparelser herhjemme.

Endelig forekommer kritikken af en manglende udenrigspolitisk linje fra regeringens side usaglig. Et hurtigt opslag på avisdatabasen Infomedia viser eksempelvis, at udenrigsminister Jeppe Kofod (S) den seneste tid har udtalt sig om både USA, Palæstina-konflikten og Hongkong, hvor Boel påstår, at regeringen »intet mener«.

Erik Boel har i årevis haft et stort behov for at kritisere Socialdemokratiet i avisernes debatspalter, men man kunne ønske, at kritikken i fremtidige indlæg blev funderet i argumentation frem for anklager og udokumenterede påstande, hvilket desværre har været Boels hidtidige arbejdsform.

Rasmus Stoklund, udlændinge- og integrationsordfører (S)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her