International kommentar

Den mest interessante kritik af Trump kommer fra konservative og borgerlige

Trumpismens skarpeste kritikere skal findes blandt de borgerlige ’Never Trumpers’, som nu støtter Joe Biden – og som efter et Trump-nederlag vil gå efter at redde Det Republikanske Parti ud af kløerne på destruktive ekstremister, skriver Ian Buruma i denne kommentar
’Never Trumpers’ omfatter journalisten David Frum og forfatteren Peter Wehner (begge taleskrivere for George W. Bush) og kredsen omkring det såkaldte Lincoln Project, og deres effektfulde videokampagner har vakt Trumps vrede.

’Never Trumpers’ omfatter journalisten David Frum og forfatteren Peter Wehner (begge taleskrivere for George W. Bush) og kredsen omkring det såkaldte Lincoln Project, og deres effektfulde videokampagner har vakt Trumps vrede.

Leah Millis

29. juli 2020

Længe er den mest interessante kritik af USA’s præsident Trump og trumpismen kommet fra højre. Ikke fra ’alt-right’, det evangeliske højre eller det racistiske højre. Men fra konservative og borgerlige, som traditionelt har stemt republikansk.

Disse såkaldte ’Never Trumpers’ omfatter journalisten David Frum og forfatteren Peter Wehner (begge taleskrivere for George W. Bush) og kredsen omkring det såkaldte Lincoln Project, hvis effektfulde videokampagner har vakt Trumps vrede.

Man kan også nævne kommentatorer som Ross Douthat og Bret Stephens i The New York Times eller The Washington Posts Jennifer Rubin. Alle disse konservative røster har gennemgående formuleret en mere tankevækkende kritik af trumpismen end deres progressive kolleger.

De antitrumpistiske konservative er ikke så moralistiske og snobbede som de venstreliberale kritikere. Hver dag gennemhegles Trump i den venstreliberale elites medier for sin tarvelige smag, primitive manerer og uformående formuleringer. Men selv om disse aspekter af manden er utiltalende, udgør de ikke hans værste egenskaber.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • John Scheibelein
  • lars søgaard-jensen
  • David Zennaro
  • Peter Knap
  • Pietro Cini
  • Tommy Clausen
  • Poul Anker Juul
John Scheibelein, lars søgaard-jensen, David Zennaro, Peter Knap, Pietro Cini, Tommy Clausen og Poul Anker Juul anbefalede denne artikel

Kommentarer

De herrer og muligvis enkelte damer i "The Lincoln Project" er sikkert anstændige mennesker. Men deres hovedmål er helt klart at sikre det bestående system imod et mere retfærdigt socialt samfund repræsenteret af Bernie Sander og AOC's politik.

Niels Jakobs

Giver det republikanske parti bonus ved november valget, at give den som ansvarlige og altså nedskære de 600 $ understøttelse. Det har jeg meget svært ved at indse. Måske dog til de enkelte "liberale", som er fortalere herfor, i form af genvalg.
Argumentet er dog ikke for nedakæringen er mindre det , at vìse sig være "anti Trump", men mere , at en så høj understøttelse vil afholde dens modtagere fra at søge de udbredte "working poor" lavtlønsjobs ..Det er derfor også søm til kisten med borgerløn der leveres hermed..