Læserbrev

Socialdemokratiets skatteordfører: Tech-giganterne skal bidrage mere til fællesskabet

Kira Marie Peter-Hansen (SF) krævede forleden i et udmærket debatindlæg, at Danmark skal sikre, at EU-landene indfører en techskat. Selvfølgelig skal techgiganter bidrage til fællesskabet. Det kæmper regeringen også for, skriver skatteordfører Troels Ravn (S) i dette debatindlæg
Debat
3. juli 2020

Den 29. juni skrev Kira Marie Peter-Hansen, at Danmark og regeringen skal gå forrest i kampen for at få techgiganter som Netflix og Google til at betale skat, og den tilgang har den nuværende regering også.

I Socialdemokratiet har vi i enhver sammenhæng fokus på bekæmpelse af skatteunddragelse og brugen af aggressiv skatteplanlægning. Den socialdemokratiske regering har en anderledes ambitiøs tilgang til internationale skattespørgsmål end den tidligere regering. Stigende ulighed og uretfærdig fordeling af ressourcerne vil slå benene væk under vores samfund, demokrati og økonomi. Danmark og Europa har brug for en klar ny retning, som er ambitiøs og retfærdig, og vi vil bekæmpe aggressiv skatteplanlægning og sikre, at alle bidrager til fællesskabet.

Mange af udfordringerne er internationale, og de løses bedst globalt eller i EU-regi. Danmark har i mange år været et foregangsland i bekæmpelsen af international skatteunddragelse og skattelykonstruktioner. Vi arbejder lige nu målrettet for en beskatning af den digitale økonomi og en effektiv bund under selskabsskatten i EU. Samtidig skal løsningerne både sikre finansiering af vores kernevelfærd og fastholde gode konkurrencevilkår for erhvervslivet.

Her vil jeg også fremhæve sammenhængen med de verserende drøftelser i OECD om beskatningen af den digitale økonomi, der skal sikre, at ingen virksomheder kan undgå at bidrage til fællesskabet. Det forventes, at der indgås en politisk aftale mellem landene inden årets udgang. Hvis det ikke lykkes at opnå enighed i OECD, vil regeringen søge løsninger i EU.

Nationalt opruster regeringen også i kampen mod skatteundgåelse og aggressiv skatteplanlægning. Regeringen har indgået en politisk aftale med samtlige Folketingets partier om en styrkelse af skattekontrollen. Det er min klare opfattelse, at det bedste bolværk mod skatteunddragelse og aggressiv skatteplanlægning er en ressourcestærk national indsats samt et stærkt internationalt samarbejde.

Uanset hvilken type virksomhed man driver, så skal man bidrage til fællesskabet. Det er helt afgørende, at også techgiganterne betaler den skat, de skal. Jeg håber derfor også, at vi fortsat, på tværs af Folketingets partier, vil stå sammen om denne dagsorden.

Troels Ravn er skatteordfører (S)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ole Svendsen

Dejligt, hvis I vil tage skatteunddragelse seriøst og sikre at de store tech selskaber betaler skat i Danmark. Det er på tide.

EU's liste over skattely er håbløst udvandet, f.eks. er EU's værste skattely: Holland, Luxemburg og Irland ikke med på listen. Derfor bør Danmark lave en national liste over skattely lige som Frankrig og Holland har gjort.