Folk

FOLK

I litteraturen er mænd handlekraftige, mens kvinder mest bare ser ud, har dataloger fundet ud af
Debat
3. august 2020

Mænd

En datalog fra Københavns Universitet har sammen med en gruppe datalogkolleger analyseret de ord, der bliver brugt om mænd og kvinder i 3,5 millioner engelske bøger. De har fundet ud af, at mænd ofte beskrives med tillægsord, der beskriver deres opførsel.

Kvinder

Det hyppigst forekommende mandeord er ’retfærdig.’ Kvinder derimod bliver langt oftere beskrevet med tillægsord, der handler om deres udseende. Det mest brugte af de 11 milliarder ord, datalogerne har analyseret, er ’smuk’.

Ellen DeGeneres I

Det er ikke let at være chef i Hollywood. I hvert fald er endnu én blevet beskyldt for at skabe et arbejdsmiljø fyldt med sexchikane og racisme. Denne gang talkshowværten Ellen DeGeneres, der som reaktion på beskyldningerne har skyndt sig at fyre sin producer.

Ellen DeGeneres II

Selv om hun er chefen for det hele, afviser hun selv at have kendt til den dårlige stemning på settet. Rygterne siger dog, at den 62-årige stjerne overvejer at lukke det show, hun har i sit eget navn, så måske vidste hun det alligevel godt en lillebitte smule.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Thomas Tanghus

Uha, dataloger sandeligen er et skarpt folkefærd.

David Zennaro

Det er vi!