Folk

FOLK

Kvægavlsdramaet ’Onkel’ har fået en velfortjent prisnominering, og en norsk boganmelder har fået en velfortjent korrigering
Debat
24. august 2020

Sønderjyder

Frelle Petersens sønderjyske kvægavlsdrama Onkel er nu nomineret til Nordisk Råds Filmpris. Kvægavlsdramaet er en ny tendens i nordisk film. I 2018 kom Før frosten af Michael Noer, sidste år kom så Onkel, og lige nu kan man se islandske Grímur Hákonarsons Mælkekrigen.

Realister I

Norske Aftenpostens anmelder Mari Grydeland skrev, at det var urealistisk, at en karakter i Tom Egelands krimi Kongen formåede at skrive følgende besked på et toiletlåg med en læbestift: »Monica Collett Archer. Kører nordpå i hvid Transit med 2 italienske mænd.«

Realister II

Så meget kunne der ikke stå, mente hun. Med posten fik hun så en dag en pakke fra Tom Egeland indeholdende et toiletlåg, hvorpå han havde skrevet det hele med en læbestift af mærket Yves Saint Laurent, ligesom i romanen. Anmeldere skal ikke overvurdere deres egen realitetssans.

Døde svin

Det er lykkedes hjerneforskere fra Yale School of Medicine at sætte en lille smule gang i hjernerne fra 32 nyslagtede svin ved at lade en form for kunstigt blod med ilt og anden næring løbe gennem hjernevævet. Science fiction bliver med tiden mere og mere realistisk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her