Folk

FOLK

Et dystert jubilæum for et masseødelæggelsesvåben giver anledning til overvejelser om de mulige farer for dets genanvendelse
Debat
6. august 2020

Michael Rubin

Hvor i verden er faren for væbnet nuklear konfrontation størst, 75 år efter ragnarokket i Hiroshima? Måske i Taiwan, som en prominent sikkerhedsrådgiver, tæt på republikanske magtkredse, nu foreslår at udstyre med a-våben ’made in USA’.

Li Zuocheng

Har Trump Rubins øre, kan vi få en reprise af Cuba-krisen. Også Kina rasler med sablen. Sidst i juli truede dets generalstabschef med, at ’Folkets Væbnede Styrker’ vil invadere Taiwan, hvis østaten gør alvor af planer om løsrivelse.

Alex Azar

I går kom det frem, at USA’s sundhedsminister og et ’følge af højtstående embedsmænd’ om få dage vil besøge Taiwan. Det første amerikanske ministerbesøg siden 1979 vil Kina uundgåeligt se som en massiv provokation.

Donald Trump

Der spekuleres over, om Trump er på vej med en ’oktoberoverraskelse’. Washington Post tror dog, at snarere end at provokere Kina vil præsidenten frigive en tidlig COVID-19-vaccine – uden om alle procedurer for sikkerhedsgodkendelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her