Folk

FOLK

Den nuttede delfin Delle har efter et makabert drab gjort Svendborg Havn til et utrygt sted at søge hen for de hedebølgelidende fynboer
Debat
7. august 2020

Dræberdelfin I

Hedebølgen er her, og en kold dukkert kan være yderst fristende. Bor du i nærheden af Svendborg, skal du måske droppe havnen og i stedet finde en kølig swimmingpool at svale dig i, for i Svendborg Havn er det blevet farligt at bade – en sand dræbermaskine on the loose.

Dræberdelfin II

Der er hverken tale om en olm haj eller en speedbåd, som sejler hasarderet rundt og pløjer badegæster. Nej, den nuttede delfin Delle, som i månedsvis har huseret i havnen, hvor den er kendt og elsket af alle i Svendborg, er gået bersærk og har i blodrus dræbt et marsvin.

Dræberdelfin III

Til Ekstra Bladet fortæller en lokal, den 40-årige Christel Black, at hun på en tidlig morgentur så Delle plaske rundt i havnen og lege med et mindre havdyr, nemlig et marsvin. Hun tænkte, at det da var dejligt, hvis Delle havde fået en kæreste. Men så blev legen vild.

Dræberdelfin IV

Pludselig slyngede Delle marsvinet højt op i luften, gav det et ordentligt bask, og så var marsvinet dødt. Det er uvist, hvordan de lokale forholder sig til Delle efter drabet. Men historien viser da, at man kan se nok så nuttet ud og stadig være et utilregneligt øresvin.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det er uomtvisteligt, at delfiner vil udkonkurrere marsvin.
De hader dem bare..