Kommentar

Georg Metz: Kulturradikal dividende

Gode boliger også i ghettoer begrænser smittens omfang
Hvorfor bestemte befolkningsgrupper heriblandt dansk-somaliske personer rammes hårdt, bør sammenholdes med forskning i unges adfærd. Det er bydende nødvendigt uden mavefornemmelser og fordomme at finde reelle forklaringer, skriver Georg Metz i ugens Intermetzo.

Hvorfor bestemte befolkningsgrupper heriblandt dansk-somaliske personer rammes hårdt, bør sammenholdes med forskning i unges adfærd. Det er bydende nødvendigt uden mavefornemmelser og fordomme at finde reelle forklaringer, skriver Georg Metz i ugens Intermetzo.

Sigrid Nygaard

21. august 2020

Den menneskeforagt og lodrette dumhed, der gøder racismens og antisemitismens irrationelle had, har til alle tider også givet sig udtryk i angsten for, at de ringeagtede bringer sygdomme med sig.

»Luk ghettoerne!« forlangte Pia Kjærsgaard forleden, fulgt op af partiløjtnanterne og den kreative Inger Støjberg med krav om skarpe restriktioner mod danskere af somalisk herkomst. Nye Borgerlige forlangte fremmedartede smittebærere udvist, hvorhen stod ikke klart.

Ifølge partiformand Vermunds bekymring for danske danskere af ret til riget kan fremmede af mellemøstlig og afrikansk herkomst ikke finde ud af det og respekterer ikke myndighederne, og de kan jo heller ikke tale ordentligt aarhusiansk.

I somaliernes miljøer har sundhedsmyndighederne angiveligt sporet en del af den opblussen af coronaen, som den store by nu må tage sine drastiske forholdsregler over for. Smitten kan selvsagt genopstå alle steder og smitte videre, uanset almindelig udbredt omhyggelighed og stigende brug af mundbind og masker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Per Christiansen
 • Erik Karlsen
 • Peter Gløde
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Freddie Vindberg
 • Hanne Ribens
 • Thomas Tanghus
 • Christian Mondrup
 • Arne Lund
 • Marianne Stockmarr
 • Svend-Erik Runberg
 • Katrine Damm
 • Ete Forchhammer
 • John Scheibelein
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Marianne Borgvardt
 • Hans Larsen
 • Eva Schwanenflügel
 • Tino Rozzo
 • Ib Gram-Jensen
 • Kurt Nielsen
 • Poul Anker Sørensen
 • erik pedersen
 • Werner Gass
 • Lars Koch
 • Torben K L Jensen
Per Christiansen, Erik Karlsen, Peter Gløde, Maj-Britt Kent Hansen, Freddie Vindberg, Hanne Ribens, Thomas Tanghus, Christian Mondrup, Arne Lund, Marianne Stockmarr, Svend-Erik Runberg, Katrine Damm, Ete Forchhammer , John Scheibelein, Bjarne Bisgaard Jensen, Marianne Borgvardt, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Tino Rozzo, Ib Gram-Jensen, Kurt Nielsen, Poul Anker Sørensen, erik pedersen, Werner Gass, Lars Koch og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Eureka - kommer det fra Metz når han er bedre end selveste Steen Brostrøm til at han forklare hvad der sker når en viril virus fra Kina rammer et multi-kulturelt samfund der er udstykket i ghettoer der der bebos af beboere med en vidt forskellig indkomstskala og hvad der sker med det tynde lag fernis der udgør forskellen mellem et dumt svin og en bedsteborger fra Virum. Metz er uforlignelig.

Hanne Ribens, Freddie Vindberg, Christian Mondrup, Marianne Stockmarr, Marie E. Rasmussen, Gitte Loeyche, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, erik pedersen og søren ploug anbefalede denne kommentar

Mht. de unge deres kram og fodboldfester osv. og den spredning der pt. udgår herfra. Det er et resultat af curling-kulturen og frygten for at gå glip af noget overhovedet. Ikke gå glip af studenterkørsel, fredagsbar, Sunny beach div. festivals osv. For den slags kommer jo kun en gang i livet, og tænk! tænk! hvis lille mig gik glip af noget, og måtte vente til næste år!! Frygteligt.
Og de unge får skam opbakning i en af landets største aviser, Politiken, hvis vattede chefredaktør, Chr. Jensen,(godt Inf. slap af med ham) mener, at hvis ikke de unge får lov til uhæmmet at udfolde sig, ja så taber vi dem for evigt.
Nok er Politiken slem i sit daglige det-er-altid-synd-for-nogen, men Jensens leder slår alt mht. klynk og flæb og uansvarlighed.
Læs selv - det er hård kost - https://politiken.dk/debat/klummer/art7886406/Når-jeg-ser-politirapporter-fra-landets-større-byer-får-jeg-virkelig-ondt-af-vores-unge

PS: det kunne være nyttigt, om der blev gravet i smittetal og indlæggelser. Hvor mange er unge, leverpostejfarvede danskere og hvor mange er "somaliere". Mon Mette Frederiksen er med på det?

PPS: Deadline i går aftes: Sikandar Siddique debatterede med Soc.dems Martin Henriksen-klon: Rasmus Stoklund, integrationsordfører. Han sagde hvad han skulle sige, men jeg bed mærke i en interessant detalje. I reversen havde han et mellemstort dannebrog - det er vist ret nyt, at Sosserne nu bære Dannebrog i det offentlige, men ikke overraskende for det er jo et led i Sass Larsen-strategien om at holde på de tidl. DF-vælgere.
Jeg vil derfor ikke blive spor forbavset hvis der SD' næste årsmøde vil båret danske faner ind i salen, af unge blonde kvinder, klædt i hvidt og rødt.
Fusionen med DF går nok lidt hurtigere end de fleste af os forestiller os.

Per Christiansen, Erik Karlsen, Ete Forchhammer , Torben K L Jensen, Hanne Ribens, Freddie Vindberg, Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar