Kommentar

Georg Metz: Messerschmidts meget udanske kristendomshysteri redder næppe Folkepartiet

Missionsk vækkelse i konkurstruet butik
Formand Thulesen sammen med den nye næstformand Messerschmidt. Sidsnævnte gør det bedst i værdipolitiske jeremiader af hengemt Tidehverv og alle fire evangelier, som han opregner, når han bliver hellig, skriver Georg Metz i denne uges Intermetzo

Formand Thulesen sammen med den nye næstformand Messerschmidt. Sidsnævnte gør det bedst i værdipolitiske jeremiader af hengemt Tidehverv og alle fire evangelier, som han opregner, når han bliver hellig, skriver Georg Metz i denne uges Intermetzo

Michael Drost-Hansen

7. august 2020

Kristian Thulesen Dahl prædiker sjældent kristendom i offentligheden. Ikke i takt med Morten Messerschmidt der i ord, tonefald og minespil fører sig frem som klon af Søren Krarup og profet for den højeste magt, han forveksler som sin egen.

Thulesen fra Thyregod kan i stil med partiets mest uforsonlige godt være grov mod ringeagtede flygtninge og umage etniciteter, men i doser. Formanden befinder sig bedre i regnearkets illusioner. Han duer ikke til værdipolitiske jeremiader af hengemt Tidehverv og alle fire evangelier som Messerschmidt – nu næstformand i et udskudt formandsopgør – opregner, når han bliver hellig, og ydermere gudhjælpe én fremhæver Paulus som forudsætning for den sande danskhed.

Tankegodset er umiskendeligt Søren Karups nationalkonservative stærkt ideologiske skrifter, ballast for partielitens få læsere. Messerschmidt har Danmark i hjertet, siger han. Måske han skulle tale med en læge, inden han får en prop.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Peter Beck-Lauritzen
 • Eva Schwanenflügel
 • Bent Gregersen
 • Marianne Borgvardt
 • Claus Bødtcher-Hansen
 • Torsten Jacobsen
 • Hans Larsen
 • Carsten Munk
 • Tino Rozzo
 • David Zennaro
 • Katrine Damm
 • John Scheibelein
 • Anker Heegaard
 • Kurt Nielsen
 • Morten Wieth
 • Ib Gram-Jensen
 • Lise Lotte Rahbek
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Tommy Clausen
 • Frank Borchorst
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Lillian Larsen
 • Hanne Ribens
 • Bent Brandt
 • Thomas Tanghus
 • Freddie Vindberg
 • Malan Helge
 • Dorte Sørensen
 • Poul Anker Sørensen
 • Torben K L Jensen
Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Bent Gregersen, Marianne Borgvardt, Claus Bødtcher-Hansen, Torsten Jacobsen, Hans Larsen, Carsten Munk, Tino Rozzo, David Zennaro, Katrine Damm, John Scheibelein, Anker Heegaard, Kurt Nielsen, Morten Wieth, Ib Gram-Jensen, Lise Lotte Rahbek, Bjarne Bisgaard Jensen, Tommy Clausen, Frank Borchorst, Maj-Britt Kent Hansen, Lillian Larsen, Hanne Ribens, Bent Brandt, Thomas Tanghus, Freddie Vindberg, Malan Helge, Dorte Sørensen, Poul Anker Sørensen og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Véd ikke rigtigt om det er en tvangstanke eller bare et banalt deja vú men hver gang han dukker op på nethinden lyder det for mit indre øre - "Der har vi jo fætter Højben" - en type der kunne sælge sand i Sahara eller eskimo-is i Grønland - noget der passer fint ind i billedet af den faldne sut fra Hans Kirk´s "Fiskerne". Du er sgu blevet habil DF-kronikør på dine ældre dage kære Metz og du rammer altid plet.

Per Christiansen, Peter Beck-Lauritzen, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Svend-Erik Runberg og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Det virker ret "sjovt" når MM "fremhæver Paulus som forudsætning for den sande danskhed.". Var det ikke ham der mente , at kvinder skulle tie i en forsamling. Hvordan passer det med DF udsagn om at kvindefrigørelse er en dansk værdi?

Ea Movang, Per Christiansen, Peter Beck-Lauritzen, Trond Meiring, Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, Svend-Erik Runberg, Anker Heegaard, Kurt Nielsen, Ellen Jeppesen, Sven Elming, Lise Lotte Rahbek, Tommy Clausen, Gitte Loeyche og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Claus Bødtcher-Hansen

06/aug/2020

Hvis Morten Messerschmidt
bliver formand for DF, så
slipper vi forhåbentligt helt
af med Dansk Folkeparti :-) ...

Venlig hilsen
Claus

Peter Beck-Lauritzen, Ete Forchhammer , Kurt Nielsen og Maia Aarskov anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Og så selvfølgelig Pernille Vermund, Thulesen Dahl overlegen i tempo og energi. Vermund har hældt mavesyre i den bøvede danske fremmedangst og sætter lus i skindpelsen og priser Pia Kjærsgaard, mens DF forstøver. Vermund ser sig i arvtagerens rolle som leverandør i angst og bange med forargelsen som politisk drivkraft. Ukvemsytringerne virker stærke med Vermund som afsender. Stærkere end den dystre Henriksen og den vredladne Krarupdatter, når en ordgejl elegant person fra de halvhøje luftlag nord for København åbner munden og siger det samme.

Uh det var dejligt. :-)

Peter Beck-Lauritzen, Trond Meiring, Ete Forchhammer , Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Bent Gregersen og Svend-Erik Runberg anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Altid interessant når mediepaver kæmper om definitionerne i det offentlge rum. Metz harcelerer over MMs beregnende nykristelighed. Og kalder det 'udansk.' Det kunne være spændende at høre mere om Metz' nationalisme. Hvd er det så, der er 'dansk?'

"Tidligere Martin Henriksen" . . . Tak. Dén reddede min morgen.

Peter Beck-Lauritzen, Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, Svend-Erik Runberg, Anker Heegaard og Morten Wieth anbefalede denne kommentar
Judith Kaastrup

Messerschmidt, ham med sit selvvalgte tyske bombefly navn fra 2. Verdenskrig, er rigtig farlig og rigtig klog på den farlige måde. Og jeg frygter at han er godt i gang med også at manipulere sig til at vinde danskens ureflekterede danebrosfarvede kristendom og således frarøve os andre ikke bare dannebro, høflige velanbragte håndtryk, men også de af os, der har et hjerte, der banker for kristus.

@Ole Arne Sejersen: intellektuelt burde du måske holde dig til at læse Metz’ koldskålsklummer

Peter Beck-Lauritzen, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Bent Gregersen anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

@Ole Arne Sejersen: Måske skulle du købe dig et par intellektuelle sokkeholdere, for Georg Metz' når du aldrig.

Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Religion, politik og krige går jo ud på et og det samme. Sådan har det altid været siden Adam og Eva blev smidt ud af paradis efter Eva (som Gud skabte ud fra et af Adams ribben) forledte Adam.

Ak ja. Eva, den dejlige ribbensteg ;-) Måske mand skulle overveje at blive kristen.

jens christian jacobsen

Det var dog voldsomme reaktioner mod Ole Arne fra Werngreen og Levy. Man kritiserer åbenbart ikke Metz-ikonet. Kan I ikke nøjes med at kommentere på Nationen. dk?

Eva Schwanenflügel

"Vermund har hældt mavesyre i den bøvede danske fremmedangst og sætter lus i skindpelsen og priser Pia Kjærsgaard, mens DF forstøver".

Her synes jeg Metz uforklarligt glider fuldstændigt henover Vermunds omklamring af ikonet for alderssammensætning, Inger Støjberg.

Vermund har ved adskillige lejligheder lavet pengeindsamlinger til fordel for "vores allesammens Inger", (til hvilket formål fremstår fuldstændig uklart), samt fremhævet "Inger" som 'danskheden selv'.

Kun Trump og hans administration overgår Vermund i alternative fakta og fake news.

Peter Beck-Lauritzen, jens christian jacobsen, Ete Forchhammer og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Med hensyn til den nyligt omvendte 'bibelkendte' Messerschmidt, vil jeg vædde på han ikke giver en dyt for kristendommen.

Lillian Larsen, Peter Beck-Lauritzen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Jeppe Lindholm
07. august, 2020 - 16:18:
"Religion, politik og krige går jo ud på et og det samme. Sådan har det altid været siden Adam og Eva blev smidt ud af paradis efter Eva (som Gud skabte ud fra et af Adams ribben) forledte Adam.

Ak ja. Eva, den dejlige ribbensteg ;-) Måske mand skulle overveje at blive kristen".

Det var nu faktisk Lilith, som var den første kvinde.
Hun var ikke skabt af Adams ribben.
Og hun gad ham ikke.

Kun derfor blev Gud nødt til at genskabe eksperimentet med "ribbenstegen".

Og det gik jo heller ikke så godt..
Kain dræbte Abel, and from there it goes.

Jeppe Lindholm

Ja ja da :-) Alle gode gange tre. Så vi har jo således en ribbensteg til gode endnu. Så snart mennesket slap fri har vi været i krig med hinanden. Tiden siden 1945 viser sig sikkert som en undtagelse. Og "Nie weider" ender i glemmebogen så snart de sidste anstændige mennesker, som har oplevet WW2 er døde og begravet. Så starter vi igen på en frisk så at sige.

Som en klog man, Albert hed han, sagde det, så bliver WW4 udkæmpet med køller. Måske er det så det som skal til for at redde både klimaet, miljøet og eksistensgrundlaget for liv på jorden. Det må vi jo så se din ribbensteg ;-)

Jeppe Lindholm

Da min datter var lille tænkte jeg, at jeg kunne læse godnat historier for hende fra biblen. Vi startede fra begyndelsen. Det gamle testamente. Efter fire frem sider blev den lagt på hylden til fordel for Peter Plys. Mere blod og vold har jeg aldrig oplevet. Det gamle testamente har åbenbart lagt ord til menneskets historier og gør det fortsat. Det er ikke uden grund, at religion og humanisme ikke hænger sammen.

Ete Forchhammer

Judith Kaastrup, den udgave af såkaldt kristendom, der høres fra Krarupklanen & co. har været en del af Folkekirken længe før MM blev født. Så længe den udgave har proselytter og prædikanter, må vi andre nok bare leve med den og vende det døve øre til. Hvilket desværre ikke er videre medievenligt at gøre...

Jeppe Lindholm, mht. Det Gamle Testamente har du ret, det rummer bloddryppende passager. Men det er altså jøderne, du skal tale med om det! En pointe ved kristendommen er/burde være, at budskabet (evangeliet) er NYT, netop på baggrund af GT. I en del tilfælde, fx det Messeschmidtske, er det desværre kun rent teoretisk det forholder sig sådan.

Ole Arne Sejersen

Den universitære degn Johnny Werngreen råder mig til at købe et par intellektuelle sokkeholdere, der svarer til Metz'
ditto.
Jeg håber ærlig talt aldrig, jeg synker så dybt.