Læserbrev

»Hvis Jesus selv kom hertil i dag, ville Dansk Folkeparti smide ham ud af landet«

Morten Messerschmidt vil gerne bygge Dansk Folkepartis politik op om kristne værdier, men partiets politik er langt fra de kristne værdier, som Jesus prædiker om i Det Nye Testamente, og som jeg bekender min kristne tro til, skriver Hanne Marie Zieler i dette debatindlæg
10. august 2020

I Information den 31. juli er der en kronik af Marie Krarup og en artikel om Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, som gerne vil lade partiets politik bygge på kristne værdier, og om partiets kristne kulturkamp. 

Det er sørgelig læsning for en kristen, for næsten intet kunne være kristendommen fjernere end Dansk Folkepartis politik.

Enhver, der læser Det Nye Testamente, vil se, at alt, hvad Jesus siger, er i modstrid med partiets program på alle punkter: Jesus siger i Matthæusevangeliet 35-46, at vi skal give mad til den, der er sulten, give den tørstige noget at drikke, tage imod den fremmede, give den nøgne tøj, tage os af den syge og besøge den, der er i fængsel. Han siger, at alt, hvad vi gør for disse mennesker, har vi gjort for ham. Og han siger, at gør vi det, er vi velsignede, gør vi det ikke, bliver vi forbandede.

I lignelsen om den barmhjertige samaritaner er det den fremmede, der er den barmhjertige, vi skal lære af. Den fremmede er en næste for den overfaldne og sårede mand, mens hans egne gik forbi ham uden at hjælpe. Igen og igen fremhæver Jesus de fattige, de udstødte og de fremmede som dem, Gud især er nær, som dem, i hvis ansigter vi skal se hans eget ansigt.

I Matthæusevangeliet læser vi også, at Jesus selv var flygtning med sine forældre. De flygtede fra trusler, vold og overgreb, som så mange må gøre i dag. Vi læser, at kristendommen er universel, for alle mennesker. Og at vi alle er Guds børn. Alle, uanset farve, køn, tro eller nationalitet. Alle er vores næste.

Intet af dette kan forenes med Dansk Folkepartis nationalisme, intet af det kan forenes med deres frygt for fremmede. Dansk Folkepartis afvisning af internationalt samarbejde og snævre udlændingepolitik.

Og især ikke Dansk Folkepartis frygt og had over for mennesker med en anden religion eller kulturbaggrund.

Hvis Jesus selv kom hertil i dag, ville Dansk Folkeparti smide ham ud af landet.

Hanne Marie Zieler er kunstner.

Messerschmidt er umiddelbart det eneste seriøse bud til en anden DF-formand, mener Erik Meier Carlsen. Derfor må det interviewet i Politiken ses som en del af et potentielt formandsopgør.
Læs også
Vi står i dag i en kulturkamp med voldsomme udfordringer. Socialdemokratiet ser den ikke – og det gør Venstre faktisk heller ikke. Men det burde de, for islamisering truer med at indføre en ufri og udansk kultur ad bagvejen, skriver Marie Krarup i kronikserien om, hvad de blå er vrede over
Læs også
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Thomas Tanghus
 • Chris Ru Brix
 • Ib Christensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Marianne Stockmarr
 • Carsten Svendsen
 • Mads Greve Haaning
 • Torben Lindegaard
 • Per Klüver
 • Katrine Damm
 • Dorte Sørensen
 • Hans Larsen
 • Lillian Larsen
 • Morten Wieth
 • Ellen Jeppesen
 • Poul Anker Sørensen
Thomas Tanghus, Chris Ru Brix, Ib Christensen, Eva Schwanenflügel, Marianne Stockmarr, Carsten Svendsen, Mads Greve Haaning, Torben Lindegaard, Per Klüver, Katrine Damm, Dorte Sørensen, Hans Larsen, Lillian Larsen, Morten Wieth, Ellen Jeppesen og Poul Anker Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ete Forchhammer

Det der sker i DF for tiden med partiets knaphulskristendom, er vel på vanlig tilbageskuende vis et forsøg på at genoplive sloganet fra forrige regeringsgrundlag, at "Danmark er et kristent land" (el. lign. ordlyd), thi den passus var gledet helt ud af "forståelsespapiret" på samme måde som DF’s indflydelse var gledet helt ud af regeringsdannelsen.

At DF’s hykleri med dette stunt når nye højder/dybder, er en skærpende omstændighed for at fælde tørre tårer over partiets nuværende krise.

Thomas Tanghus, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel, Marianne Stockmarr, Hans Larsen og Thorkil Søe anbefalede denne kommentar

Kan man ræsonnere med nogen der er fuld af had og frygt mod andre mennesker?

Thomas Tanghus, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Mikael Jensen

Jo, vi skal give mad til den, der er sulten, tage imod den fremmede i nød som flygter fra trusler, vold og overgreb. Alle, uanset farve, køn, tro eller nationalitet, alle er de vores næste, og vi er alle Guds børn - lige med undtaget af dem fra Dansk Folkeparti naturligvis.

Det er en utrolig mangel på respekt for mennesket bare at omtale "de andre" sådan som DF gør. Højrefløjen er fyldt med fanatiske tilhængere, der bruger økonomisk- og socialpolitisk vold mod minoriteter. I fremmedhadets hellige navn skal alle tilpasse sig, og respektere højrefløjen som de rettroende.

Hvis Jesus kom hertil i dag, ville han smide DF ud af landet. Kom han tilbage, havde DF ikke en chance, de måtte gå grædende bort. Selv om Jesus har lov til at ændre mening, efter to tusinde års tænkepause, så er der grænser for nåden - med mindre naturligvis at højrefløjen angrer sig.

Vi har flere aviser, som ser det som sin hovedopgave at intimidere "de andre", og true dem til at makke ret. Hvor længe skal vi endnu tvinges til at kæmpe i denne skyttegravskrig? Hvem gavner denne dødsdans omkring højrefløjens såkaldte udlændingeproblemer? Landet har da uendeligt større problemer.

Hvert år dør der 15.000 mennesker herhjemme pga. rygning. Hvor mange dør der eller skades ude på arbejdsmarkedet? Burde aviserne ikke hellere tage fat i disse vigtigere problemer? Lad os lave en liste over de vigtigste problemer såsom klimaforandringerne, fattigdommen eller uligheden, og lad os derefter tale om en bedre fremtid. Venstrefløjen er nødt til at koncentrere sig om at skabe en bedre verden, hvem skal ellers? Lad os invitere medierne og alle andre med ind der hvor en bedre fremtid formes. Vi skal have løst problemerne omkring klimaforandringerne, uligheden, fattigdommen m.m. Hvornår følger aviserne efter?

Jo, vi kan da godt se at det var nødvendigt at decimere DF ved valget 2019. Den indsats var heroisk, og tak for det. DF afslører desværre tydeligt deres åbenlyse foragt over for demokratiet og den hårdt tilkæmpede ligestilling og ytringsfrihed gennem flere hundrede år. Man kan sige meget om diverse højrefløjspartier, men de virker ved politisk og social vold.

Vi bliver tvangsfodret med højrefløjens propaganda hver dag, hvorfor? Fordi den eneste måde at de borgerlige igen kan danne regering, er ved kunstigt at pumpe højrefløjen op i uholdbare dimensioner. Mere ulighed skal der skabes. Men tænk hvis venstrefløjen blev behandlet på samme måde. Tænk hvis overklassen pumpede så mange penge ind i venstrefløjen at den endte med at få 30 % af vælgerne med sig. I stedet for blokerer de borgerlige aviser for alle sociale forbedringer som landet har brug for.

Meningsdannerne skal i stor målestok retfærdiggøre hvorfor de enkelte samfundsgrupper skal kæmpe imod hinanden i en uendelig skyttegravskrig, og der kommer udlændingepropagandaen ind. Vi lader os manipulere af enkelte historier, som var de ubestridelige og almengyldige sandheder, som vi ikke kan skelne fra hinanden. Men hvorfor bliver vores fornuft så ofte overvældet af dette irrationelle? Overklassen har nu i stedet for investeret i det tunge skyts i den kommende propagandakrig, ved Nye Borgerlige, så nu skal alle smides ud. For hundrede år siden udvandrede de liberale til fremmede lande, det muliggjorde og skabte Danmarks unikke og hæderkronede velfærdssystem. Lad os se en gentagelse heraf. Overklassen og DF til USA tak.

Propaganda benyttes af alle politiske partier, den henvender sig til hjertet i stedet for hjernen. Danskheden forvanskes, det viser hvor selektivt man skal se noget for at tro på løgnene, for at bevare troen. Vi bliver så let forførte af propaganda og overtager andres holdninger der ikke er vores egne. Noget ved propaganda sætter vores intelligens ud af spil. Vi evner ikke at bruge vores fulde intelligens som værn mod propaganda. Men de, der får os til at tro det absurde, kan få dig til at begå det uhyrlige. Propaganda er politisk hjernevask. Det er et beregnet overgreb på fornuften. Propaganda forsvinder desværre ikke, den er en essentiel del af den moderne stat. Politikerne kan ikke nære sig.

Hanne Marie Zieler

Mikael Jensen. Jeg er så enig med dig i dine tanker om, at denne hysteriske debat om udlændingeproblemer tager pladsen op og fjerner fokus fra de virkelige og store problemer, vi har, som klima, miljø, ulighed, pandemi. Især i betragtning af at et af de største problemer er en aldrende befolkning i Europa. Vi har simpelt hen brug for indvandring. Og at højrefløjspartierne er til stor fare for demokratiet, ser vi jo desværre i flere lande nu. At højrefløjspartierne så misbruger kristendom til deres projekt er bare for meget!