Læserbrev

Lær af Støjberg, Tesfaye: Stram asylreglerne i stedet for at give asylansøgere 20.000 kr

Mattias Tesfaye (S) har fået en farlig idé: Han vil bestikke asylansøgere med 20.000 kroner, hvis de opgiver at anke deres afslag på asyl. Det vil få flere asylansøgere til at strømme mod Danmark. Han bør i stedet lære af Inger Støjberg (V) og stramme asylreglerne, skriver Obaidul Karim Khan i dette debatindlæg
Debat
27. august 2020

Der er ikke blevet beslaglagt mange smykker fra asylansøgere, efter at Inger Støjbergs (V) smykkelov trådte i kraft. Til gengæld har det sandsynligvis afholdt mange flygtninge fra at komme til Danmark. Det samme har Støjbergs annoncer i arabiske aviser om, at flygtninge ikke var velkomne i Danmark.

Begge tiltag fik meget international omtale, og de mennesker, der ønskede at bosætte sig i Danmark, hørte budskabet: Danmark var ikke et flygtningevenligt land.

Nu har Mattias Tesfaye (S) fået en farlig idé. Han vil bestikke de afviste asylsøgere med 20.000 kroner, hvis de opgiver at anke deres afslag på asyl.

Hvis forslaget vedtages, vil det signalere, at Danmark lemper flygtningeloven. Det vil opmuntre mange flygtninge til at komme til Danmark, og det kontante beløb vil virke som en slags forsikring: Hvis man ikke tildeles asyl, får man i det mindste 20.000 kroner.

Flygtninge, der befinder sig i flygtningelejre, laver deres egen research, når de skal vælge den endelige destination. Da Sverige var kendt for at have en generøs flygtningepolitik, rejste flygtninge derfor gennem Danmark til Sverige uden at søge asyl her i landet.

Flygtninge strømmer til det land, der kommer med gode nyheder til dem – og Tesfaye har gang på gang bragt gode nyheder til flygtninge. Bestikkelsen på 20.000 kroner vil tiltrække mange. Det er en dårlig idé.

I stedet bør udlændingeministeren lære af sin forgænger, Inger Støjberg: Stram asylreglerne, så færre asylsøgere får mulighed for at anke deres sager.

Udlændingestyrelsen behandler eksempelvis asylansøgninger for statsborgere fra en række lande i en hasteprocedure (ÅGH-proceduren), hvor man som udgangspunkt formoder, at asylansøgeren vil få afslag. Det er blandt andet for alle borgere i EU-lande, Japan og Norge.

I stedet for at bestikke asylsøgere kan Tesfaye inkludere flere lande på listen i ÅGH-proceduren, så markant flere får afslag på deres asylsag hurtigere end i dag.

Hvis ministeren fortsætter med at træffe skadelige beslutninger som at bestikke asylansøgere med henblik på at rejse hjem, vil det koste Danmark dyrt.

Obaidul Karim Khan er businesskonsulent.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg synes Tesfeye har lært urimeligt meget af Støjberg. Præcis denne tildeling af "løsepenge" , er blot et eksempel. Penge der gives for ikke at anke; en mulig fejlagtig afgørelse. Jeg siger JA til en langt hurtigere behandling, men den skal søreme baseres på upartisk sandhed. Den gældende hasteprocedure er psykisk udmarvende og ikke hurtigt og dybt fejlbehæftet. Se Michala C. Bendixens seneste rapport. JA til et nævn, der er gennemsigtigt og Upartisk. Potentielt at "belønne" folk for at lyve... at give op... det er dybt beskæmmende. Men tak for indblik og debat <3

Gitte Loeyche, Dorte Schmidt-Nielsen, Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Der er 815 millioner sultende i dag, tre milliarder mennesker i verden forventet underernæret i 2050 forårsage af de menneskeskabte klimaforandringer i kølvandet på svindende eksistensgrundlag og medfølgende væbnede konflikter om de få tilbageværende resurser.
Link: https://www.un.org/sustainabledevelopment/hunger/

“At slyngler hæves til ærens top,
at smiger mæskes, og sandhed tigger,
at rige sluge den arme op,
og dyden nøgen på gaden ligger,
at bånd og stjerne
og tomme hjerne
forenes ofte, ja, mer end gerne,
det ser man tit, det ser man tit.”
Jens Zetlitz (1761–1821)

Drikkevise blandt almuen, modsætning til adel.

Marie Vibe, Marianne Jespersen, Eva Schwanenflügel og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

"Busineskonsulent" - det lyder ikke ret dansk. Måske lidt danglishk? I hvilken slags baghave mon det gror?

Freddie Vindberg

Karim Khan, så du vil have Syrien, Eritrea og Somalia på listen, i ÅGH-proceduren?